ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرگزاری مهر، محمدعلی طالبی، در بازدید از پروژه صاروج پارس کرمان که با حضور علی آقا محمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و رئیس گروه اقتصادی دفتر مقام معظم رهبری گفت: پروژهای که در استان کرمان پیادهسازی خواهد شد، در چارچوب برنامهای با عنوان “سند تحرکبخشی به توسعه استان” قرار دارد و این سند بر پایه اولویتهای توسعهای گوناگون در بخشهای مختلف استان تدوین شده است.
استاندار کرمان با بیان اینکه «کرمان بر فراز» بیانگر چشمانداز استان کرمان خواهد بود افزود: در سند «کرمان بر فراز» راهبردهای توسعه این استان در بخشهای مختلف تبیین و مشخص شده است.
طالبی، به حوزه صنعت و معدن استان اشاره کرد و اظهار داشت: در سند «کرمان بر فراز» و بخش صنعت و معدن، تمرکز ما بر تکمیل زنجیره ارزش در حوزه معادن، فعالسازی معادن جنوب استان و توسعه صنایع کوچک و متوسط است.
وی با اشاره به بخش کشاورزی استان کرمان و بهرهوری اقتصاد این بخش افزود: در بخش کشاورزی، توسعه صنایع تبدیلی و فرآوری، اجرای طرحهای انتقال آب، بهرهوری منابع آب و تغییر الگوی کشت با هدف اقتصادی کردن این بخش، در دستور کار قرار دارد
طالبی، افزود: طبق گزارشات عنوان شده، ۵.۵ میلیارد متر مکعب آب در بخش کشاورزی استان کرمان مصرف میشود و این در حالی است که این بخش بازدهی لازم در اقتصاد استان متناسب با این میزان مصرف آب و متناسب با ۴۰ درصد اشتغال را ندارد.
مقام عالی دولت در استان کرمان در خصوص بخش گردشگری استان و اهداف پیشروی این بخش در «کرمان برفراز» نیز گفت: گردشگری یکی از اولویتهای اصلی استان کرمان است.
وی با بیان اینکه استان کرمان با دارا بودن تنوع اقلیمی و آثار متعدد ثبتشده جهانی، ظرفیتهای بسیار خوبی در حوزه گردشگری دارد اظهار داشت: کرمان به لحاظ تعداد ثبت آثار جهانی رتبه اول کشور را به خود اختصاص داده است ولی با این حال، از نظر میزان گردشگر، شرایط مطلوبی در کرمان حاکم نیست.
طالبی، با بیان اینکه هدف ما در این سند، تبدیل کرمان به یکی از چند استان برتر کشور در حوزه گردشگری است افزود: به همین منظور، سال آینده را “سال هدف گردشگری” در نظر گرفتهایم تا تمرکز ویژهای بر این حوزه داشته باشیم.
استاندار کرمان افزود: شعار محوری استان در حوزه گردشگری، “لبخند دنیا به کرمان ۱۴۰۵” بوده که انتظار داریم اتفاقات مثبتی در حوزه گردشگری در استان کرمان رقم بخورد.
طالبی، به موضوع سرمایهگذاری و اقدامات استان در این حوزه از اواخر سال گذشته اشاره کرد و افزود: از حدود ۴ ماه قبل از سال گذشته، موضوع سرمایهگذاری را به عنوان یکی از اولویتهای اصلی استان آغاز کردیم که در همین راستا، اتاق مشترک سرمایهگذاری و توسعه کارآفرینی استان کرمان در تهران راهاندازی شد.
وی افزود: در همین راستا مرکز خدمات سرمایهگذاری در استان کرمان به مکان جدیدی منتقل و تجهیز شد، ضمن آنکه اتاقهای سرمایهگذاری در تعدادی از شهرستانهای استان تشکیل و راهاندازی شد.
مقام عالی دولت در استان کرمان با اشاره به راهاندازی ستاد شتابدهی سرمایهگذاری استان گفت: نکته مهم این است که تمام این اقدامات پیش از اعلام شعار سال توسط مقام معظم رهبری با عنوان «سرمایهگذاری برای تولید» صورت گرفته است.
طالبی، با اشاره به تشکیل کمیته امنیت سرمایه گذاری استان کرمان گفت: کار عملیاتی جذب سرمایه گذاری و معرفی فرصتهای سرمایه گذاری نیز آغاز شده و همچنان ادامه دارد و معتقدم کرمان یکی از استانهایی است که میتواند در بحث جذب سرمایهگذاری سرآ مد باشد.