تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x4096325
شناسه : 4096325
تاریخ :
سیب‌زمینی سرخ‌کرده، دشمن خاموش قند خون! اقتصاد ایران: نتایج یک مطالعه گسترده از دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد که مصرف منظم سیب‌زمینی سرخ‌کرده می‌تواند احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۲۰ درصد افزایش دهد. خبر خوب این‌که با جایگزینی ساده آن با غلات کامل، این خطر تا حد زیادی کاهش می‌یابد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از مدیسن‌نت، یافته‌های جدید محققان دانشگاه هاروارد نشان می‌دهد که خوردن مرتب سیب‌زمینی سرخ‌کرده می‌تواند سلامت متابولیک بدن را به خطر بیندازد و احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ را تا ۲۰ درصد افزایش دهد.

دکتر والتر ویلت، استاد تغذیه و اپیدمیولوژی دانشگاه هاروارد و یکی از نویسندگان اصلی این تحقیق، می‌گوید:
«پیام این پژوهش برای سلامت عمومی روشن و ساده است؛ حتی تغییرات کوچک در رژیم غذایی روزانه می‌تواند نقش بزرگی در پیشگیری از دیابت داشته باشد. اگر مصرف سیب‌زمینی سرخ‌کرده را محدود کنیم و به جای آن، از کربوهیدرات‌های سالم مانند غلات کامل استفاده کنیم، می‌توانیم این خطر را به شکل قابل توجهی کاهش دهیم.»

بررسی ۲۰۵ هزار نفر در ۳۰ سال

این مطالعه بر داده‌های بیش از ۲۰۵ هزار نفر از شرکت‌کنندگان در مطالعات بلندمدت سلامت پرستاران آمریکا تمرکز داشته است. این افراد طی بیش از سه دهه، به‌طور مرتب پرسش‌نامه‌هایی درباره رژیم غذایی خود پر می‌کردند.

در این نظرسنجی‌ها، میزان مصرف انواع سیب‌زمینی (سرخ‌کرده، پخته، پوره یا آب‌پز) و غلات مختلف بررسی شده است. در طول این مدت، بیش از ۲۲ هزار نفر به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند.

تأثیر نوع پخت بر خطر دیابت

جالب این‌که تنها سیب‌زمینی سرخ‌کرده با افزایش خطر دیابت مرتبط بود. به‌طوری‌که فقط سه وعده در هفته از این نوع سیب‌زمینی، می‌تواند احتمال دیابت نوع ۲ را تا ۲۰ درصد افزایش دهد.
در مقابل، مصرف سیب‌زمینی پخته، پوره‌شده یا آب‌پز، چنین خطری به همراه نداشت.

جایگزینی ساده، نجات‌بخش بزرگ

سید محمد موسوی، نویسنده اصلی این مقاله نیز تاکید می‌کند:
«یافته مهم این است که جایگزینی سیب‌زمینی سرخ‌کرده با غلات کامل مانند نان یا پاستای سبوس‌دار، می‌تواند خطر دیابت را تا ۱۹ درصد کاهش دهد. حتی جایگزینی با غلات تصفیه‌شده، باز هم به کاهش این خطر کمک می‌کند.»

برای محافظت از بدن در برابر دیابت نوع ۲، یک تصمیم ساده کافی‌ست:
کمتر سیب‌زمینی سرخ‌کرده،
بیشتر غلات کامل!