مصرف زعفران در سهماهه اول بارداری خطر سقط جنین را افزایش میدهد
اقتصاد ایران: ایسنا/خراسان رضوی یک متخصص زنان و زایمان، با اشاره به فصل برداشت زعفران در شهرهای زعفران خیز مانند تربتحیدریه، زاوه، کاشمر و... نسبت به خطرات مصرف و تماس با زعفران در دوران بارداری هشدار داد و افزود: زعفران حتی در مقادیر کم، مانند مصرف در دمنوش یا نبات زعفرانی و همچنین حضور در محیطهای فرآوری زعفران، میتواند خطر سقط جنین را به ویژه در سهماهه اول بارداری به طور قابل توجهی افزایش دهد.
نیلا داوری، در گفتوگو با ایسنا درباره خطرات مصرف و تماس با زعفران در دوران بارداری به ویژه در فصل برداشت این گیاه، هشدار داد و افزود: ترکیبات مؤثر زعفران، از جمله سافرانال و کروسین، با تحریک تولید پروستاگلاندین و اختلال در تعادل هورمونهای بارداری، انقباضات رحمی را افزایش میدهند. این انقباضات ممکن است منجر به جداشدن جنین از دیواره رحم شود و به این ترتیب خطر سقط جنین را به طرز قابل توجهی افزایش دهد.
این متخصص زنان و زایمان همچنین به تأثیر زعفران بر فشارخون و عوارض قلبی عروقی اشاره و بیان کرد: حتی استنشاق گرد زعفران در محیطهای فرآوری میتواند باعث افت فشارخون شود.
وی افزود: چون فشارخون در ماههای اول بارداری بهطور طبیعی پایینتر از حد معمول است، با تماس با زعفران ممکن است به سطوح خطرناکی کاهش یابد. این افت فشارخون میتواند منجر به کاهش خونرسانی به جفت و جنین شود که پیامدهای جبرانناپذیری به همراه خواهد داشت.
دکتر داوری به مادران باردار توصیه کرد: از حضور در مزارع زعفران و مکانهایی که فرآوری زعفران انجام میشود، خودداری و در صورت بروز علائم نظیر سرگیجه، ضعف یا افت فشار، بهسرعت به پزشک مراجعه کنند.
وی همچنین بر لزوم پرهیز از مصرف هرگونه محصولات حاوی زعفران در سهماهه اول بارداری تأکید کرد و افزود: زنان باردار باید از غذاهای حاوی زعفران در مهمانیها و مراسم خودداری کنند. خانوادهها نیز باید شرایطی فراهم کنند تا مادران باردار در معرض تماس با زعفران قرار نگیرند.
این متخصص زنان با اشاره به پروتکلهای رسمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، اعلام کرد: مصرف زعفران در سهماهه اول بارداری به طور کامل ممنوع است و پس از این دوره، مصرف بیش از دو تا سه رشته زعفران در روز نیز مجاز نیست و باید با احتیاط انجام شود.
وی همچنین به تأثیرات زعفران بر سیستم اندوکرین اشاره کرد و توضیح داد: ترکیبات فعال زعفران میتوانند بر عملکرد غده هیپوفیز تأثیر گذاشته و تعادل هورمونهای استروژن و پروژسترون را که برای حفظ بارداری ضروری هستند، مختل کنند.
داوری با اشاره به وجود برخی باورهای نادرست در جامعه اظهار کرد: برخی افراد معتقدند زعفران باعث زیبایی جنین میشود، اما این باورها کاملاً نادرستند و میتوانند عواقب خطرناکی به همراه داشته باشد.
وی با تأکید بر اینکه حفظ سلامت مادر و جنین باید در اولویت تمامی اقدامات پیشگیرانه قرار گیرد، بیان کرد: آگاهی از خطرات احتمالی ناشی از تماس با زعفران میتواند به جلوگیری از عوارض ناخواسته کمک کند و اطلاعرسانی در این زمینه میتواند وضعیت سلامت مادران باردار را بهبود بخشد.
انتهای پیام
اکو ایران | ECO IRAN
ترکیه | Turkiye
آذربایجان| Azerbaijan
ترکمنستان|Turkmenistan
تاجیکستان|Tajikistan
قزاقستان |Kazakhstan
قرقیزستان |Kyrgyzstan
ازبکستان |Uzbekistan
افغانستان |Afghanistan
پاکستان | Pakistan
بانک مرکزی
بانک ملّی ایران
بانک ملّت
بانک تجارت
بانک صادرات ایران
بانک ایران زمین
بانک پاسارگاد
بانک آینده
بانک پارسیان
بانک اقتصادنوین
بانک دی
بانک خاورمیانه
بانک سامان
بانک سینا
بانک سرمایه
بانک کارآفرین
بانک گردشگری
بانک رسالت
بانک توسعه تعاون
بانک توسعه صادرات ایران
قرض الحسنه مهر ایران
بانک صنعت و معدن
بانک سپه
بانک مسکن
رفاه کارگران
پست بانک
بانک مشترک ایران و ونزوئلا
صندوق توسعه ملّی
مؤسسه ملل
بیمه مرکزی
بیمه توسعه
بیمه تجارت نو
ازکی
بیمه ایران
بیمه آسیا
بیمه البرز
بیمه دانا
بیمه معلم
بیمه پارسیان
بیمه سینا
بیمه رازی
بیمه سامان
بیمه دی
بیمه ملت
بیمه نوین
بیمه پاسارگاد
بیمه کوثر
بیمه ما
بیمه آرمان
بیمه تعاون
بیمه سرمد
بیمه اتکایی ایرانیان
بیمه امید
بیمه ایران میهن
بیمه متقابل کیش
بیمه آسماری
بیمه حکمت صبا
بیمه زندگی خاورمیانه
کارگزاری مفید
کارگزاری آگاه
کارگزاری کاریزما
کارگزاری مبین سرمایه