ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام محمد جعفرزاده در خطبههای این هفته نماز جمعه ضمن گرامی داشت روز معلم اظهار کرد: از محضر امیرالمؤمنین (علیه السلام) پرسیدند که خیر و نیکی و خوبی در چیست؟ حضرت فرمودند: خیر و نیکی آن نیست که دارایی و فرزندت بسیار گردد، بلکه خیر چند امر است که اولین آن این است که علم و دانش انسان زیاد باشد. از نگاه مبارک صاحب نهج البلاغه، دانش یکی از وجوه برتری انسان تراز است. دانش، وجود انسان را کارآمد، بابرکت و مؤثر میسازد. این حدیث علاوه بر تمجید از دانشاندوزی، معلم و استاد را ارجمندتر از هر قشر دیگری محسوب میدارد.
وی ادامه داد: معلم بهدلیل برخورداری از فرصت ارتباط با دانشآموزان به شرط برخورداری از اخلاق، تحمل و بخشش و گذشت، میتواند بهشمار دانشآموزان دوست و همراه و به تعبیر امام علی (ع) یاران به مراتب عزیزتر از خویشان دست یابد. معلم تراز، بردبار و حوصلهمند است و به سادگی از کوره به در نمیرود گویا اینکه رمز سیادت ایشان در خویشتنداری و شکیبایی است.
خطیب جمعه اصلاندوز اضافه کرد: کار معلمی، افزون بر دانش، به مهارت مدیریت کلاس به شدت نیازمند است. برای همین معلمانی که کمطاقتی کرده و بیحوصله شوند ناخواسته از نظر میافتند. معلم تراز با حوصله، بردبار و برخوردار از تدبیر است چرا که بردباری و تحمل و سعه صدر، لازمه موفقیت در این گونه امور است.
امام جمعه اصلاندوز با تبیین نقش محوری معلم در تحقق گام دوم انقلاب تصریح کرد: در بیانیه گام دوم انقلاب، علم و پژوهش بهعنوان اولین توصیه از توصیههای هفتگانه، محور عزت و قدرت ملی بیان شده است. این توصیه و مأموریت تنها ناظر به دستیابی به فناوری نیست، بلکه تمرکز اصلی بر جهاد علمی است که با روحیه مسئولیتپذیری و خودباوری همراه است و در این میان، معلمان بهعنوان معماران نسل آینده، نقشی بیبدیل در تحقق این آرمان دارند.
حجت الاسلام جعفرزاده در بخش دیگری از خطبهها با تاکید بر اینکه میبایست مراقب تحریف شعار سال باشیم گفت: اگر چه اولویت و مزیت سرمایهگذاری داخلی به معنای بد بودن یا نفی مطلق سرمایهگذاری خارجی نیست؛ اما از منظر رهبر انقلاب، نقطه اتکا باید به سرمایه داخلی باشد.
خطیب جمعه اصلاندوز ادامه داد: سرمایه خارجی در تحقق «سرمایهگذاری برای تولید» نسبت به سرمایه داخلی وزن بسیار کمتری دارد اما رهبر انقلاب جذب سرمایه خارجی را بهطور مطلق نفی نمیکنند. رویکرد اشتباه بعدی در مورد شعار سال، رویکرد توسعه به قیمت لهشدن طبقات ضعیف و زیر پا گذاشتن عدالت است. تأکید بر مشارکت مردم در تولید و کاهش تمرکز سرمایهگذاری در دستان گروههای خاص از نکات کلیدی است. عدالت اجتماعی و اقتصادی باید در سیاستگذاریهای اقتصادی رعایت شود.
وی افزود: سرمایهگذاری در بخشهای نامولد اقتصادی، نقطه مقابل «سرمایهگذاری برای تولید» است. جذابیت بازارهای غیرمولد اعم از طلای غیرزینتی، سکه، ارز، مسکن برای امور غیرمسکونی، رمز ارز و امثالهم از موانع جدی در تحقق شعار سال به شمار میرود.
حجت الاسلام جعفرزاده ادامه داد: جذابیتزدایی از این بازارها و استفاده از ابزارهای کنترلی از یک سو و تعریف مشوقها و تسهیل روند تولید از سوی دیگر از لوازم اساسی تحقق شعار سال است. از این رو دو کلانراهبرد سرمایهگذاری برای تحقق شعار سال وجود دارد: سودآور کردن تولید به معنای هر فعالیتی که ارزشافزوده مثبت برای جامعه دارد و پرهزینهکردن فعالیت غیر تولیدی به معنای هر فعالیتی که ارزشافزوده مثبت برای جامعه ندارد.
امام جمعه اصلاندوز در پایان ضمن تاکید بر ضرورت رسیدگی به مشکلات شهری توسط مدیریت شهری خاطرنشان کرد: مردم نقدهای بسیار عدیده ای نسبت به مشکلات شهری در اصلاندوز دارند ما این نقدها را دریافت و از نزدیک شاهد مشکلات مردم شریف هستیم. لیکن این نوید را به مردم میدهیم که مدیریت شهری و شهردار وعده داده اند که طی ۲ ماه آینده اقدامات در خور شأن مردم به انجام برسند این وعده را به فال نیک میگیریم اما چنانچه محقق نشود طبیعتاً از همین تریبون انتقادات مردم را صراحتاً منتقل خواهیم کرد.