تحولات اوکراین| امکان برگزاری دور سوم مذاکرات صلح هفته آینده

اقتصاد ایران: درخواست زلنسکی برای دیدار با پوتین، اشاره نشریه آمریکایی به بیشترین میزان پیشروی ارتش روسیه در سال جاری، ادعای ماکرون درباره تشدید فشارها برمسکو، تغییر روند تحویل تسلیحات آمریکا و هدف زلنسکی از تغییر کادر دولت، از مهمترین رویدادهای جنگ هستند.

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  یک مقام آگاه در هیأت مذاکره‌کننده روس تایید کرد که اوکراین به روسیه پیشنهاد داده تا دور جدیدی از مذاکرات دوجانبه در هفته آینده برگزار شود. این منبع با اشاره به خبر پیشنهاد مقامات کی‌یف برای انجام دور جدید مذاکرات، گفت: «ما مدت‌هاست آماده دور جدید مذاکرات با اوکراین هستیم و اکنون سیگنال‌هایی که از کی‌یف دریافت می‌کنیم، امیدواری نسبت به مشخص شدن تاریخ دقیق مذاکرات را افزایش داده است.»

وی یادآور شد که هنوز تاریخ دقیقی برای دور جدید مذاکرات تعیین نشده، اما این تاریخ به‌زودی مورد توافق طرفین قرار خواهد گرفت.

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین روز گذشته، شنبه، اعلام کرد که کی‌یف پیشنهادی برای برگزاری دور جدیدی از مذاکرات در هفته آینده به مسکو ارسال کرده است.به گفته وی، این پیام از سوی رستم عمروف، دبیر شورای امنیت ملی و دفاع و رئیس هیأت مذاکره‌کننده اوکراینی ارسال شده است.

زلنسکی در کانال تلگرام خود نوشت: «دبیر شورای امنیت ملی و دفاع به من اطلاع داد که به طرف روس پیشنهاد برگزاری نشست بعدی طی هفته آینده داده شده است. ضروری است که پویایی مذاکرات افزایش یابد».

در همان روز، میخائیل گالوزین، معاون وزیر امور خارجه روسیه یادآور شد که طرف روسی هنوز تاریخی برای برگزاری دور سوم مذاکرات با اوکراین در نظر نگرفته است.

روسیه و اوکراین تاکنون دو دور مذاکرات مستقیم برگزار کرده‌اند که نشست‌ها در استانبول انجام شده است. مقامات ترکیه ضمن اعلام آمادگی خود برای میزبانی از ادامه مذاکرات، گفته‌اند که در انتظار دریافت جزئیات مشخص درباره دور سوم مذاکرات هستند.

چند روز قبل ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه روسیه اعلام کرده بود که هیأت روسی آماده است تا هر زمان که لازم باشد فوراً برای برگزاری دور سوم مذاکرات با اوکراین به استانبول سفر کند. به گفته وی، روند مذاکرات از سوی کی‌یف متوقف شده، زیرا یا از انجام آن طفره می‌رود یا هنوز تاریخی برای دور جدید تعیین نکرده است.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و دویست و چهل و سومین (1243) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

زلنسکی بر ضرورت دیدار مستقیم خود با پوتین تأکید کرد

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین شب گذشته، شنبه، اعلام کرد که برای دستیابی به صلح بلندمدت در اوکراین، نیاز به دیدار مستقیم وی با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، وجود دارد. به گفته وی، دیدار رهبران دو کشور می‌تواند گامی واقعی در جهت برقراری صلحی باشد که واقعاً پایدار خواهد بود. وی مدعی شد که طرف اوکراینی همواره آماده چنین دیداری بوده است.

زلنسکی همچنین یادآور شد که گفت‌وگوها با طرف روس درباره تبادل اسرا ادامه خواهد داشت. وی تأکید کرد که طرفین همچنان در حال دستیابی به توافق‌هایی هستند که در نشست اخیر استانبول حاصل شده و اکنون تیم اوکراینی به روی تبادل اسیران جدید کار می‌کند.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه پیش از این اعلام کرده بود که آماده دیدار با هر کسی، از جمله با ولودیمیر زلنسکی، در مرحله پایانی مذاکرات است.

پیشروی حداکثری نیروهای مسلح روسیه در ماه ژوئن از ابتدای سال 2025 

روزنامه "نیویورک تایمز" اعتراف کرده است که شدت عملیات تهاجمی نیروهای مسلح روسیه در ماه ژوئن، آنچنان بوده که باعث پیشروی آنها در بیشترین مساحت از مناطق تحت کنترل اوکراین از آغاز سال 2025 شده است.

این نشریه این موفقیت‌ها را با استفاده مؤثر از پشتیبانی هوایی، موشک‌های کروز، برتری تعدادی نیروهای روسی و همچنین افزایش شمار حملات دقیق با استفاده از پهپادها مرتبط می‌داند.

به نوشته این روزنامه، توانایی ارتش اوکراین برای ادامه عملیات رزمی در آینده در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، زیرا دولت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، «نشانه‌های متناقضی» درباره تمایل خود برای ادامه حمایت نظامی از کی‌یف ارسال می‌کند.

طبق ارزیابی "نیویورک تایمز"، حملات پیوسته نیروهای مسلح روسیه فشار زیادی را بر ارتش اوکراین وارد می‌کند، ارتشی که در حال حاضر نیز با مشکل در تکمیل صفوف نیروهای خود مواجه است.

ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه در اواخر ماه ژوئن اعلام کرده بود که ارتش روسیه هر روز در تمامی محورها در سراسر خطوط تماس جبهه نبرد در حال پیشروی است.

خودداری اوربان از پذیرش بودجه اتحادیه اروپا که منابع مالی مجارستان را به اوکراین اختصاص دهد

ویکتور اوربان، نخست‌وزیر مجارستان اعلام کرد که هرگز بودجه‌ای از اتحادیه اروپا را که منابع مالی این کشور را برای کمک به اوکراین اختصاص دهد، نخواهد پذیرفت.

وی شب گذشته در صفحه خود در شبکه اجتماعی فیس‌بوک نوشت: «من هرگز بودجه‌ای از اتحادیه اروپا را که کشاورزان مجار را به ورشکستگی بکشاند، نخواهم پذیرفت. من هرگز بودجه‌ای از اتحادیه اروپا را که مجارستان را در معرض باج‌گیری قرار دهد، نخواهم پذیرفت.»

اوربان همچنین تأکید کرد که چنین تصمیمی را نخواهد پذیرفت که طبق آن، مجارستان تنها در صورتی منابع مالی دریافت کند که از «سیاست‌های حمایتی جنگ از سوی بروکسل» تبعیت کند.

نخست وزیر مجارستان پیش‌تر نیز مردم اروپا را بازندگان اصلی طرح بودجه هفت‌ساله اتحادیه اروپا نامیده بود.

تجدید نظر آمریکا در روند تحویل سامانه‌های پاتریوت برای تسریع ارسال به اوکراین 

روزنامه "وال‌استریت ژورنال" به نقل از منابع آگاه گزارش داده که مقامات ایالات متحده تصمیم گرفته‌اند تا روند ارسال سامانه‌های موشکی پدافند هوایی پاتریوت به متحدان اروپایی خویش را دوباره تنظیم کنند تا این تسلیحات سریع‌تر به اوکراین برسند.

در این گزارش آمده است: «دولت دونالد ترامپ اجازه داده است که آلمان در صف دریافت سامانه‌های بعدی پاتریوت از خط تولید، از سوئیس پیشی بگیرد، که این اقدام به برلین امکان می‌دهد تا دو سامانه پاتریوت موجود خود را برای اوکراین ارسال کند.»

به نوشته این روزنامه، این تصمیم نشان‌دهنده دشواری‌های موجود در روند ارسال پاتریوت و سایر تسلیحات غربی به اوکراین است، چرا که خطوط تولید صنایع دفاعی به سختی قادر به پاسخگویی به درخواست‌های پی‌درپی کی‌یف هستند.

در ادامه این گزارش آمده: «با افزایش شمار کشورهایی که با ارسال سامانه‌های پاتریوت از زرادخانه‌های خود به اوکراین موافقت می‌کنند، دولت ترامپ مجبور به تنظیم مجدد برنامه‌های تحویلی آینده تسلیحاتی خود شده و اولویت را به این گروه از متحدان اختصاص خواهد داد.»

همچنین اشاره شده است که احتمالاً طی هفته آینده توافق‌های جدیدی میان ایالات متحده و متحدانش درباره «آزادسازی تسلیحات بیشتر» به امضا خواهد رسید. افزون بر این، به گفته یکی از مقامات ارشد آمریکایی، ترامپ به دنبال عقد «توافق‌های دوجانبه» با کشورهای عضو ناتو به منظور خرید تسلیحات، از جمله انواع سلاح‌های تهاجمی و دفاع به منظور ارسال نهایی آنها به اوکراین است.

آمادگی دانمارک برای استقرار پنج شرکت صنایع دفاعی اوکراین در شهر اودنسه 

خبرگزاری "ریتساو" به نقل از ترولس لوند پولسن، وزیر دفاع دانمارک گزارش داده است که این کشور آمادگی دارد تا حداکثر پنج شرکت از صنایع دفاعی اوکراین را در شهر اودنسه واقع در جزیره فون مستقر کند؛ جایی که در ماه مارس، تاسیساتی برای تولید پهپاد راه‌اندازی شده است. 

به گفته پولسن، «دانمارک اهداف بزرگی برای توسعه صنایع نظامی خود تعیین کرده است تا طی چند سال آینده بتواند تسلیحات را هم به ارتش خود و هم به نیروهای مسلح متحدان عرضه کند.»

وزیر دفاع توضیح داد که استقرار شرکت‌های دفاعی اوکراین در خاک دانمارک برای این کشور نیز سودمند است، زیرا پهپادهای تولیدی آن‌ها وارد سامانه تسلیحاتی ارتش دانمارک خواهند شد. به گفته وی، برای اجرای این پروژه، لازم است قوانینی در اوکراین تغییر یابد تا تولید نظامی در خارج از این کشور مجاز شود. همچنین، طرف دانمارکی نیز باید اصلاحات قانونی مشابهی را اعمال کند.

استرالیا 49 تانک آبرامز به اوکراین تحویل داد

به گزارش نشریه آلمانی "بیلد"، دولت استرالیا 49 دستگاه تانک M1A1 آبرامز به ارزش 159.5 میلیون دلار به کی‌یف تحویل داده است.

این خبر به نقل از ریچارد مارلز، وزیر دفاع استرالیا منتشر شده است. به گفته وی، بخش عمده‌ای از این تانک‌ها هم‌اکنون به اوکراین تحویل داده شده و باقی‌مانده آن‌ها طی ماه‌های آینده به این کشور خواهد رسید.

تحویل این تانک‌ها بخشی از بسته کمک نظامی کانبرا برای اوکراین به ارزش 980 میلیون دلار محسوب می‌شود.

ماکرون معتقد است فشار غرب بر روسیه تشدید شده است

امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه روز شنبه پس از مذاکرات خود با ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، اعلام کرد که اعمال فشار کشورهای غربی بر روسیه در حال افزایش است.

وی در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «به‌تازگی با ولودیمیر زلنسکی گفت‌وگو کردم. ما به همراه دیگر رهبران غربی، در حال تشدید فشارها بر مسکو هستیم تا آتش‌بس بی‌قیدوشرط در اوکراین حاصل شود.»

رئیس‌جمهور فرانسه تأکید کرد که پاریس به حمایت خود از کی‌یف ادامه خواهد داد و همچنین از تصویب بسته جدید تحریم‌ها علیه روسیه استقبال کرد.

در عین حال، روزنامه "پولیتیکو" گزارش داد که فرانسه قصد ندارد در ابتکار مربوط به خرید تسلیحات آمریکایی برای اوکراین مشارکت کند، چرا که پاریس تمرکز خود را بر توسعه تولید داخلی تسلیحات قرار داده است.

احتمال اخراج نزدیک به هزار شهروند روسیه از جمهوری لتونی

مقامات لتونی از آن دسته شهروندان روسی که برای دریافت وضعیت اقامت دائم اتحادیه اروپا مدارک لازم را ارائه نکرده‌اند، خواسته‌اند تا خاک این کشور را ترک کنند. این خبر در وب‌سایت اداره امور شهروندی و مهاجرت لتونی (PMLP) منتشر شده است.

بر اساس این گزارش، بدین ترتیب اقامت بیش از 840 شهروند روس که در لتونی زندگی می‌کنند، منقضی شده است. توضیح داده شده که این افراد که پیش‌تر اقامت دائم در جمهوری لتونی داشته‌اند، می‌بایست تا تاریخ 30 جولای مدارک مورد نیاز برای درخواست اقامت دائم اتحادیه اروپا، از جمله گواهی قبولی در آزمون زبان لتونیایی را ارائه می‌دادند. در صورت عدم رعایت این الزامات، این افراد  موظف‌اند تا تاریخ 30 نوامبر 2025 لتونی را ترک کنند.

این تصمیم در پی اصلاحاتی در قانون مهاجرت لتونی اتخاذ شده که از 20 ژوئن 2024 اجرایی شده است.

پیش‌تر نیز اداره کنسولی وزارت امور خارجه روسیه در اول ماه جولای هشدار داده بود که مقامات لیتوانی و لتونی تصمیم گرفته‌اند گذرنامه‌های پنج‌ساله شهروندان روس ساکن این کشورها را به رسمیت نشناسند.

بلومبرگ: زلنسکی در حال انجام تغییرات در دولت برای جلب نظر ترامپ است

به گزارش خبرگزاری "بلومبرگ"، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، به منظور جلب رضایت دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، دست به  ایجاد تغییراتی در ساختار دولت خود زده است.

در این گزارش آمده است: «بازسازی کابینه وزرای دولت زلنسکی در این هفته بخشی از تلاش‌ها برای استفاده از افراد حامی رئیس‌جمهور آمریکا در پست‌های کلیدی دولت بود؛ افرادی که بالقوه می‌توانند رضایت دونالد ترامپ را جلب کنند.»

بلومبرگ اشاره می‌کند که نخست‌وزیر جدید، یولیا سویردنکو، پس از آن به این سمت منصوب شد که تیم او در وزارت اقتصاد توافقنامه مربوط به بهره برداری از منابع طبیعی اوکراین را با ایالات متحده امضا کرده بود.

این تغییرات هم‌زمان با دگرگونی رویکرد ترامپ نسبت به روسیه و مواضع سخت گیرانه‌تر وی رخ داده است.

هفته گذشته پارلمان اعلای اوکراین دنیس شمیگال، نخست‌وزیر این کشور را برکنار کرده و  یولیا سویردنکو را به سمت نخست وزیر جدید منصوب کرد. بعد از آن نمایندگان از انتصاب وی  به سمت وزیر دفاع اوکراین حمایت کردند. 

روز جمعه نیز، ولودیمیر زلنسکی رستم عمروف، وزیر دفاع سابق اوکراین را به عنوان دبیر جدید شورای امنیت ملی و دفاع این کشور منصوب کرد.  

انتهای پیام/

نظرات کاربران

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.

نرخ ارز

عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار خرید 24759 0 (0%)
یورو خرید 28235 0 (0%)
درهم خرید 6741 0 (0%)
دلار فروش 24984 0 (0%)
یورو فروش 28492 0 (0%)
درهم فروش 6803 0 (0%)
عنوان عنوان قیمت قیمت تغییر تغییر نمودار نمودار
دلار 285000 0.00 (0%)
یورو 300325 0.00 (0%)
درهم امارات 77604 0 (0%)
یوآن چین 41133 0 (0%)
لیر ترکیه 16977 0 (0%)
ﺗﻐﯿﯿﺮات ﺑﺎ ﻣﻮﻓﻘﯿﺖ اﻧﺠﺎم ﺷﺪ