به گزارش خبرگزاری اقتصادایران ،دکتر حمیدرضا بهزادی یکشنبه در جلسه کارگروه بهداشت، سلامت و امنیت غذایی شهرستان قشم گفت: حیوان گزیدگی به ویژه از سوی گونه هایی که امکان انتقال بیماری هاری به انسان را دارند، باید جدی گرفته شود اما در مواردی افراد از روی ناآگاهی به پزشک مراجعه نمی کنند.
وی افزود: هاری بیماری خطرناکی است که می تواند منجر به مرگ انسان شود و از این رو بخشی در مرکز بهداشت قشم جهت رسیدگی به موضوع به صورت شبانه روزی آماده پذیرش بیماران است اما کم اطلاعی موجب شده که حتی در مواردی با وجود مراجعه به پزشک، افراد روند درمان را به طور کامل پیگیری نکنند.
مدیر شبکه بهداشت و درمان قشم بیان کرد: حیوان گزیدگی به ویژه ابتلا به هاری بین آقایان 11 تا 21 سال شایع تر است و بیشتر از سوی گونه های سگ، گربه، بز، شغال و روباه به وقوع می پیوندد که در این میان علت تعداد قابل توجهی از گازگرفتگی در قشم از سوی سگ ها و در مواردی روباه هاست.
او اضافه کرد: فرد مبتلا به هاری باید دوره درمانی شامل پنج نوبت تزریق واکسن را سپری کند که این خدمت با وجود هزینه بالایی که دارد، به صورت رایگان ارایه می شود اما افراد از روی ناآگاهی و به این بیماری مبتلا شده و هزینه گزافی بر دولت تحمیل می کنند.
بهزادی عنوان کرد: 139 مورد حیوان گزیدگی (57 مورد در شهرها و 82 مورد در روستا) در سال گذشته رخ داد که روستای طولا و شهرهای قشم و درگهان بیشترین تعداد را به خود اختصاص دادند.
وی افزود: 34 مورد حیوان گزیدگی نیز در سه ماهه نخست سال جاری در شهرستان قشم به ثبت رسید که 24 مورد آنها گازگرفتگی توسط سگ ها بود و از این میان 14 مورد از سوی سگ های دارای صاحب ثبت شده است.
مدیر شبکه بهداشت و درمان قشم در ادامه تشریح کرد: پس از گاز گرفته شدن از سوی حیوان مشکوک به هاری باید به سرعت محل زخم 15 دقیقه با آب و صابون شست و شو شده و بیمار به مرکز بهداشت منتقل شود.
او افزود: تزریق واکسن تا ۶ روز پس از گازگرفتگی و پیش از بروز علایم هاری میتواند بیماری را از بین ببرد اما در صورت سهل انگاری درمان امکانپذیر نبوده و بیمار در نهایت طی 2 هفته جان خود را از دست خواهد داد.
بهزادی در ادامه سرفه، خستگی، تب، سردرد، بدن درد، سوزش در محل گاز گرفتگی، کاهش اشتها، احساس تهوع، درد عضلانی، گلو درد، حساسیت به صدا و نور را از علایم بیماری هاری عنوان کرد.
وی تاکید کرد: راه انتقال هاری به انسان گاز گرفته شدن توسط حیوان بیمار است و لمس کردن، ضربه زدن، لیس زدن پوست سالم و بوسیدن موجب انتقال ویروس نیست؛ انتقال بیماری تنها در صورت ورود ویروس به سیستم عصبی و بزاق حیوان روی می دهد، از این رو هر گاز گرفتگی به معنی انتقال بیماری هاری نیست با این حال اقدام های درمانی و پیشگیرانه ضروری می باشد.