تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x4217425
شناسه : 4217425
تاریخ :
راز کند شدن روند بیماری‌های قلبی در رژیم‌های گیاهی اقتصاد ایران: یک پژوهش ۱۱ ساله نشان می‌دهد مصرف منظم چای، قهوه، توت‌ها، آجیل و غلات کامل می‌تواند روند افزایش بیماری‌های قلبی را با بالا رفتن سن، به‌طور قابل‌توجهی کندتر کند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از scitechdaily، یک مطالعه بلندمدت از کالج سلطنتی لندن نشان می‌دهد رژیم‌های غذایی سرشار از پلی‌فنول‌ها—ترکیبات گیاهی موجود در مواد غذایی‌ای مانند انواع توت، چای، قهوه، کاکائو، آجیل، غلات کامل و روغن زیتون—می‌توانند روند افزایش خطر بیماری‌های قلبی‌عروقی را با بالا رفتن سن، کندتر کنند.

بر اساس این پژوهش که در نشریه علمی BMC Medicine منتشر شده، افرادی که به‌طور منظم غذاها و نوشیدنی‌های غنی از پلی‌فنول مصرف می‌کنند، ریسک پیش‌بینی‌شده‌ی کمتری برای بیماری‌های قلبی‌عروقی (CVD) دارند.

پلی‌فنول‌ها ترکیبات طبیعی موجود در گیاهان هستند که اثرات مفیدی بر سلامت قلب، مغز و دستگاه گوارش دارند.

در این تحقیق، اطلاعات بیش از ۳۱۰۰ بزرگسال از گروه پژوهشی TwinsUK به‌مدت بیش از ۱۰ سال بررسی شد. نتایج نشان داد افرادی که مصرف بالاتری از گروه‌های خاص پلی‌فنول داشتند، معمولاً از فشار خون و کلسترول بهتری برخوردار بودند و در نتیجه، امتیاز خطر کمتری برای بیماری‌های قلبی‌عروقی داشتند.

برای نخستین‌بار، پژوهشگران همچنین مجموعه‌ای از متابولیت‌های ادراری پلی‌فنول‌ها را بررسی کردند؛ موادی که پس از تجزیه این ترکیبات در بدن تولید می‌شوند. این روش دید دقیق‌تری از تأثیر واقعی پلی‌فنول‌ها بر سلامت قلب ارائه داد.

تأیید اثر محافظتی با نشانگرهای زیستی

نتایج زیستی (بیومارکرها) نشان داد افرادی که سطح بالاتری از متابولیت‌های پلی‌فنولی—به‌ویژه فلاونوئیدها و اسیدهای فنولیک—داشتند:

  • امتیاز خطر قلبی کمتری داشتند

  • سطح HDL (کلسترول خوب) در بدنشان بالاتر بود

پژوهشگران همچنین از یک امتیاز تغذیه‌ای جدید به‌نام PPS (Polyphenol Dietary Score) استفاده کردند که مصرف ۲۰ ماده غذایی رایج و غنی از پلی‌فنول در بریتانیا را اندازه‌گیری می‌کند؛ از جمله چای، قهوه، انواع توت، روغن زیتون، آجیل و غلات کامل.

این شاخص ارتباط قوی‌تری با سلامت قلب نسبت به اندازه‌گیری صرف مقدار پلی‌فنول نشان داد، زیرا الگوی کلی تغذیه را بهتر منعکس می‌کند، نه فقط یک ترکیب خاص را.

نظر پژوهشگران

پروفسور آنا رودریگز-ماتئوس، استاد تغذیه انسانی و نویسنده ارشد مطالعه، می‌گوید:«یافته‌های ما نشان می‌دهد پایبندی بلندمدت به رژیم‌های غذایی سرشار از پلی‌فنول می‌تواند به‌طور قابل‌توجهی روند افزایش خطر بیماری‌های قلبی را با بالا رفتن سن، کند کند. حتی تغییرات کوچک ولی پایدار،مثل مصرف بیشتر توت‌ها، چای، قهوه، آجیل و غلات کامل،می‌تواند در بلندمدت از قلب محافظت کند.»

دکتر یانگ لی، نویسنده اول پژوهش نیز افزود:«این مطالعه نشان می‌دهد اضافه کردن منظم غذاهای سرشار از پلی‌فنول به رژیم غذایی، یک راهکار ساده، در دسترس و مؤثر برای حمایت از سلامت قلب است.»

محققان تأکید می‌کنند که اگرچه خطر بیماری‌های قلبی به‌طور طبیعی با افزایش سن بالا می‌رود، اما مصرف بالای پلی‌فنول‌ها با کند شدن این روند همراه است. با این حال، انجام مطالعات مداخله‌ای تغذیه‌ای در آینده برای تأیید قطعی این نتایج ضروری است.