تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3993303
شناسه : 3993303
تاریخ :
طرح شهر دوستدار سالمند در مشهد تصویب شد اقتصاد ایران: مشهد - طرح شهر دوستدار سالمند با هدف ارتقای کیفیت زندگی سالمندان و بهبود دسترسی آنان به خدمات شهری، در کلانشهر مشهد به تصویب رسید و دبیرخانه راهبردی این طرح نیز در همین شهر مستقر خواهد شد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرگزاری مهر، طرح شهر دوستدار سالمند در مشهد که با هدف مناسب‌سازی فضاهای شهری و تقویت خدمات ویژه سالمندان تدوین شده است، گامی مهم در مسیر افزایش رضایتمندی این قشر از شهروندان محسوب می‌شود.

در نشست دبیرخانه شورای سالمندی که در محل استانداری خراسان رضوی برگزار شد، معاون فرهنگی، اجتماعی و زیارت استانداری با تاکید بر اهمیت اجرایی شدن این طرح اظهار کرد: طرح شهر دوستدار سالمند سند مهمی است که باید برای عملی شدن آن تلاش کنیم. فلسفه مهم حکومت، رضایتمندی مردم است؛ بر همین اساس رضایت و موافقت خود را با این طرح اعلام می‌کنم و از استقرار دبیرخانه راهبردی آن در مشهد حمایت می‌کنم.

وی همچنین افزود: در فرهنگ دینی ما اشاره شده که باید بزرگترها را محترم شماریم. این آموزه بزرگان دینی ما است که باید در مدیریت شهری نیز جلوه پیدا کند.

در ادامه این جلسه، مدیرکل دفتر اجتماعی استانداری خراسان رضوی با اشاره به ضرورت توجه به حقوق سالمندان گفت: حق طبیعی هر فرد این است که از کلیه خدمات و امکانات موجود به راحتی بهره‌برداری لازم را داشته باشد. این یک اصل است و باید در سرلوحه کار خود قرار دهیم.

وی با اشاره به مأموریت‌های اجتماعی استان تاکید کرد: در حوزه اجتماعی چند مأموریت اساسی مانند ارتقا سرمایه اجتماعی و افزایش امید به زندگی وجود دارد. اخیراً با تحلیل‌های سطح کشور، طرح جوانی جمعیت آغاز شده است، اما اگر به انتهای مسیر یعنی سالمندی توجه نکنیم، بخش عمده اقدامات در زمینه جوانی جمعیت به هدر خواهد رفت.

مدیرکل دفتر اجتماعی استانداری ادامه داد: آسیب‌های زیادی در حوزه جوانان و نوجوانان وجود دارد که سبب ایجاد چالش‌های فراوان شده است. اگر فرد سالمند بتواند به راحتی از امکانات موجود استفاده کند و بهره‌گیری از این امکانات برای او دغدغه نباشد، شاید آسیب‌های اجتماعی نیز کاهش یابد.

وی همچنین با انتقاد از کم‌توجهی به این حوزه اظهار کرد: دغدغه‌مندی و مسائل روز جامعه به قدری زیاد بوده که سبب شد کمتر برای این بخش وقت بگذاریم. حتی در بین کارکنان دولت این نگاه وجود دارد که بعد از بازنشستگی اگر شغل دیگری دارید، بروید و اگر ندارید بازنشسته نشوید؛ این نگاه باید اصلاح شود.

مدیرکل دفتر اجتماعی استانداری با اشاره به وضعیت کانون‌های بازنشستگی افزود: مجموعه‌هایی که در دست نهادهای دولتی هستند، عمدتاً از وضعیت موجود خود ناراضی‌اند. باید این موضوعات را جدی بگیریم و با هم‌افزایی بین دستگاهی، اقدامات لازم را انجام دهیم. در زمینه مناسب‌سازی نیز گاهی با مواردی روبرو هستیم که واقعاً شدنی نیست و برخی درخواست‌ها جنبه آرمان‌گرایانه دارد.