تولید ۱۱۰ تن گوشت شتر در خراسان شمالی
اقتصاد ایران: ایسنا/خراسان شمالی معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی از تولید ۱۱۰ تن گوشت شتر در استان از ابتدای سال جاری تاکنون خبر داد.
ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
مهدی شکاری در گفت و گو با ایسنا، با بیان اینکه شهرستانهای مانه، اسفراین، فاروج و جاجرم در پرورش شتر پیشرو هستند، اظهار کرد: در حال حاضر ۲۶۱۱ نفر شتر در استان وجود دارد که عمده پرورش آنها با هدف تولید گوشت انجام میگیرد.
وی افزود: بخش قابل توجهی از شترداران استان در مناطق محروم زندگی میکنند و از اقشار کمدرآمد هستند.
شکاری ادامه داد: بهرغم شرایط سخت خشکسالی و کمبود بارش، برای حمایت از پرورشدهندگان شتر، علاوه بر سهمیه تعیینشده خوراک دام، ۵۰ تن اضافه بر سهمیه مصوب نیز در اختیار شهرستانها قرار گرفته و بین شترداران توزیع شده است.
وی همچنین اظهار کرد: بهجز تولید گوشت، کرک شتر (پشم شتر) نیز از محصولات ارزشمند این حوزه است و در صنایع مختلف از جمله بافندگی کاربرد دارد.
شکاری تصریح کرد: خراسان شمالی ظرفیت پرورش شتر تا ۱۰ هزار نفر را دارد که بررسی آمارهای صورت گرفته نشان از آن دارد که تا فاصله مطلوب بسیار فاصله داریم.
وی با تاکید بر اینکه پرورش شتر در این استان به صورت کاملا سنتی انجام می گیرد، افزود: از سوی دیگر پرورش این نوع از دام در استان با مشکلاتی نیز مواجه است.
این مقام مسئول خاطرنشان کرد: از آنجاییکه بیشتر پرورش دهندگان شتر از خانواده های محروم این استان هستند، تمایلی برای دریافت تسهیلات جهت توسعه کار ندارد و این امر یکی از مهمترین دلیل عقب ماندگی این استان در حوزه تولید شتر است.
وی تصریح کرد: اغلب این افراد در فراهم کردن تضامین بانکی و یا پرداخت تسهیلات با مشکل مواجه هستند به همین علت رغبتی نیز برای اخذ تسهیلات وجود ندارد.
معاون سازمان جهاد کشاورزی استان، با بیان اینکه بیشتر شترهای تولید شده در این استان به صورت زنده از استان خارج و در استان هایی همچون خراسان رضوی، سمنان و ... کشتار می شوند، گفت: باید فرهنگ سازی های لازم در ارتباط با مصرف گوشت و شیر شتر در استان انجام شود.
وی تاکید کرد: از سوی دیگر به هیچ عنوان صرفه اقتصادی وجود ندارد که برای ۲ هزار و ۶۳۸ نفر شتر، زیرساخت هایی همچون بسته بندی و... نیز ایجاد شود.
انتهای پیام