تداخل مصرف آنتی بیوتیکها و مواد غذایی
اقتصاد ایران: ایسنا/فارس بسیاری از افراد برای درمان و رفع علائم بیماری ناگزیر به استفاده از دارو هستند؛ مصرف هر دارو دارای اصولی است که در صورت رعایت نشدن، نتیجه دلخواه حاصل نمیشود؛ نه تنها برخی داروها بر روی داروهای دیگر اثر دارند، بلکه غذاها و نوشیدنیهایی که مصرف میکنیم نیز ممکن است بر عملکرد دارو در بدن تأثیر داشته باشند.
ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
مسئول تغذیه بیمارستان سوانح سوختگی و ترمیمی امیرالمومنین(ع) شیراز با بیان اینکه آنتیبیوتیکها (مانند آمپیسیلین، آموکسیسیلین، تتراسایکلین و سفیکسیم) به عنوان داروهایی که رشد باکتریها را کُند یا متوقف میکنند، گفت: مصرف برخی آنتیبیوتیکها همراه با لبنیات اشتباه است، زیرا لبنیات به دارو متصل شده و در جذب آن در جریان خون اختلال ایجاد میکنند، به همین خاطر توصیه میشود از مصرف همزمان آنها خودداری شود و بهتر است حداقل دو ساعت پیش و شش ساعت پس از مصرف آنتیبیوتیکها از خوردن ماست، شیر، بستنی و سایر محصولات لبنی خودداری شود.
محسن امیدی افزود: بهتر است از مصرف همزمان مکملهای کلسیم و آهن و برخی آنتیبیوتیکها پرهیز شود، زیرا این مکملها جذب آنتیبیوتیکها را کاهش داده و اثر آنها را کم میکنند؛ بنابراین توصیه میشود مکملها سه ساعت پس از مصرف آنتیبیوتیکها مصرف شوند.
مسئول تغذیه بیمارستان سوانح سوختگی و ترمیمی امیرالمومنین(ع)، اضافه کرد: مواد غذایی دارای PH کمتر از هفت (مانند غذای تند، سسها، مرکبات، شکلات، نوشیدنیهای گازدار و گوجه فرنگی) باعث افزایش اسید معده و تخریب برخی آنتیبیوتیکها میشوند، بنابراین مصرف این مواد غذایی با افزایش ترشح اسید برای جذب این داروها مضر است.
امیدی ادامه داد: مصرف بیش از اندازه آنتیبیوتیکها میتواند موجب اختلال در میکروبیومهای روده شده و نتیجه آن اسهال باشد؛ گنجاندن پروبیوتیکها در رژیم غذایی میتواند به حفظ تعادل در باکتریهای روده و تقویت سیستم ایمنی کمک کند.
به گزارش ایسنا، به نقل از روابط عمومی مرکز آموزشی، درمانی و پژوهشی سوانح سوختگی و ترمیمی امیرالمومنین(ع) شیراز در روز یکشنبه دوم آذر، وی افزود: مصرف آنتیبیوتیکها با تغییر در محیط روده منجر به کمبود ویتامین K میشود که برای انعقاد خون لازم است و از این رو خوردن مواد خوراکی سرشار از ویتامین K مانند سبزیجات پُر برگ سبز تیره (اسفناج، کلم، بروکلی، کاهو)، روغنهای گیاهی، انجیر، گوشت، پنیر و سویا در زمان مصرف آنتیبیوتیکها برای حفظ غلظت خون کمککننده است.
انتهای پیام