تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x4221817
شناسه : 4221817
تاریخ :
برگزاری جشنواره نان‌های بومی محلی در بجنورد اقتصاد ایران: ایسنا/خراسان شمالی معاون فرهنگی و هنری شهرداری بجنورد گفت: جشنواره نان‌های بومی محلی با عنوان نان و سلامت برگزار می‌شود.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

محمدرضا موفق در گفت و گو با ایسنا، اظهار کرد: به مناسبت پویش ملی تغذیه سالم دانشگاه علوم پزشکی استان با مشارکت شهرداری بجنورد و سایر دستگاه‌های متولی جشنواره نان‌های بومی محلی را در تاریخ۲۱ آذر ماه برگزار می‌کند.

وی افزود: جشنواره نان و سلامت همراه با عرضه آرد و نان کامل، موسیقی سنتی محلی، پخت نان سنتی در سیاه چادر، غرفه نقاشی کودک و نمایشگاه محصولات سنتی و بومی در محل پارک مادر و کودک بجنورد برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، بیش از ده‌ها نوع نان سنتی در مناسبت‌های مختلف در شهرها و روستاهای خراسان شمالی طبخ می‌شود، این نان‌ها به دلیل ماندگاری، عطروطعم ویژه، به‌عنوان سوغات به دیگر مناطق نیز فرستاده می‌شود. نان یوخا یکی از آن‌ها است که مهارت پخت آن به‌عنوان میراث ناملموس، به ثبت ملی نیز رسیده است.

در فرهنگ بومی مردم خراسان شمالی پخت نان تا پیش از دست‌یابی به فناوری جدید از تنوع بسیاری برخوردار بوده است و تهیه و پخت نان‌های محلی، نشانگر ذوق، استعداد و توانمندی زنان است که به‌عنوان هنر خانگی از نسل‌های قبل به میراث برده‌اند.

قدمت نان‌های موجود در سطح استان به تاریخچه و قدمت قومیت‌های آن بستگی دارد و تهیه و پخت این نان‌ها در طول زمان کامل‌تر شده. فطیر، نان قتلمه، فتیر چریشی، نان چوزمه، قطاب، کماج، فطیر جزلاغ، نان بیشمه و نان یوخا ازجمله نان‌های سنتی و محلی خراسان شمالی است.

نان یوخا یکی از سنتی‌ترین نان‌های مردم غلامان در شهرستان راز و جرگلان که به‌عنوان میراث ناملموس به ثبت ملی رسیده است، به شیوه‌ای متفاوت و سنتی تهیه و در طول سال یک‌بار و آن‌هم در زمان عید فطر پخت می‌شود.

انتهای پیام