پای کدو حلوایی یلدایی، شیرینی وسوسهبرانگیزِ بلندترین شب سال
اقتصاد ایران: پای کدو حلوایی نوعی شیرینی خوشمزه و خوشبوی پاییزی است که برای پذیرایی در شب یلدا بسیار مناسب است.
ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
فرارو: پای کدو حلوایی نوعی شیرینی خوشمزه و خوشبوی پاییزی است که برای پذیرایی در شب یلدا بسیار مناسب است.
پای pie در اصطلاح انگلیسی به غذای پخته شده با خمیر میگویند که یا با مواد شیرینی و خامهای یا با مواد غذایی و خوراکی شور پر میشود. تاریخچه پای معمولا به دوران باستان و امپراطوری یونان و روم باز میگردد. پای از یک لایه خمیری با لایهای از میوه و مربا یا ترکیبی از سبزیجات، گوشت، تخم مرغ، لبنیات و... تشکیل شده است. انواع پای شیرین شامل پای سیب، پای آلبالو، پای خامهای، پای کدو، پای گیلاس و... است و انواع پای شور شامل پای سیب زمینی، پای گوشت، پای مرغ و قارچ، پای ماهی، پای اسفناج و... میشود.
پای کدو حلوایی نوعی شیرینی و دسر بسیار خوشمزه است که طعم اصلی آن از کدو حلوایی است. این پای همچنین دسر محبوب جادوگرها در سری داستانهای مشهور هری پاتر است. شما میتوانید این پای خوشمزه و خوشرنگ را برای پذیرایی در شب یلدا درست کنید و از خوردن آن در کنار اعضای خانواده لذت ببرید، پس در ادامه این مطلب با ما همراه باشید.
برای درست کردن خمیر پای ابتدا آرد، شکر و نمک را با هم مخلوط کنید.
کره سرد را اضافه کنید و با نوک انگشتان دست داخل آرد ماساژ بدهید تا کره باز و آرد مرطوب شود.
در مرحله بعد آب سرد را کم کم اضافه کنید و خمیر را با دست هم بزنید تا کم کم جمع شود.
خمیر را داخل کیسه فریزر بگذارید و به مدت 30 دقیقه داخل یخچال قرار بدهید تا استراحت کند.
بعد از گذشت این مدت زمان، خمیر را از یخچال خارج و با وردنه باز کنید و کف قالب مخصوص پای و تارت (قالب 23 سانتی) کاملا پهن کنید و با چنگال روی خمیر را سوراخ سوراخ کنید.
برای آماده کردن مواد فیلینگ کافی است همه مواد شامل پوره کدو حلوایی، خامه صبحانه، تخم مرغ، شکر قهوهای، و پودر دارچین و وانیل را داخل یک کاسه مناسب بریزید و با دور متوسط همزن برقی به مدت یک دقیقه هم بزنید تا کاملا یکدست شود.
حالا مایه فیلینگ آماده را داخل قالب و خمیر بریزید و پخش کنید.
قالب را داخل فر 180 درجه سانتیگراد که از قبل گرم کردهاید به مدت 45 دقیقه قرار بدهید تا بپزد.
بعد از پخت، قالب را از فر خارج کنید و اجازه بدهید کاملا خنک شود، سپس پای را با احتیاط از قالب جدا کنید و داخل ظرف سرو بگذارید.

برای تزیین روی پای کدو حلوایی میتوانید از کمی خامه فرم گرفته و پودر دارچین استفاده کنید، نوش جان.
هنگام خرید کدو حلوایی به این نکات توجه کنید:
1ـ به رنگ کدو حلوایی دقت کنید. اگر کدو حلوایی رنگی مایل به سبز داشته باشد؛ یعنی بیمزه و نرسیده است. کدو حلوایی شیرین و خوشمزه نارنجی خوشرنگ است.
2ـ کدو حلوایی در دو نوع گرد و خمرهای در بازار موجود است؛ ولی کدو حلوایی گرد طعم و مزه بهتری دارد.
3ـ هنگام خرید حتما روی سطح کدو را کمی با دست فشار بدهید. اگر نشانهای از شل بودن یا لهیدگی در آن مشاهده کردید، از خرید آن کدو صف نظر کنید.
4ـ کدوهایی را انتخاب کنید که پوست سفت، صاف و بدون چروک دارند.
5ـ کدویی را انتخاب کنید که روی پوستش لکههای کمتری داشته باشد.
6ـ کدو حلوایی شیرین سنگین است.