دریافت ۱۰۲ رای برتر در جشنواره «نهادهای ارفاقی موثر بر اصلاح مجرمان»

اقتصاد ایران: معاون منابع انسانی قوه قضاییه گفت: در جشنواره آرای برتر «نهادهای ارفاقی موثر بر اصلاح مجرمان»، از بین ۱۰۲ رای برتر کشور، آراء متقن همکاران ارزیابی و تعدادی انتخاب شدند.

به گزارش خبرگزاری مهر، جشنواره آرا برتر با تمرکز بر نهادهای ارفاقی و رویکرد عدالت ترمیمی بستری ارزشمند برای شناسایی استعدادهای قضائی در سراسر کشور فراهم می‌آورد و فرصتی برای دیده شدن خلاقیت، دقت و نگرش اصلاح‌گرایانه در بدنه قضات سراسر ایران است این جشنواره در قالب یک برنامه سالانه در سند تحول و تعالی قوه قضائیه نهادینه شده است، برنامه‌ای که زمینه ساز نگارش مقالات علمی، انجام پژوهش‌های نوین و بهره‌گیری از آرای برتر به عنوان منابع استناد علمی و عملی شده است. از سوی دیگر این حرکت تحول آفرین گام جدی در جهت کاهش جمعیت کیفری و بازگشت زندانیان به جامعه نیز به شمار می‌رود رویکردی که عدالت را نه صرفاً در مجازات بلکه در اصلاح، بازسازی اعتماد اجتماعی و حفظ کرامت انسانی جست‌وجو می‌کند.

مراسم اهدای جوایز جشنواره آرای برتر «نهادهای ارفاقی مؤثر بر اصلاح مجرمان» با حضور حمیدرضا موحدی معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه و جمعی از مدیران کل ادارات تابعه این معاونت برگزار شد.

حمیدرضا موحدی؛ معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه در این مراسم ضمن گرامی داشت یاد و نام تمام شهدای انقلاب اسلامی مخصوصاً شهدای اقتدار، اظهار کرد: در راستای اجرای سند تحول و تعالی قوه قضائیه که یکی از اسناد بالادستی ارزشمند قوه بوده و مورد تأیید و تاکید مقام معظم رهبری نیز قرار گرفته است معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه مکلف شد تا ابعاد مختلف این سند را به مرحله اجرا در بیاورد که یکی از بعدهای آن جشنواره آرای برتر کشوری مبتنی بر نهادهای ارفاقی منجر به اصلاح مجرمان است.

وی ادامه داد: بحث نهادهای ارفاقی و مجازات جایگزین حبس یکی از بحث‌های درخشان در حقوق اسلام بوده که در قانون مجازات اسلامی یک فصل جداگانه به آن اختصاص پیدا کرده است و ۲۳ ماده این قانون به مجازات‌های جایگزین حبس اختصاص دارد. توسعه عدالت ترمیمی مبتنی بر نهادهای ارفاقی اصلاح مجرمان، رکن اصلی این جشنواره است و تلاش می‌کنیم این سیاست کاهش جمعیت کیفری در تمام آرای قضائی جریان پیدا کند.

موحدی گفت: در دوره ریاست مرحوم آیت الله هاشمی شاهرودی در قوه قضائیه؛ برای توسعه مجازات‌های جایگزین حبس بر مبنای آموزش‌های اسلامی برنامه‌ریزی شد و آنچه امروز در آرای قضائی می‌بینیم محصول دغدغه ایشان برای باز اجتماعی کردن مجرمان است. مسئولیت کیفری اطفال تا دهه‌های اخیر در نظام‌های غیر اسلامی پا بر جا بود در حالی که ۱۴۰۰ سال قبل در حقوق اسلام به وضوح مسئولیت کیفری اطفال پذیرفته نشده است. مسئولیت کیفری در نظام اسلامی مبتنی بر بلوغ یعنی زمان رشد جسمی و عقلانی فرد است خرسندیم که امروز این مفاهیم به طور مشخص و با پرچم داری یک فقیه در قانون جزای ما جا گرفته و افتخار این را پیدا کنیم که جشنواره برای آن برگزار کنیم.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه اظهار کرد: حبس آثار زیانباری برای خانواده‌ها و خود فرد دارد به جرأت می‌توان گفت که امروزه حبس جنبه تربیتی خود را از دست داده است و طبق آمار برخی از کسانی که برای اولین بار وارد زندان می‌شوند پس از خروج از زندان دچار تکرار جرم می‌شوند. مجازات حبس از حیث خانواده‌ها آثار مخربی دارد حتی از حیث ابعاد انسانی این مجازات مشکلات زیادی را برای جامعه ایجاد می‌کند ارتباطات خانوادگی و مبانی تربیتی میان والدین و فرزندان را از بین می‌برد مشکلات خانوادگی منتهی به طلاق فراوانی ایجاد می‌کند با وجود اینکه فرد مرتکب جرم شده است، اما خانواده بیشتر از خود فرد تبعات آن رفتار مجرمانه را تحمل می‌کنند.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه گفت: مجازات حبس واجد مشکلاتی از حیث ابعاد اجتماعی، اقتصادی و… است باید هر چه بیشتر از این مفاهیم جایگزین حبس که به درستی و با قوت در قانون ما جاگذاری شده استفاده کنیم و از کسانی که در این جهت قدم برمی‌دارند تقدیر کنیم.

وی بیان کرد: به جهت مشکلاتی که نظام حبس و مجازات حبس دارد، آرای صادره شده همکارانی که دارای شاخص‌های یک رأی قضائی متقن بودند مورد سنجش و ارزیابی داوران این جشنواره قرار گرفت و از میان ۱۰۲ رأی برتر در سطح کشور که به این جشنواره واصل شد، تعدادی انتخاب شدند این آرا صادره از جغرافیای مختلف کشور بود و ۱۳ استان را شامل می‌شود که نشان از توسعه و توجه به این مفاهیم در اقصی نقاط کشور دارد.

موحدی ادامه داد: خراسان جنوبی، خوزستان، چهارمحال و بختیاری، کرمان، ایلام، کرمانشاه، اصفهان، سمنان، تهران جزو حوزه‌هایی هستند که رأی آن‌ها به عنوان رأی برتر انتخاب شده است.

وی افزود: هیئت داوران ۱۰ شاخص را برای انتخاب آرای برتر قضات مدنظر قرار داده بودند که شامل رعایت صلاحیت، آداب نگارش، مستدل بودن، مستند بودن، متناسب و موجه بودن، انسجام و شفافیت داشتن، خلاقیت و نوآوری، بهره‌گیری مفید و مؤثری از نهادهای ارفاقی، قابلیت اجرا و نظارت پذیری و توصیف وضعیت رأی می‌شود.

موحدی بیان کرد: مقرر شده بود که این جشنواره در سطح ملی برگزار شود ولی به خاطر اقتضائات زمانی در قالب محدودتری برگزار شد و امروز از همکاران عزیزی که مبادرت به صدور آرای برتر در این حوزه کرده بودند و همچنین هیأت داورانی که داوری این موضوع را بر عهده داشتند تقدیر شد.

معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه با یادآوری شهدای اقتدار در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه ادامه داد: یکی از سخت‌ترین لحظات برای ما در تمام این جنگ ۱۲ روزه زمانی بود که رژیم صهیونی برخلاف تمام قواعد و مقررات بین‌المللی به زندان اوین حمله کرد و خون‌های پاکی ریخته شد ولی در نهایت تلاش دشمن ناکام ماند دشمن برای مسئله انرژی هسته‌ای ما نیاز به بمباران زندان اوین یا خانه‌های مسکونی و… را نداشت بنابراین مسئله آن‌ها فقط صنعت هسته‌ای ایران نیست. با قوت و آرامشی که خدا در دل مردم ایجاد کرد همچنین با هدایت و رهبری فقیه مجاهد مقام معظم رهبری، دشمن با خفت و ملتمسانه تقاضای آتش بس کرد و خداوند در این مرحله توطئه‌های دشمن را به خودشان برگرداند.

مهدی جوهری؛ رئیس امور آموزش قوه قضائیه در این مراسم اظهار کرد: جشنواره آرای برتر کشوری مبتنی بر نهادهای ارفاقی منجر به اصلاح مجرمان مبتنی بر مأموریتی است که در سند تحول و تعالی قوه قضائیه به معاونت منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه محول شده و از مرداد ماه سال گذشته که این برنامه ابلاغ شد اقدامات لازم را انجام دادیم و داوران کشوری و استانی را انتخاب کردیم و شاهد همکاری بسیاری خوبی در استان‌ها بودیم. ابتدا مقرر شده بود که این مراسم در انتهای سال برگزار شود ولی برای اینکه جمع کثیری از مسئولان مرتبط این حوزه حضور داشته باشند مراسم به هفته قوه قضائیه موکول شد و در نهایت به دلیل جنگ تحمیلی مراسم اهدای جوایز برگزار نشد.

وی افزود: این مراسم سالانه برگزار خواهد شد. در این جشنواره استان‌های مختلفی شرکت کردند که ۱۰۲ رأی دریافت کردیم قضاتی از استان‌های خراسان جنوبی، چهارمحال بختیاری، کرمان، ایلام، کرمانشاه، اصفهان، سمنان و تهران برگزیده شدند.

جوهری ادامه داد: جشنواره آرای برتر کشوری مبتنی بر نهادهای ارفاقی منجر به اصلاح مجرمان با هدف شناسایی و ترویج نمونه‌های ارزشمند قضائی با شاخص‌های ارزیابی در قالب ۱۰ بند تدوین شد. اکثر استان‌ها در این برنامه دقت داشتند و یک کمیته با حضور قضات دادگستری که در این حوزه فعالیت داشتند و اعضای هیئت علمی دانشگاه که نگاه آن‌ها مبتنی بر این سیاست عدالت ترمیمی است تشکیل دادیم.

رئیس امور آموزش معاونت منابع انسانی قوه قضائیه گفت: این جشنواره براساس آرا دریافتی در مهلت مقرر برگزار شد و روند ارزیابی و بررسی آرا مطابق با شیوه نامه برگزاری جشنواره آرای برتر توسط کمیته‌های تخصصی انجام گرفت سپس آرای برتر هر استان به جشنواره آرای برتر ملی معرفی می‌شوند. در سطح ملی این آرا توسط هیئت داوران مرکزی متشکل از قضات برجسته دادگستری و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها با نگاهی تخصصی، علمی و مبتنی بر سیاست کیفری ترمیمی مورد بررسی قرار می‌گیرند تا در نهایت آرا برتر ملی انتخاب و معرفی شوند.

اسامی قضات حائز شرایط دریافت جوایز جشنواره آرای برتر:

منتخبین کشوری:

جواد معاونی؛ قاضی شعبه ۱۰۱ دادگاه کیفری دو / محل خدمت: استان خراسان جنوبی؛ شهرستان نهبندان

عظیم بابایی طاقانکی؛ دادرس شعبه ۱۰۲ دادگاه کیفری دو / محل خدمت: استان چهارمحال و بختیاری شهرستان فارسان

ابوالفضل فرح بخش؛ دادرس دادگاه کیفری دو / محل خدمت: استان کرمان؛ شهرستان زرند

قدرت بشیری؛ رئیس شعبه ۲ دادگاه عمومی / محل خدمت: استان ایلام؛ شهرستان ملکشاهی

شهرام رضایی؛ بازپرس شعبه ۱۴ دادسرای عمومی و انقلاب / محل خدمت: استان کرمانشاه

ابوالفضل رفیعی؛ دادیار شعبه ۴ دادسرای عمومی و انقلاب / محل خدمت: استان اصفهان؛ شهرستان لنجان

علی ایثاری رئیس شعبه ۱ دادگاه انقلاب / محل خدمت: استان سمنان

منتخبین استان تهران:

مجید کاویانی؛ مستشار دادگاه‌های کیفری ۱ تهران / محل خدمت: تهران

سید مهدی ابوطالبی؛ مستشار مجتمع قضائی شهید مدرس / محل خدمت: تهران

مهدی محمدی؛ دادستان عمومی و انقلاب شهریار / محل خدمت: تهران؛ شهرستان شهریار

هیئت داوران مرکزی:

امیرحسین نیازپور؛ دانشیار دانشگاه شهید بهشتی

رسول احمدزاه، دادرس دادگاه کیفری ۲ کرج

مهدی خاقانی اصفهانی؛ عضو هیئت علمی گروه حقوق پژوهشکده تحقیق و توسعه علوم انسانی

ابراهیم وثیقی؛ معاون سرپرست مجتمع قضائی شهید فهمیده تهران

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ