تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x4213005
شناسه : 4213005
تاریخ :
رشد زنبورداری؛ از گرده‌افشانی تا تکنیک‌های مدرن تولید عسل اقتصاد ایران: ایسنا/ایلام محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام گفت: طبق تحقیقات، کشاورزان و باغداران ۲۵ برابر بیش از زنبورداران از حضور زنبور عسل در مزارع خود سود می‌برند، زنبور عسل نه تنها کمیت بلکه کیفیت محصولات زراعی و باغی را به شکل قابل توجهی افزایش می‌دهد، از این رو در بسیاری از کشورها، باغداران با اجاره کندوها، آنها را در باغات خود مستقر می‌کنند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

زهرا بیرانوند امروز دوشنبه ۱۰ آذر در دوره آموزشی «اصول زنبورداری» اظهار کرد: حشرات از مهم‌ترین عوامل گرده‌افشانی در طبیعت به شمار می‌روند و در این میان، زنبورها بیشترین سهم را در این فرایند بر عهده دارند، شعاع پرواز گسترده، توان بالای تکثیر، سازگاری با محیط، وفاداری به گل‌های خاص و قابلیت اطلاع‌رسانی درباره منابع غذایی از طریق «رقص زنبورها» از ویژگی‌هایی است که زنبور عسل را در مقایسه با سایر حشرات متمایز می‌سازد.

وی با اشاره به پیشینه طولانی زنبورداری در جهان خاطرنشان کرد: زنبورداری یکی از قدیمی‌ترین فعالیت‌های کشاورزی بشر است که نقش مهمی در تأمین غذا، دارو و مواد اولیه صنعتی ایفا کرده است، تاریخچه پرورش زنبور عسل و استفاده از محصولات آن نشان‌دهنده ارتباط عمیق انسان با طبیعت و توانایی او در همکاری با این حشره مفید است.

این محقق توضیح داد: انسان هرگز موفق به اهلی‌سازی کامل زنبور نشده اما با شناخت بهتر زیست‌محیط و نیازهای آن توانسته به شیوه‌های مدرن نگهداری زنبور و برداشت عسل دست یابد.

بیرانوند با اشاره به عوامل گوناگون گرده‌افشانی گفت: علاوه بر حشرات، باد، آب، حلزون‌ها، عنکبوت‌ها، کنه‌ها، پرندگان و حتی انسان در پراکنش گرده گیاهان نقش دارند اما زنبور عسل بیشترین سهم را در افزایش عملکرد محصولات کشاورزی بر عهده دارد.

بیرانوند بیان کرد: ایران رتبه یازدهم تولید عسل در جهان را دارد، چین با بیش از ۳۰۵ هزار تن بزرگترین تولیدکننده عسل در جهان است و پس از آن آمریکا با ۸۲ هزار تن در رتبه دوم قرار دارد، شمار کندوهای کشور از ۴ میلیون و ۳۷۳ هزار کندو در سال ۱۳۸۸ به ۵ میلیون و ۱۱ هزار کندو در سال ۱۳۸۹ رسید که رشدی ۱۴.۶ درصدی را نشان می‌دهد، میزان تولید عسل کشور در سال ۱۳۸۹ حدود ۴۵ هزار تن بود.

رشد زنبورداری؛ از گرده‌افشانی تا تکنیک‌های مدرن تولید عسل

وی در توضیح رفتارشناسی زنبور عسل گفت: به‌جز ملکه، سایر زنبورها هرگز داخل کندو دفع فضولات نمی‌کنند و تا زمانی که دمای محیط به بیش از ۸ درجه نرسد، از کندو خارج نمی‌شوند و فضولات خود را ذخیره می‌کنند همچنین زنبور کارگر، با وجود ماده بودن، برخلاف ملکه توان جفت‌گیری ندارد و همواره عقیم است.

در این دوره آموزشی ابزار و تجهیزات مورد نیاز زنبورداری شامل کندو، لباس، کلاه و دستکش، دودی، اهرم و کاردک، برس، ظرف غذا، اکستراکتور، موم‌ذوب‌کن، موم‌دوز، برگه مومی آجدار و قفس ملکه معرفی شدند، همچنین انواع کندوهای محلی و مدرن تشریح شد و تفاوت کندوهای بومی با کندوهای جعبه‌ای نظیر لانگستروت و دادانت بررسی شد.

انتهای پیام