چرا باید نان کامل مصرف کنیم
اقتصاد ایران: ایسنا/فارس معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اجرای پویش ملی تغذیه سالم با شعار «نان و سلامت» طی روزهای ۱۵ تا ۳۰ آذر، نسبت به پیامدهای مصرف نانهای سفید هشدار داد و با تأکید بر نقش نان کامل در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر، اصلاح الگوی مصرف نان را یک ضرورت جدی برای سلامت جامعه دانست.
ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
اورنگ ایلامی همزمان با شروع پویش ملی تغذیه سالم با محوریت «نان و سلامت»، گفت: این پویش فرصت ارزشمندی است تا بار دیگر اهمیت انتخاب نان سالم و نقش آن در پیشگیری از بیماریهای غیرواگیر برای خانوادهها یادآوری شود و آگاهی عمومی درباره مزایای نان کامل افزایش یابد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اشاره به اینکه اصلاح عادات غذایی از مهمترین راهکارهای کنترل بیماریهای غیرواگیراست، گفت: اصلاح مصرف نان که بخش اصلی سفره ایرانیان را تشکیل میدهد، نقشی کلیدی در پیشگیری از دیابت، چاقی و بیماریهای قلبیعروقی دارد.
ایلامی با بیان اینکه نان کامل میتواند به بهبود وضعیت قند و چربی خون کمک کند افزود: مصرف نان کامل موجب سیری طولانیتر شده و اثرات مثبت تغذیهای گستردهای دارد؛ در حالی که نان سفید با شاخص گلیسمی بالا، خطر بروز چاقی و اختلالات متابولیک را افزایش میدهد.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه افزود: ترویج مصرف نان کامل یک تغییر کوچک اما اثرگذار در سبک تغذیه خانوادههاست و باید بهعنوان یک پیام مهم سلامت عمومی، بهویژه برای کودکان و نوجوانان، مورد توجه جدی قرار گیرد.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز در روز شنبه ۱۵ آذر، ایلامی در پایان با تأکید بر ضرورت همراهی همه دستگاهها و مشارکت مردم در تحقق اهداف این پویش ملی گفت: ارتقای سلامت تغذیهای جامعه بدون همکاری آگاهانه شهروندان و حمایت بخشهای تولید و عرضه نان کامل امکانپذیر نیست و امیدواریم با گسترش دسترسی مردم به نان کامل، گام مؤثری در بهبود الگوی تغذیه و کاهش بروز بیماریهای غیرواگیر در استان برداشته شود.
انتهای پیام