تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x4179866
شناسه : 4179866
تاریخ :
پسته شبانه و تأثیر آن بر میکروبیوم روده در مبتلایان پیش‌دیابت اقتصاد ایران: یک مطالعه جدید نشان داده که مصرف شبانه پسته در افراد مبتلا به پیش‌دیابت ممکن است بر ترکیب میکروبیوم روده تأثیرگذار باشد و در نتیجه به بهبود شاخص‌های متابولیک کمک کند. این یافته‌ها پتانسیل‌های جالبی را برای استفاده از پسته به‌عنوان یک مداخله تغذیه‌ای در پیشگیری از دیابت نوع ۲ و کاهش التهابات سیستمیک فراهم می‌آورد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایسنا،پیش‌دیابت، که یک وضعیت متابولیک است که پیش‌زمینه‌ای برای دیابت نوع ۲ محسوب می‌شود، حدود یک‌سوم جمعیت ایالات متحده را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اما در این زمینه، هنوز بسیاری از راهکارهای مؤثر و علمی برای پیشگیری از پیشرفت بیماری وجود ندارد. در این میان، پسته به‌عنوان یک خوراکی مغذی شناخته شده که می‌تواند شاخص‌های کیفیت رژیم غذایی را بهبود بخشد، اما نقش آن در تغییر میکروبیوم روده به‌ویژه در مبتلایان به پیش‌دیابت کمتر مورد بررسی قرار گرفته بود.

مطالعه‌ای که تحت سرپرستی کریستینا پیترسن، دانشیار علوم تغذیه در دانشگاه ایالتی پنسیلوانیا انجام شد، نشان داد که جایگزینی میان‌وعده‌های شبانه حاوی کربوهیدرات با پسته می‌تواند ترکیب میکروبیوم روده را تغییر دهد. این یافته‌ها در مجله Current Developments in Nutrition منتشر شد.

چگونه پسته می‌تواند میکروبیوم روده را تغییر دهد؟


طبق پروتکل‌های تغذیه‌ای رایج، افراد مبتلا به پیش‌دیابت معمولاً توصیه می‌شوند شب‌ها میان‌وعده‌ای حاوی ۱۵ تا ۳۰ گرم کربوهیدرات مصرف کنند تا سطح قند خون در شب و صبح تنظیم شود. این میان‌وعده‌ها ممکن است شامل نان سبوس‌دار یا دیگر منابع کربوهیدراتی باشد. با این حال، این مطالعه نشان داد که مصرف حدود دو اونس پسته به مدت ۱۲ هفته، پروفایل میکروبی مدفوع را به‌طور معناداری تغییر داد.

نتایج مطالعه نشان داد که مصرف پسته باعث افزایش باکتری‌های مفید در روده مانند Roseburia و Lachnospiraceae شد. این گروه‌های باکتریایی به تولید اسیدهای چرب کوتاه‌زنجیر، از جمله بوتیرات، کمک می‌کنند که برای سلامت روده ضروری است. بوتیرات منبع اصلی انرژی سلول‌های کولون است، از سلامت سد روده حمایت می‌کند و اثرات ضدالتهابی دارد.

علاوه بر این، مصرف پسته به کاهش تعداد باکتری‌های مضر در روده نیز منجر شد. برای مثال، سطح باکتری‌هایی مانند Blautia hydrogenotrophica که با تولید ترکیبات مضر برای کلیه و قلب مرتبط است، و همچنین Eubacterium flavonifractor که ترکیبات آنتی‌اکسیدانی مفید را تجزیه می‌کند، پس از مصرف پسته کاهش یافت.

یک کارآزمایی بالینی تصادفی و تأثیر آن بر نتایج متابولیک


این مطالعه به‌صورت یک کارآزمایی بالینی تصادفی دو سویه متقاطع طراحی شد، که در آن ۵۱ شرکت‌کننده هر دو نوع مداخله (پسته و میان‌وعده کربوهیدراتی) را دریافت کردند. سپس نمونه‌های مدفوع شرکت‌کنندگان برای تعیین ترکیب میکروبیوم روده از طریق تکنیک توالی‌یابی ژن 16S rRNA بررسی شد.

چشم‌انداز جدید در مدیریت پیش‌دیابت با پسته


اگرچه هنوز معلوم نیست که این تغییرات در میکروبیوم روده به‌طور مستقیم به بهبود شاخص‌های سلامت منجر می‌شود، کریستینا پیترسن خاطرنشان کرد که یافته‌های این مطالعه چشم‌انداز تازه‌ای را برای استفاده از پسته به‌عنوان یک مداخله تغذیه‌ای در بهبود سلامت متابولیک فراهم می‌کند. این می‌تواند به پیشگیری از دیابت نوع ۲ یا کاهش التهاب سیستمیک کمک کند.

به گفته پیترسن، این یافته‌ها راه را برای تحقیقات بیشتر در مورد تأثیرات مثبت پسته بر سلامت متابولیک و روده هموار می‌کند. در نتیجه، افراد مبتلا به پیش‌دیابت می‌توانند با جایگزینی پسته به‌عنوان میان‌وعده شبانه، ترکیب میکروبیوم روده خود را بهبود دهند و از این طریق به پیشگیری از دیابت نوع ۲ نزدیک‌تر شوند.