ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
حجتالاسلام سید محمدصادق کاظمی، مدیرکل تحولات نرمافزاری معاونت هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر، در خصوص دیدار شهردار تهران با علما و فقها در استان قم بیان کرد: این دیدار با حضور هفت تن از علما و مراجع برگزار شد و در آن، ضمن تبیین کلیات برنامه چهار محوری مدیریت تحولی شهرداری تهران، مهمترین اقدامات صورتگرفته در ذیل هر محور نیز ارائه شد. یکی از نکات کلیدی مطرحشده، توجه ویژه شهرداری به عدالت در توزیع خدمات شهری بوده است؛ بهگونهای که بر اساس گزارش شهردار تهران، ۶۶ درصد از پروژههای اصلی عمرانی و خدماتی چهار سال اخیر، در مناطق جنوبی پایتخت، پایینتر از خیابان انقلاب، متمرکز بوده است.
وی با اشاره به محورهای فرهنگی و نرمافزاری این دیدار گفت: موضوعاتی نظیر مسجد محوری، احیای برنامههای فرهنگی، مردمیسازی تصمیمگیریهای شهری و مشارکت شهروندان در فرایندهای اجرایی نیز مورد تأکید قرار گرفت.
استقبال مراجع عظام از حجم گسترده فعالیتهای فرهنگی انجامشده طی چهار سال اخیر
وی افزود: مراجع عظام ضمن استقبال از این رویکردها، از حجم گسترده فعالیتهای انجامشده در چهار سال گذشته تقدیر کردند و نسبت به انسجام فکری و رویکرد فرهنگی مدیریت جدید شهری، نگاه مثبتی داشتند. برخی از ایشان نیز آمادگی خود را برای همراهی فکری و محتوایی با شهرداری تهران اعلام کردند.
مدیرکل تحولات نرمافزاری معاونت هماهنگی و امور مناطق شهرداری تهران ادامه داد: مباحث اخلاق اسلامی در مدیریت، از جمله توصیههای مورد توجه علما بود. حضرت آیتالله مکارم شیرازی ضمن تأکید بر تبیین و اطلاعرسانی عمومی دستاوردهای شهرداری از طریق رسانهها، تأکید کردند که مسیر تحول فرهنگی و خدماتی در شهر باید با قدرت و استمرار دنبال شود. ایشان با تمجید از رویکردهای شهردار تهران، صراحتاً بیان داشتند، فکر شما، فکر بسیار خوبی است و صمیمانه برای موفقیت شما دعا میکنم.
طرح شهید آرمان؛ الگویی موفق برای کلانشهرها
حجتالاسلام کاظمی درباره واکنش علما به اجرای طرح فرهنگی «شهید آرمان» در جریان این دیدارها اظهار داشت: مراجع محترم، ضمن استقبال گسترده از این طرح، بر استمرار آن و الگوبرداری برای سایر کلانشهرهای کشور تأکید داشتند. همچنین، حفظ ارتباط مستمر میان شهرداری و حوزههای علمیه از جمله نکاتی بود که بر آن تأکید ویژه شد. این طرح از منظر ایشان، دارای ظرفیتهای قابل توجه فرهنگی و اجتماعی است و بر همین اساس، مورد تحسین قرار گرفت.
جشن امامرضاییها و اجتماع غدیر؛ مشارکت حداکثری مردم و مناطق
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به رویدادهای فرهنگی پیشرو، اظهار داشت: برگزاری جشن بزرگ امامرضاییها بهعنوان یکی از برنامههای شاخص آتی، در مسیر میدان هفتتیر تا چهارراه ولیعصر و در ادامه در بلوار کشاورز پیشبینی شده است. با توجه به استقبال گسترده مردمی در سال گذشته، محدوده مکانی این جشن توسعه یافته و بالغ بر ۴۰۰ موکب مردمی در این مسیر مستقر خواهند شد. معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری، زیرساختهای لازم جهت حضور و مشارکت فعال مردم را فراهم کرده است.
حجتالاسلام کاظمی تاکید کرد: وجه تمایز این دوره از برگزاری جشن، تمرکز ویژه بر نوجوانان است. طراحی برنامهها بهگونهای صورت گرفته که محتوا و اجرای آن، متناسب با ذائقه این گروه سنی باشد. این جشن با همکاری سازمان فرهنگی و با بهرهگیری از مفاهیم طرح شهید آرمان، برنامهریزی شده و همزمان با سالگرد شهید آیتالله رئیسی، بخشهایی از برنامه نیز به این مناسبت اختصاص یافته است.
مشارکت مناطق در اجرای رویدادهای فرهنگی
مدیرکل تحولات نرمافزاری در پایان به نقش فعال شهرداران مناطق اشاره کرد و گفت: در حوزه هماهنگی و اجرای این برنامهها، شهرداران مناطق همکاری قابلتوجهی داشتهاند. هر منطقه بخشی از مسئولیتهای اجرایی و پشتیبانی برنامهها را بر عهده گرفته و برخی مناطق نیز فراتر از انتظارات عمل کردهاند که انشاءالله پس از پایان رویداد، از آنها بهطور ویژه تقدیر خواهد شد.