تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x3990709
شناسه : 3990709
تاریخ :
لزوم ارتقای سلامت روان در جامعه با همکاری روانشناسان اقتصاد ایران: همدان- حضور موثر و جدی روانشناسان و مشاوران یکی از ارکان اساسی برای سلامت روان، پویایی و پیشرفت جامعه است و فقدان آن می‌تواند مشکلات محتلفی ایجاد کند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - حبیب میرزایی: داشتن جامعه‌ای سالم شاداب نیازمند تکمیل تمام ابعاد سلامت جامعه اعم از روحی، جسمی و جمعی است که در یک جامعه در کنار هم زندگی می‌کنند.

به عبارت بهتر در حالی که پس از شکل گیری تمدن مدرن انسان دچار مشکلات و امراض مختلف روحی و انسانی شده است که غالباً در فراموشی خداوند و بریدن انسان از آسمان ریشه دارد، علم روانشناسی به عبارتی پاسخ تمدن مدرن به سرگشتگی‌های انسان حیران و بی هدف بود.

اما این علم در تلاقی با علوم اسلامی و اخلاقی نظیر عرفان و نفس شناسی و انسان شناسی قطعاً می‌تواند با اتصال به خداوند پاسخ‌هایی مناسب برای سلامت گمشده روان در دنیایی ماشینی شده انسان مدرن پیدا کند.

در این میان استان همدان در سرزمین کهن ایران نیز دارای پدیده‌ها و مسئله‌های اساسی در ارتباط با سلامت روان است که نیازمند هدایت‌های اساسی در حوزه روانشناسی است. ایام گرامیداشت روز روانشناس بهانه‌ای شد تا به ابعاد سلامت روان در جامعه بپردازیم.

سلامت روان ارکان یک جامعه پویا و سالم

زهرا شایسته فرد، مشاور خانواده و مدرس دانشگاه با اشاره به اهمیت سلامت روان در جامعه، تاکید کرد: سلامت روان (شامل سلامت شناختی، رفتاری و عاطفی) یکی از ارکان اساسی برای پویایی و پیشرفت جامعه است و فقدان آن می‌تواند فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی، خانوادگی و آموزشی را تحت تأثیر قرار دهد.

لزوم ارتقای سلامت روان در جامعه با همکاری روانشناسان

وی با تاکید بر ضرورت نقش‌آفرینی فعال‌تر روانشناسان در جامعه، خواستار خروج آن‌ها از محدودیت مشاوره‌های فردی و پرداختن به مسائل کلان جامعه شد.

شایسته فرد پیشنهاد کرد: روانشناسان با جمع‌آوری داده‌ها و آمار از مراجعان خود، به پایش صحیح آسیب‌های روانشناختی پرداخته و بر اساس نیازسنجی‌های انجام شده در محیط‌های مختلف (دانشگاه‌ها، مدارس، محلات، ادارات و غیره)، برنامه‌های آموزشی و محتواهای مجازی و حقیقی مناسب را تدوین کنند.

روانشناسان ابزار پایش صحیح سلامت روان جامعه

این مدرس دانشگاه با اشاره به وظایف آموزشی نهادهای مختلف ادامه داد: آموزش‌ها در راستای رفع نیازهای بهداشت روانی جامعه جهت داده شوند.

وی بر لزوم اطلاع‌رسانی و پیگیری مسائل روانشناختی توسط روانشناسان و برقراری ارتباط قوی‌تر بین نهادهای مردمی و حاکمیتی تاکید کرد و افزود: داده‌های صحیح و به‌روز در اختیار مسئولان قرار گیرد و دوره‌های آموزشی متناسب با نیازها ارائه شود.

شایسته فرد با اشاره به افزودن سرفصل‌هایی در زمینه بهداشت روانی به دروس عمومی دانشجویان و گنجاندن کتابی در این زمینه در طول تحصیل دانش‌آموزان و خواستار ارائه دوره‌های آموزشی مدون و مستمر با محتوای روانشناختی در ادارات شد.

لزوم ارتقای سلامت روان در جامعه با همکاری روانشناسان

وی ادامه داد: با پیگیری جدی این مسئله و ورود فراگیر به سطوح مختلف جامعه (مدارس، دانشگاه‌ها، ادارات و اصناف) می‌توان از پدیده طلاق جلوگیری کرد.

شایسته فرد همچنین بر ضرورت مطالعه دقیق، پایش و سنجش دقیق معضلات توسط روانشناسان و تمرکز انرژی‌ها در این زمینه با کمک دولت تاکید کرد و ابراز امیدواری کرد: با پیوند حاکمیت و نهادهای مردمی، گام‌های مؤثری در جهت ارتقای بهداشت و سلامت روان مردم برداشته شود.

رشد تسهیل دسترسی به مشاوران نقش جدی در سلامت روان جامعه دارد

ناصر قوامی کارشناس ارشد روانشناسی مثبت گرا در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تسهیل در دسترسی به مراکز مشاوره اسلامی و متعهد با هنجارهای فرهنگی جامعه اخلاقی ایران می‌تواند به سلامت روان جامعه کمک کند، ادامه داد: مشاوره، به ویژه پیش از ازدواج، در رفع مشکلات، روانی و روحی جامعه نقش تعیین کننده داشته باشد.

وی اضافه کرد: در سالهای گذشته وجود مراکز مشاوره متعدد در همدان رشد خوبی داشته است اما قطعاً در زمینه افزایش دسترسی مردم به مراکز مشاوره متعهد نیازمند یک جهش اساسی هستیم.

این مشاور و مدرس رسانه در خانواده با بیان اینکه در سالهای گذشته با گسترش نقش رسانه‌ها در جامعه یکی از مهمترین نیازهای به وجود آمده ارتباط عمیق‌تر مراکز مشاوره با مراکز تحلیل و سواد رسانه‌ای است، افزود: یکی از مهمترین نشانه‌های سلامت روان جامعه تسلط مراکز مشاوره به مسائل رسانه‌ای است.

به نظر می‌رسد برای داشتن جامعه سالم همانطور و همان میزان که برنامه ریزی در جهت فعالیت‌های جسمی و بدنی سلامت بدنی ضروری است، برنامه ریزی برای افزایش و تکثر مراکز مشاوره و دسترسی راحت تر مردم به این بخش مهم از تأمین کنندگان سلامت روان نیز یک ضرورت انکار ناپذیر است.

این مسئله در استان همدان با توجه به گذشته فرهنگی و تمدنی قابل دسترسی و امکان پذیر است. نهادهای متولی در حوزه سلامت روان در جامعه با برنامه ریزی دارای هدف گذاری دقیق همراه با زمان بندی‌های مشخص باید در مسیر ایجاد فضایی مطمئن برای ایجاد جامعه‌ای سالم در حوزه رفتاری، عاطفی و روانی را فراهم کنند.