ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، مالیات جزو مهمترین منابع درآمدی دولتهاست. متأسفانه ما طی سالیان طولانی توجهی به این منبع درآمدی نداشتهایم و بر منابع نفتی برای درآمدزایی و بودجهریزی تکیه کردهایم. در سالهای اخیر اصلاح نظام مالیاتی کشور با هدف دریافت مالیات حقه از همگان بر مبنای حسابرسیهای هوشمند و سیستمی در دستور کار قرار گرفت.
طی سال گذشته، حسابرسی بخش زیادی از اظهارنامههای اشخاص حقیقی و حقوقی به صورت هوشمند صورت گرفت. حدود 95 درصد از مودیان بخش مالیات بر عملکرد نیز اظهارنامه خود را به صورت سیستمی ثبت کردند. این امر نشاندهنده استقبال مودیان از روندهای سیستمی مالیاتستانی در کشور است.
مالیاتستانی هوشمند و سیستمی در نهایت به نفع مودیان قانونمدار است. زیرا در این روش، سرعت انجام کارها افزایش پیدا میکند و آنها در کش و قوسهای اداری برای پرداخت مالیات گیر نمیکنند. در سازوکارهای هوشمند، لزوم سر و کله زدن با کارشناسان مالیاتی از بین میرود و مودیان میتوانند در یک بستر مدرن و هوشمند به پرداخت مالیات مبادرت کنند.
در روندهای قدیمی مالیاتستانی امکان بروز خطاهای انسانی وجود داشت. این امر به ضرر مودیان بود. از سوی دیگر، امکان دخالت سلیقه انسانی در روندهای مالیاتی وجود داشت و این موضوع نیز بر گستره مشکلات مودیان اضافه میکرد.
مالیاتستانی هوشمند و سیستمی لزوم اشتغال بخش زیادی از نیروی انسانی سازمان امور مالیاتی بر حسابرسیهای دستی را از بین میبرد. سازمان میتواند از این نیرو در جهت کشف مودیان جدید و مقابله با فراریان مالیاتی و فعالیتهای سوداگرانه استفاده کند. این روندها به معنی ایجاد بستری برای حمایت از بخشهای مولد اقتصادی است.
در ادامه نظرات ابراهیم نجفی اسپیلی، نماینده آستانه اشرفیه را میخوانید.
نجفی اسپیلی با اشاره به این موضوع که تلاش در راستای تحقق شعار سال مبنی بر سرمایهگذاری برای تولید به چند عامل بستگی دارد که باید با جدیت در دستور کار باشد، تصریح کرد: مجلس قوانین خوبی به منظور ایجاد بسترهای لازم برای تسهیل امور در حوزه جذب سرمایهها به بخش تولید انجام داده است. اگر پنجره واحد دولت عملیاتی شود و افراد بتوانند از این درگاه به دریافت مجوز بپردازند، بخش زیادی از نابسامانیها حل و فصل میشود و اعتماد سرمایهگذاران افزایش پیدا میکند.
وی ادامه داد: اگر میخواهیم به رشد اقتصادی 8 درصد برسیم، نیازمند سرمایهگذاری سالانه 200 میلیارد دلاری هستیم. در همین ارتباط، نیاز است یک سری مشوقها برای سرمایهگذار به وجود بیاید. یکی از مهمترین مشوقها، مشوقهای مالیاتی است. وقتی روندهای مالیاتی کشور از نظم و انضباط برخوردار شود، اعطای این مشوقها تسهیل میشود.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: اصلاحاتی که در نظام مالیاتی کشور در جریان است، مبنی بر سیستمی و هوشمندسازی حسابرسیها و ثبت سیستمی اظهارنامههای مالیاتی توسط مودیان مثبت ارزیابی میشود. تقویت حسابرسی سیستمی و تحقق نظام مالیاتی دادهمحور گامی اساسی در جهت پیشبینیپذیری اقتصاد است و بستری را برای اعتماد مردم به روندهای مالیاتی کشور ایجاد میکند.
نجفی اسپیلی گفت: به منظور تحقق شعار سال باید اقداماتی را به اجرا بگذاریم. یکی از کارهای مورد نیاز این است که به تقویت مناطق آزاد بپردازیم و زمینه را برای گسترش فعالیت در آنها فراهم کنیم.
وی در ادامه گفت: با هوشمندسازی نظام مالیاتی علاوه بر تمرکز حمایت از تولید کشور، میتوانیم به سمت اخذ مالیات از فراریان مالیاتی و تقاطعگیری دادهها در این زمینه حرکت کنیم و به این ترتیب بدون افزایش مالیات بر تولید، از محل شناسایی مودیان جدید و کاهش فرار مالیاتی، درآمدهای مالیاتی کشور را نیز از بین ببریم.
نجفی در پایان گفت: گام مثبت و مهمی در راستای تقویت شفافیت و عدالت با رشد مناسب حسابرسی هوشمند و سیستمی در سال 1403 از طرف سازمان امور مالیاتی برداشته شده است که باید این مسیر تقویت گردد و شاهد تحقق کامل این نوع از حسابرسی سیستمی بدون دخالت سلیقهای ممیزان باشیم.
انتهای پیام/