ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه جمعه ۱۲ اردیبهشت سالروز بزرگداشت معلم، در ابتکاری جالب دانشجوهای دانشسرای تربیت معلم هجرت دهدشت پس از ۴۰ سال دور هم جمع شدند تا ضمن تکریم استاد پیشکسوت خود خاطرات شیرین و چالشهای آن دوره را مرور کنند.
دانشجویان تربیت معلم هجرت یاد همشاگردیهای شهیدشان را که در زمان تحصیل برای دفاع از کیان کشورمان راهی جبهه حق علیه باطل شده بودند را هم گرامی داشتند.
همایش تکریم از خبیر شهیر شهر با عنوان «خ مثل خبره» با هدف پاسداشت خدمات حاج محمدتقی خبره مؤسس دانشسرای تربیت معلم هجرت بود که در سال ۶۴ با ۴۰ دانش آموز تأسیس شد و حالا در یک دورهمی که با حضور معلمان دهه ۶۰، خانواده و فرهنگیان در فرهنگسرای ارشاد برگزار شده بود ضمن تکریم و تجلیل از استاد خبره یاد و خاطره سه دانشجوی شهید این دانشسرا گرامی داشته شد.
از سنگر علم تا خاکریز جهاد
فرخیانی از اولین فارغالتحصیلان دانشسرای هجرت دهدشت در این همایش گفت: در این دانشسرا ۴۰ دانشجو تحصیل میکردند که در دوره دفاع مقدس از سنگر علم عازم سنگر جبهه شدند و سه نفر از آنها آسمانی و ۳۴ نفر مفتخر به جانبازی شدند.
این فرهنگی کیفیت آموزش در دانشسرا را یادآور شد و با بیان اینکه چهار سال دانشسرا از هشت سال تحصیلات عالی خروجی بهتری داشت، حذف دانشسرا را مایه تأسف خواند و افزود: بزرگترین ضربه مهلک به نظام آموزش و پرورش حذف دانشسرا و تربیت معلم بود.
بزرگان علم و اخلاق را در زمان حیات تکریم کنیم
فرخیانی بیان کرد: از شورای فرهنگ عمومی استان گلایه داریم چرا بزرگان علم و اخلاق را در گوشه کنج ذلت رها میکنیم؟ آیا سزاوار نیست پیشکسوتان عرصه علم و ادب در زمان حیات به نسل جوان معرفی شوند.
تجلیل از پیشکسوتان الگوی مناسب برای نسل جوان
ایوب رضایی مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد هم در این مراسم با بیان اینکه حاج خبره سالها با ایثار و فداکاری خود منشأ خیر بود، گفت: برگزاری همایشهای تکریم و تجلیل باید در جامعه نهادینه شوند زیرا تکریم جایگاه معلم میتواند نقش الگویی مناسبی برای نسل نوجوان و جوان باشد.
محمدتقی خبره که از او به خبیر شهیر شهر نام برده میشود، سال ۱۳۵۸ به عنوان معلم چند پیشه استخدام شد. سال ۱۳۶۱ با مدرک دیپلم مدیریت آموزش و پرورش را بر عهده گرفت.
خبره میگوید آن زمان با اصرار دوستان در اداره کل و شهرستان این مسئولیت را قبول کردم اما به دلیل مشکلات خانوادگی به ناچار استعفا دادم.
این معلم پیشکسوت ادامه داد: در حال تحصیل فوق دیپلم بودم که گفتند قرار است دانشسرا را تأسیس کنیم و بنده را به عنوان مدیر پیشنهاد دادند.
وی با اشاره به شایستهسالاری در گزینش آن دوران و انتقاد از دخالت انسانهای متنفذ در گزینشهای امروزی گفت: لطف خداوند شامل شد و کمک کرد نیروهای خوب و توانمند تربیت شدند و نیروهای آموزشی را از میان بهترینها انتخاب کردیم.
آثار شهید مطهری راه دستیابی به سرچشمه زلال
خبره به ذکر خاطرهای از آشنایی با کتابهای شهید مطهری پرداخت و تصریح کرد: تا سال ۵۶ که سربازی بودم زمینه برای مطالعه و تحصیل نداشتم یک روز رفتم قرآن بخرم، قرآن را که خریداری کردم مدیر کتابفروشی گفت؛ کتابهای شهید مطهری را هم بخوان از آن موقع با کتابهای استاد آشنا شدم البته کتابهای شهید محدودیت نشر داشت و به راحتی در دسترس نبود.
وی ادامه داد: اگر بخواهیم به سرچشمه زلال دست یابیم باید کتابهای شهید مطهری را فراموش نکنیم.
در این آئین همچنین سیاوش نریمان شاعر برجسته کشور اشعاری در وصف معلم سرایید:
روز اول که چشم وا کردم به کتاب و به دفتر و به قلمت
در دلم نون و القلم گل کرد از نگاهت از اولین قدمت
من که پر بودم از تهی اما در نگاهم نشست الفبایت
مثل باغی شکفت در جانم قصه آب داد بابایت...
دبیر همایش تکریم از خبیر شهیر شهر در حاشیه همایش در گفتوگو با خبرنگار مهر هدف از برگزاری این مراسم را تجلیل از خدمات مؤسس دانشسرای تربیت معلم خواند و بیان کرد: تصمیم گرفتیم ۴۰ دانشجوی تربیت معلم را بعد از ۴۰ سال دور هم جمع کنیم.
سید اکبر پور بهشت از حاج خبره مؤسس این دانشسرا به بهمن بیگی کهگیلویه نام برد و افزود: نقشی که آقای بهمن بیگی در آموزش و پرورش عشایر داشتن حاج خبره در دانشسرا ایفا میکرد.
وی حذف دانشسراها را سیاست اشتباه آموزش و پرورش دانست و گفت: در این مراکز شیوههای منحصر به فرد برای کارورزی دانشجو معلمها اعمال میشد و دانشجویان روشهای تدریس نوین و خلاقانه را فرا میگرفتند در حالی که امروز جذب نیرو کارآزموده و مبتنی بر علم و خلاقیت نیست.
همایش تکریم از چهره فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد با تجلیل و عکس یادگاری با شاگردانش به پایان رسید.