تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : سبک زندگی
لینک : econews.ir/5x4220934
شناسه : 4220934
تاریخ :
بیماری‌ای که با خوردن گندم و جو سراغتان می‌آید! اقتصاد ایران: یک فوق تخصص گوارش، از بیماری خبر داد که افراد با خوردن گندم و جو، درگیر آن می شوند و البته با بیماری «سلیاک» تفاوت دارد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

مهر: یک فوق تخصص گوارش، از بیماری خبر داد که افراد با خوردن گندم و جو، درگیر آن می شوند و البته با بیماری «سلیاک» تفاوت دارد.

امیر صادقی عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، گفت: باید بدانیم یک طیف بیماری وجود دارد که به آن سلیاک گفته می‌شود و زمینه‌های ارثی دارد و از سنین پایین بروز می‌کند. این افراد باید به صورت کامل از مصرف گندم و جو، اجتناب کنند.

وی افزود: یک بیماری دیگری داریم به نام «بیماری واکنش به گندم غیر سلیاکی» که اصولاً افراد علائم گوارشی یا حتی علائم غیر گوارشی دارند که با خوردن گندم و جو، تشدید پیدا می‌کند.

صادقی با اشاره به شیوع ۱۰ برابری بیماری غیر سلیاکی نسبت به بیماری سلیاک، گفت: حدوداً ۱۰ تا ۲۰ درصد جامعه مبتلا به چنین سندرمی هستند.

3823633

این فوق تخصص گوارش افزود: تفاوت این بیماری با بیماران سلیاکی، این است که بلافاصله علائم نشان داده نمی‌شود و ممکن است ساعت‌ها و حتی یک روز طول بکشد.

وی ادامه داد: عمده علائم این افراد غیر گوارشی است، مثل سردردهای مزمن، خستگی در طول روز و حتی کهیرهای پوستی دچار می‌شوند که ما هیچ علتی برای آنها پیدا نمی‌کنیم.

صادقی گفت: این افراد نه تنها به گلوتن موجود در گندم و جو، حتی به کربوهیدرات موجود در گندم و جو، واکنش‌های شدید نشان می‌دهند.

وی افزود: اگر با چنین علائمی مواجه می‌شوید، حتماً نزد پزشک بروید تا علت بیماری شما مشخص شود.

پخش-نشدن-ویدئو