تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x4075447
شناسه : 4075447
تاریخ :
چرا تابستان فصل شیوع بیماری‌های گوارشی است؟ اقتصاد ایران: یکی از مهم‌ترین دلایل، عدم‌رعایت بهداشت فردی و عمومی در این فصل است. مصرف آب‌ آلوده، شنا در آب‌های آلوده، مصرف میوه‌ها و سبزی‌های نشسته، نگهداری نامناسب غذا در هوای گرم (بیرون از یخچال) و مصرف موادغذایی و سالاد و سبزی در رستوران‌های غیربهداشتی یا بین‌راهی ازجمله عواملی هستند که احتمال بروز مسمومیت‌های غذایی و سایر بیماری‌های گوارشی را بالا می‌برند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، در فصل تابستان به‌دلیل شرایط آب‌وهوایی و افزایش فعالیت‌های اجتماعی، بعضی از بیماری‌های گوارشی مثل مسمومیت غذایی، عفونت‌های روده‌ای، اسهال، استفراغ و دل‌پیچه شایع‌ترند. در این فصل احتمال آلودگی موادغذایی و آب بیشتر می‌شود؛ بنابراین پیشگیری از ابتلا به این بیماری‌ها تا حدودی در دست خود ماست. دکتر ایرج خسرونیا، فوق‌تخصص بیماری‌های گوارشی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی شهیدبهشتی  به نکات مهمی برای پیشگیری و مبتلاشدن به این بیماری‌ها اشاره کرده است.

چرا شیوع بیماری‌های گوارشی  در فصل تابستان بیشتر است؟


یکی از مهم‌ترین دلایل، عدم‌رعایت بهداشت فردی و عمومی در این فصل است. مصرف آب‌ آلوده، شنا در آب‌های آلوده، مصرف میوه‌ها و سبزی‌های نشسته، نگهداری نامناسب غذا در هوای گرم (بیرون از یخچال) و مصرف موادغذایی و سالاد و سبزی در رستوران‌های غیربهداشتی یا بین‌راهی ازجمله عواملی هستند که احتمال بروز مسمومیت‌های غذایی و سایر بیماری‌های گوارشی را بالا می‌برند. گرمای هوا هم محیط را برای رشد و تکثیر میکروب‌ها و ویروس‌های گوارشی مهیا می‌کند. این شرایط باعث می‌شود که ابتلا به بیماری‌های عفونی دستگاه گوارش در تابستان شیوع بیشتری پیدا کند. این بیماری‌ها می‌توانند منشأ ویروسی یا باکتریایی داشته باشند و علائمی مثل اسهال، استفراغ و دل‌درد ایجاد کنند.

مهم‌ترین علائم بیماری‌های گوارشی  کدام‌ها هستند؟


اسهال، استفراغ، تهوع، شکم‌درد، تب، ضعف و بی‌حالی مهم‌ترین علائم بیماری‌های گوارشی شایع در تابستان هستند. این علائم می‌توانند ناشی از مسمومیت غذایی، عفونت‌های گوارشی یا تشدید بیماری‌های زمینه‌ای مثل سندروم روده تحریک‌پذیر باشند.

چطور می‌توان از ابتلای کودکان جلوگیری کرد؟


مادران باید از دادن غذاها و نوشیدنی‌های مانده به کودک مثل شیر مانده، آبمیوه مانده، گوشت، مرغ، برنج و ماکارونی یا کبابی که مدت طولانی خارج از یخچال نگهداری شده‌ و همچنین شکلات و کاکائوی مانده خودداری کنند.

شکلات چطور باعث بیماری گوارشی در کودکان می‌شود؟


اگر شکلات یا فرآورده‌های کاکائویی در شرایط نامناسب مثل گرمای زیاد یا رطوبت بالا نگهداری شوند، ممکن است به قارچ، کپک یا باکتری آلوده شوند. همچنین شکلات‌هایی که تاریخ مصرف‌شان گذشته، بسته‌بندی‌شان باز شده یا به‌صورت دست‌ساز و غیربهداشتی تهیه شده‌اند، می‌توانند خطرآفرین و بیماری‌زا باشند.


چه زمانی باید به پزشک مراجعه کرد؟


  اگر در فرد علائمی مثل اسهال طولانی‌مدت و استفراغ مکرر و شدید بروز کرد که خطر کاهش آب بدن را به‌دنبال دارد، مراجعه سریع به پزشک ضروری است.
 بعضی گروه‌های سنی مثل نوزادان، کودکان زیر ۲‌سال، افراد مسن، زنان باردار و افراد با سیستم ایمنی ضعیف در این زمینه آسیب‌پذیرترند و باید زودتر به پزشک مراجعه کنند.
 در کل اگر اسهال حاد آبکی یا سایر علائم شدید بیماری‌های گوارشی مشاهده شد باید به پزشک مراجعه کرد و آزمایش‌های لازم را انجام داد.