تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصادی
لینک : econews.ir/5x4087884
شناسه : 4087884
تاریخ :
رستوران‌های آمریکا زیر فشار تورم و کاهش قدرت خرید مردم اقتصاد ایران: رستوران‌های محلی در سراسر آمریکا به دلیل جهش قیمت برخی مواد اولیه و کاهش تمایل مصرف‌کنندگان، برای ادامه حیات خود با چالش‌‌های بزرگی روبرو شده‌اند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از سی‌ان‌ان، رستوران‌های محلی در سراسر آمریکا به دلیل جهش قیمت برخی مواد اولیه و کاهش تمایل مصرف‌کنندگان، برای ادامه حیات خود با چالش‌های‌ بزرگی روبرو شده‌اند.

این شرایط باعث شده است که رستوران‌هایی مانند «آیکز چیلی» به دنبال یک راه نجات باشند. این رستوران قدیمی در شهر تولسا در ایالت اوکلاهما که 117 سال سابقه دارد و دوره‌های دشواری مانند رکود بزرگ، همه‌گیری کرونا و تورم بی‌سابقه را پشت سر گذاشته و حالا در سال 2025 با چالشی پیچیده‌تر روبروست.

لِن وِید، شریک مدیر این رستوران به سی‌ان‌ان گفت: هزینه همه چیز دارد بالا می‌رود و ما باید راهی برای مدیریت آن پیدا کنیم.

این رستوران‌دار به افزایش قیمت گوشت گاو، به‌ویژه گوشت همبرگر در سطح عمده‌فروشی اشاره کرد. با این حال، وید معتقد است انتقال کامل این هزینه‌ها به مشتریان بهترین راه حل نیست.

وید گفت: الان باید دوباره قیمت‌ها را بالا ببرم اما نگرانم مشتری‌ها دیگر توان پرداخت نداشته باشند.

به گفته وی، این رستوران حتی به تغییر منوی غذاها برای کاهش هزینه‌ها فکر کرده است اما این کار می‌تواند کیفیت غذا را پایین بیاورد.

بر اساس این گزارش، افزایش قیمت‌ها محدود به گوشت نمی‌شود بلکه قیمت سایر مواد اولیه رستوران مانند قهوه، تخم‌مرغ و کاکائو هم در نقاط مختلف آمریکا امسال افزایش یافته است.

در ژوئن امسال، هزینه کلی مواد غذایی حدود 21 درصد نسبت به همین ماه در چهار سال قبل بالاتر بوده و این در حالی است که شاخص قیمت عمده‌فروشی به طور کلی 17.5 درصد افزایش یافته است.

رستوران‌ها به دلیل حاشیه سود بسیار کم، معمولاً حدود 3 تا 5 درصد، توان کمی برای مقابله با این افزایش هزینه‌ها دارند و به گفته چاد موتری، اقتصاددان ارشد انجمن ملی رستوران‌ها، اگر این وضعیت ادامه پیدا کند، مجبور به تعطیلی خواهند شد.

از طرف دیگر، فشار بر رستوران‌ها در زمینه نیروی کار هم شدید است. از سال 2021، جذب نیروی با کیفیت یکی از مشکلات بزرگ کسب‌وکارهای کوچک بوده و برخی رستوران‌ها مجبور شده‌اند بین افزایش دستمزد برای جذب نیرو یا پرداخت حداقل دستمزد و تحمل کمبود نیروی کار، یکی را انتخاب کنند.

وید گفت در اواسط دهه 2000 روزانه 3 یا 4 درخواست شغلی دریافت می‌کرد اما از 2019 تاکنون مجموعاً حدود 12 درخواست داشته است. وی افزود پیدا کردن نیروی کار با کیفیت سخت شده است.

سیاست‌های سختگیرانه مهاجرتی ترامپ هم اوضاع نیروی کار رستوران‌ها را پیچیده‌تر کرده است. در سال 2024، حدود یک میلیون کارگر بدون مدرک در صنعت رستوران وجود داشت، اما این عدد اکنون احتمالاً کمتر شده است.

علاوه بر افزایش هزینه‌ها، رستوران‌ها با روند کاهش هزینه‌کرد مصرف‌کننده هم مواجه هستند یعنی مردم کمتر به رستوران می‌روند.

براساس تحلیل سی‌ان‌ان از داده‌های وزارت بازرگانی آمریکا، در نیمه اول 2025، فروش رستوران‌ها در آمریکا یکی از ضعیف‌ترین رشدهای شش ماهه در دهه گذشته را تجربه کرده که حتی ضعیف‌تر از دوران پاندمی کرونا بوده است.

انتهای پیام/