تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اجتماعی
لینک : econews.ir/5x3994059
شناسه : 3994059
تاریخ :
سزارین "ایران" کار دستش داد؛مادر "پیروز" دیگر باردار نمی‌شود اقتصاد ایران: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان گفت: با توجه به مشاهده چندین ضایعه در رحم و شاخ‌های رحم «ایران» احتمال بارداری آن به شدت کاهش یافته است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار اجتماعی -

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، سعید یوسف‌پور مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان اظهار کرد: با توجه به مشاهده چندین ضایعه در رحم و شاخ‌های رحم «ایران» احتمال بارداری آن به شدت کاهش یافته است.

وی گفت: در روزهای اخیر سونوگرافی ایران، یوزپلنگ ماده با حضور پیتر کالدول - دامپزشک مطرح بین المللی - مدیر پروژه ملی یوز، دامپزشکان سازمان، دامپزشک معتمد انجام شد و ضایعه‌هایی در رحم این حیوان مشاهده شد که احتمال بارداری آن در آینده را به حداقل می‌رساند.

او با اشاره به اینکه به وجود آمدن این شرایط برای ایران قابل پیش‌بینی بود، گفت: خوشبختانه وضعیت اسپرم فیروز، یوز نر در مرکز تکثیر مطلوب است و در تلاش هستیم تا فیروز به همراه سه ماده جوان سایت آماده تولیدمثل شوند.

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست استان سمنان افزود: طبق مذاکراتی که با آقای پیتر کالدول انجام گرفت مقرر شد که وی به عنوان سوپروایزر طرح باشند و هم به صورت حضوری و هم آنلاین پروژه تکثیر در مرکز تحقیقات را به صورت علمی همراهی کنند.

یوسف پور تصریح کرد: آقای کالدول از اقدامات انجام یافته در مرکز تحقیقات و تکثیر یوز آسیایی در توران از جمله توسعه و افزایش جایگاه‌ها، استاندارد سازی جایگاه‌ها، نصب چیتا ران و همراهی تیم حرفه ای و به‌ویژه اکولوژیست طرح ابراز رضایت کرد.

به گزارش تسنیم، تولد یوزپلنگ آسیایی معروف به «پیروز» و دو توله دیگر در اردیبهشت 1401 نقطه‌عطفی در پروژه تکثیر در اسارت این گونه در حال انقراض بود؛ تولدهایی که با عملیات سزارین توسط دکتر بهرنگ اکرامی، دامپزشک وقت، انجام شد؛ اما این رویداد مهم زیست‌محیطی، در ادامه با حواشی جدی همراه شد.

در آن زمان، ایران  یوز ماده‌ای که از طبیعت منتقل شده بود  به دلایل مختلف توانایی زایمان طبیعی نداشت و تصمیم به انجام زایمان به شیوه سزارین گرفته شد. «پیروز»، تنها توله‌ای بود که زنده ماند و تا پیش از مرگ بر اثر نارسایی کلیوی، به نمادی از امید برای بقای یوز آسیایی تبدیل شد.

اما عملیات سزارین ایران، با انتقادات فنی و کارشناسی زیادی مواجه شد. برخی کارشناسان بر این باورند که مداخله پزشکی با روش پرخطر سزارین، به‌درستی مدیریت نشد. از جمله ایرادات مطرح‌شده، عدم آمادگی کافی تیم دامپزشکی، انتخاب زمان نامناسب برای عمل، و شرایط غیراستاندارد پس از زایمان بود.

همچنین برخی صاحب‌نظران معتقد بودند که زایمان ایران می‌توانست با روشی کم‌خطرتر یا با مراقبت بهتر بعد از تولد همراه باشد. عدم بقای دو توله دیگر و شرایط جسمی ناپایدار ایران پس از زایمان، در کنار مرگ زودهنگام پیروز، بر حجم انتقادات افزود.

با این حال، پروژه پیروز موجب جلب توجه عمومی به وضعیت بحرانی یوز آسیایی شد. اکنون، با وجود کاهش احتمال بارداری مجدد ایران، امیدها به سایر ماده‌های جوان و ادامه پروژه تکثیر در توران معطوف شده است.

انتهای پیام/