تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x4231990
شناسه : 4231990
تاریخ :
آب‌میوه طبیعی؛ نوشیدنی سالم یا منبع قند پنهان اقتصاد ایران: ایسنا/فارس آب‌میوه طبیعی در نگاه بسیاری از مردم نماد تغذیه سالم است. در این زمینه راضیه سادات طبائی‌فرد، کارشناس ارشد علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز در خصوص آب میوه طبیعی یادداشتی در اختیار ایسنا قرار داده و به این موضوع پرداخته است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

در این یادداشت آمده است:

آب‌میوه طبیعی در نگاه بسیاری از مردم نماد تغذیه سالم است؛ نوشیدنی‌ای سرشار از ویتامین‌ها و آنتی‌اکسیدان‌ها که می‌تواند جایگزینی سریع برای میوه تازه باشد؛ با این حال، مطالعات علمی نشان می‌دهد که واقعیت تغذیه‌ای آب‌میوه پیچیده‌تر از تصور عمومی است؛ اگرچه از نظر ظاهری «طبیعی» به نظر می‌رسد، اما قند موجود در آب‌میوه در دسته‌ قندهای آزاد (Free Sugars) قرار می‌گیرد؛ همان گروهی که شامل قند افزوده در نوشیدنی‌های شیرین و محصولات فرآوری‌شده نیز هست؛ در هر لیوان‌(حدود ۲۴۰ میلی‌لیتر) آب‌میوه به‌طور میانگین حدود ۳۰ گرم قند (مقداری تقریباً برابر با یک لیوان نوشابه) وجود دارد.

براساس دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت(WHO)، دریافت قندهای آزاد باید به کمتر از ۱۰ درصد از کل کالری روزانه محدود شود و برای حفظ سلامت بیشتر، بهتر است این مقدار زیر ۵ درصد نگه داشته شود.

مصرف مکرر آب‌میوه می‌تواند موجب دریافت کالری اضافی شود، زیرا بر خلاف میوه کامل، فاقد فیبر است و احساس سیری کافی ایجاد نمی‌کند؛ در نتیجه، مصرف بی‌رویه‌ آن در بلندمدت می‌تواند به افزایش وزن و چاقی منجر شود.

شواهد حاصل از مطالعات نشان می دهد که افزایش مصرف قندهای آزاد، از جمله از طریق نوشیدنی‌های شیرین مانند آب‌میوه، با افزایش وزن در بزرگسالان مرتبط است و در کودکان نیز با احتمال بالاتر اضافه ‌وزن یا چاقی همراهی دارد.

از منظر سلامت دهان، پوسیدگی دندان یکی از نتایج طولانی‌مدت قرار گرفتن در معرض قندهای آزاد است؛ حتی در جوامعی که از آب آشامیدنی فلورایددار استفاده می‌کنند، پوسیدگی دندان همچنان روند افزایشی دارد؛ زیرا فلوراید تنها می‌تواند بروز پوسیدگی را به تاخیر اندازد، نه اینکه آن را به‌طور کامل متوقف کند؛ از این رو، کاهش مصرف نوشیدنی‌های شیرین، از جمله آب‌میوه طبیعی، از دوران کودکی اهمیت ویژه‌ای در پیشگیری از پوسیدگی و حفظ سلامت دهان دارد.

در نهایت، اگرچه آب‌میوه می‌تواند در مقادیر محدود بخشی از رژیم غذایی سالم باشد، اما نباید به‌عنوان جایگزین میوه کامل در نظر گرفته شود؛ در نگاه علمی، آب‌میوه نه یک نوشیدنی بی‌ضرر، بلکه منبعی از قندهای آزاد است که باید با آگاهی و در حد توصیه ‌شده مصرف شود؛ بهترین انتخاب برای تامین مایعات بدن همچنان آب ساده است؛ نوشیدنی‌ای بی‌قند، بی‌کالری و کاملاً سالم.

انتهای پیام