ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کتاب «معلم خصوصی» در قالب روایاتی شیرین از کلاسهای درس ریاضی، به برخی از سؤالاتی که تاکنون درباره این درس وجود داشته، پاسخ میدهد.
در معرفی این کتاب آمده است: در دنیا افراد زیادی هستند که هر روز وقتی چشم از خواب باز میکنند، به سراغ مشاغل سخت میروند؛ برخی به معدن، برخی به دکلهای نفتی در دمای بالای 40-50 درجه، برخی به ارتفاع برای تمیز کردن ساختمانها، برخی به دل آتش و البته برخی هم به کلاس درس ریاضی میروند؛ کلاسی که همیشه با چالشها و علامت سؤالهای زیادی همراه بوده است.
احتمالاً برای خیلی از مردم سؤالات زیادی وجود دارد که اصلاً چرا باید با وجود این همه ماشین حساب و نرمافزار پیشرفته، به ذهن خود برای پیدا کردن فلان رابطه بین دو شکل هندسی فشار بیاوریم؟ اصلاً چرا باید انتگرال بلد باشیم وقتی که هوش مصنوعی در چند ثانیه به ما جواب میدهد؟
یکی از افرادی که در این میان همواره از او سؤالات زیادی در اینباره پرسیده میشد، گیتی باقری، معلم ریاضیای است که این روزها به چندین سؤال در پس ذهن مردم جواب داده است.
باقری که به گفته خودش؛ سالها پیش با خواندن کتابی، عاشق ریاضی شده و رشته ریاضی را برای ادامه تحصیل و شغل خود انتخاب کرده و سالها در کلاسهای درس کودکان را با ریاضی و جذابیتهای آن آشنا میکرد، حالا با تکیه بر اصطلاح «عشق سن و سال نمیشناسد» با «معلم خصوصی»، این علاقه را به خانهها آورده و آن را تقدیم کسانی کرده است که هرچند ممکن است دیگر سر کلاسهای درس حاضر نشوند؛ ولی میتوانند عاشق ریاضی باشند.
گیتی باقری در این کتاب با زنده کردن همان عبارت معروف «درس شیرین ریاضی» این شیرینی را طوری به مخاطبان خود چشاند که دل مخاطب را نزند. «معلم خصوصی» در 12 فصل به نام ماههای سال، 12 روایت مختلف از کلاس درس ریاضی را به ذهن مخاطب میآورد و نشان میدهد که ریاضی چگونه به وارد دنیای واقعی میشود و بر زندگی تأثیر میگذارد.
در برشی از این کتاب آمده است: «عدد پی عددی بیالگو است که در شکلگیری الگوهای دیگر نقش مهمی دارد. این عدد در ریاضی نشاندهنده نسبت محیط یک دایره به قطرش است. یکی از عجیبترین و مرموزترین اعداد جهان است که هنوز کسی نتوانسته به رمز و راز آن پی ببرد با محاسباتی که تاکنون بر روی این عدد انجام شده هیچ کس نتوانسته به انتهایش برسد و به نظر میرسد یک سیاهچاله علمی است که هیچ انتهایی ندارد...».
امیرعباس شاهسواری، نویسنده و کارشناس کتاب درباره این کتاب گفت: همه ما در جمع خانواده و فامیل کسانی را داریم که طوری از یک چیز تعریف میکنند که شما را ندیده عاشق آن چیز میکنند و باعث میشوند شما بدون چرا بروید و آن چیز را بخرید. این افراد بسیار خوب از یک چیزی تعریف میکنند؛ خصوصاً اگر به چیزی علاقهمند شوند. گیتی باقری نویسنده کتاب از این دسته افراد است او عاشق ریاضی است و سالها ریاضی را به صورت خصوصی تدریس کرده است و حالا تجربیاتش را در قالب کلمات ریخته است.
وی افزود: کتاب «معلم خصوصی» تلفیقی است از ادبیات و ریاضی و نشان میدهد که فردی که عاشق ریاضی است چطور میتواند ریاضی را در زندگی خود ساری و جاری ببیند. هر فصل به اسم یک ماه نام گذاری شده است. نویسنده با اسفند شروع میکند و به اسفند ختم میکند. خاطرات روزانه خود و اطرافیان را تصویر میکشد و در هر فصل یک مفهوم ریاضی را به گونهای استادانه درهم تنیده با اتفاقات زندگی توضیح میدهد.
به گفته او؛ نویسنده سعی کرده است که ما را با مشاهیر علم ریاضی از خوارزمی تا مرحوم پروفسور هشترودی آشنا سازد و به ما اهمیت علم ریاضی را نشان دهد. روز معلم بهانه خوبی است که حتی به مدت کوتاهی با «معلم خصوصی»، یادی کنیم از قشر زحمتکش جامعه، خصوصاً معلمین ریاضی که با دنیای سخت و بی انتهای اعداد افق های جدید از زندگی را به ما نشان میدهند.
این کتاب حاصل کارگاههای نویسندگی حوزه هنری استان قزوین است که در سال 1401 توسط انتشارات جام جم منتشر شد و پس از آن، در اردیبهشت 1404 در انتشارات سوره مهر تجدید چاپ شده است.
انتهای پیام/