ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
برترینها: افتادگی سینه یا پستان، یکی از مسائل رایج است که اکثر زنان در طول زندگی خود با آن مواجه میشوند. این تغییرات میتواند ناشی از عوامل مختلفی باشد و در بسیاری از موارد نگرانیهایی را به همراه خواهد داشت. افتادگی سینه به معنای پایین آمدن و از دست دادن شکل و قوام طبیعی پستانها است که میتواند به دلیل عواملی نظیر افزایش سن، تغییرات وزنی، بارداری، شیردهی و عوامل ژنتیکی رخ دهد. در این مقاله، به تشریح علل و علائم افتادگی سینه خواهیم پرداخت و در نهایت، راهکارهایی را برای مدیریت این وضعیت مطرح خواهیم کرد.
برای مشاوره و اطلاع از هزینه جراحی سینه توسط دکتر سیده مطهره عبداللهی همین حالا تماس بگیرید.
برای دیدن نمونه های قبل و بعد عمل تماس بگیرید.
افتادگی سینه به پتوز سینه نیز معروف است که زمانی رخ میدهد که رباطهای کوپر در سینهها که سینه را بلند نگه داشته، شکل میدهند و حمایت میکنند، کشیده میشوند و ساختار خود را از دست میدهند که این اتفاق باعث افتادگی سینه میشوند. البته افتادگی سینه ها ممکن است به دلیل افتادگی پوست سینه یعنی از دستدادن خاصیت ارتجاعی پوست هم رخ دهد.
افتادگی سینه به وضعیتی اطلاق میشود که در آن بافت پستان بهمرور زمان شل و نرم شده و به سمت پایین حرکت میکند. این تغییرات معمولا با افزایش سن و کاهش استحکام بافتهای حمایتی سینه (نظیر بافت همبند و رباطها) همراه است. افتادگی سینه ممکن است تحت تأثیر عوامل مختلفی قرار گیرد و در هر زنی به صورت متفاوت بروز کند. اگر نوک سینه فرد از خط زیر سینه پایین تر نباشد عملا به آن افتادگی گفته نمی شود فقط گاهی میزان بافتی که در پایین پستان قرار دارد به قدری پایین می آید که در عین اینکه نوک سینه در پایین تر از خط سینه نیست ولی بافت پایین سینه افتادگی زیادی دارد، به این پدیده افتادگی کاذب سینه گفته می شود.
افتادگی سینه دلایل مختلفی دارد که در صورت آگاهی داشتن از هر کدام از آنها بهتر میتوانید برای رفع مشکلی شل شدگی سینهها اقدام کنید. این دلایل به این شرح هستند:
بالا رفتن سن یکی از دلایل افتادگی سینه به شمار میرود. البته افتادگی سینه در بین زنانی که به یائستگی رسیدهاند، رایجتر است، چرا که تغییرات هورمونی متعددی وجود دارد که میتواند روی ساختار، اندازه، شکل و حجم بافت سینه اثر بگذارد.
برخی از محققان بر این باورند که سیگار کشیدن میتواند یکی از دلایل افتادگی سینه باشد. سیگار کشیدن باعث میشود پوست خاصیت ارتجاعی خود را از دست بدهد، که در نتیجه احتمال شل شدگی سینهها هم افزایش پیدا میکند.
هورمونهایی که در دوران بارداری موجب شل شدن رحم و باز شدن لگن میشوند، همان تاثیر را روی پستان ها هم میگذارند و آنها را شلتر میکند، بنابراین خانمهای باردار دچار افتادگی سینه میشوند. البته بعد از زایمان و دوره شیردهی با انجام تمرینات ورزشی فرم سینه میتواند به شکل قبل باز گردد.
یکی دیگر از عوامل تاثیرگذار بر افتادگی سینهها، اضافه وزن است. چاقی میتواند منجر به افتادگی سینهها، نهتنها در زنان، بلکه در مردان نیز بشود. با بالا رفتن وزن، حجم چربی انباشته شده در سینهها بالاتر رفته و منجرب افتادگی آنها میشود.
ژنتیک نقش مهمی در تعیین قدرت رباط کوپر دارد. به این شکل که اگر یکی از والدین یا پدربزرگ و مادربزرگ فرد قدرت رباط پایینی داشته باشد، ممکن است با توجه به وراثت فرد دچار افتادگی سینه شود.
پس از دوران شیردهی، سلولهای چربی کوچک میشوند و به دنبال آن افتادگی سینه اتفاق میافتد. بنابراین توصیه میشود که در دوران قبل و بعد از شیردهی ورزش کردن را جدی بگیرید تا از افتادگی سینه جلوگیری شود. استفاده از سوتین مناسب در این دوران را نیز فراموش نکنید، چرا که یک سوتین مناسب فرم سینهها را حفظ میکند.
بافت اصلی سینه از چربی تشکیل شده است و با کاهش سریع وزن، شکل و فرم سینه تغییر میکند. در نهایت، پوست اضافی شل شده و دچار افتادگی سینه میشود. این مشکل نیز با انجام تمرینات ورزشی تا حد زیادی قابل حل خواهد بود.
با افزایش وزن شدید چربی اضافی زیر پوست موجب کشش پوست میشود در مقابل اگر به سرعت وزن خود را از دست بدهید، پوست شل شده و دچار افتادگی میشود.
افتادگی سینه معمولا با علائمی همراه است که با استفاده از این علائم میتوانید افتادگی سینه را متوجه شوید:
برای از بین بردن افتادگی سینه میتوان از روشهای مختلفی استفاده کرد.برخی از جراحیهای مدرن برای از بین بردن افتادگی سینه مربوط به موارد زیر هستند که در ادامه به آنها میپردازیم:
جراحی لیفت سینه در اصطلاح پزشکی ماستوپکسی نام دارد. لیفت سینه به معنی بالا کشیدن و فرمدهی به سینههای افتاده میباشد. برای اصلاح فرم سینههای افتاده و شل لازم است با ایجاد برشهایی در زیر سینه و یا اطراف آن قسمتهای آسیبدیده یا افتاده ترمیم شود. متخصص لیفت سینه با ایجاد شکاف روی پوست سینه و برداشتن قسمتهای اضافی مجددا سینهها در قسمت جدید بخیه میخورند و سینهها رو به بالا، سفت و فرمدهی میشوند.
ما در این بخش به شما خواهیم گفت که چه کسانی بهترین کاندید برای انجام عمل ماستوپکسی یا لیفت سینه هستند.
اگر فرد دارای حجم کم سینه باشد و از حجم کم آن نیز نارضایتی داشته باشد کاندید مناسب برای پروتز سینه است. یکی از شایعترین عملهای جراحی زیبایی برای درمان کوچکی و حجم کم سینه، جراحی پروتز سینه در بانوان است. طبق مطالعات انجام شده میزان رضایت بیماران بعد از انجام عمل پروتز سینه بسیار بالا میباشد و انجام جراحی پروتز سینه علاوه بر افزایش اعتماد به نفس فرد، باعث بهبود روابط زناشویی وی نیز شده است. همه ساله تعداد زیادی از زنان در سرتاسر دنیا، برای از بین بردن سینه شل و افتاده، عمل جراحی پروتز سینه را انجام میدهند و در واقع جراحی پروتز سینه شایعترین عمل جراحی زیبایی بر روی پستانها میباشد.
این جراحی با قرار دادن پروتزی در سینه افراد منجر به بزرگتر و خوش فرمتر شدن سینهها میشود. از درمان سینه های افتاده همچنین برای ترمیم پستانها بعد از انجام عمل جراحی نیز استفاده میشود.
هر عملی که صورت جراحی و تهاجمی روی بدن انجام شود می تواند همراه با عوارض بالقوه یا احتمالی باشد. به این منظور که ممکن است عوارض در برخی افراد رخ دهد یا ندهد. عمل پروتز سینه نیز می تواند شامل برخی عوارض احتمالی باشد البته میزان تخصص پزشک در جراحی پروتز سینه به همراه نحوه مراقبت بعد از عمل پروتز سینه، تعیین کننده ریسک بروز برخی عوارض پروتز سینه است. عوارض احتمالی پروتز سینه عبارتند از:
لیفت سینه برای افزایش سایز و اصلاح فرم سینه مورد استفاده قرار میگیرد و به طور معمول برای کسانی مناسب است که یکی از موارد زیر شامل حالشان باشد:
ماموپلاستی یا جراحی کوچک کردن سینه، که با نام ماموپلاستی نیز شناخته میشود، برای افرادی مناسب است که با وجود داشتن اندامی لاغر و متناسب، سینههایی بسیار بزرگ دارند و حی پس از گرفتن رژیمهای مختلف و انجام حرکات ورزشی متنوع سینههای آنها کوچکتر نشده است. در این جراحی بدفرمی، افتادگی و عدم قرینگی سینهها نیز اصلاح میشود. انجام این جراحی بسیار حساس است و برای انجام آن باید به یک پزشک متخصص مراجعه کنید.
ماموپلاستی هم مانند سایر جراحی ها معایب و عوارض احتمالی مختلفی خواهد داشت که در صورت مشاوره با فوق تخصص جراحی سینه میتوان این مشکلات را کاهش داد. از جمله معایب ماموپلاستی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
همانطور که پیشتر توضیح داده شد ماموپلاستی عملی است برای کوچک سازی سینه؛ بنابراین افرادی کاندیدای مناسب این عمل هستند که حداقل دارای یکی از شرایط زیر باشند:
لیفت سینه بدون جراحی از جمله روش های محبوبی است که عوارض جانبی عمل جراحی از جمله از دست رفتن حس پوست و نوک سینه، ایجاد هماتوم، بروز عفونت، عوارض بیهوشی و مشکل شیردهی را ندارد. در حالت کلی، اگر بخواهیم روش های لیفت سینه بدون جراحی را نام ببریم میتوانیم به درمان شل شدن سینه با تزریق چربی و ژل، به روش لیفت با لیزر، به روش لیفت با نخ و درمان افتادگی سینه با ورزش اشاره کرد. البته باید بدانید که این روشها موقت است و اثر آن بعد از مدتی از بین خواهد رفت زیرا افتادگی سینه درجات مختلفی دارد و اگر درجه افتادگی زیاد باشد روشهای غیر جراحی مناسب نیست.
برای خیلی از خانمها عمل افتادگی سینه با تزریق چربی و ژل بهترین گزینه است، زیرا طول مدت بهبودی از آن در مقایسه با جراحی کمتر بوده و معمولاً مراقبتهای بعد از آن پیچیدگی کمتری دارد. البته، دلایل دیگری هم وجود دارد که باعث میشوند عمل تزریق چربی گزینه بهتری برای یک بیمار باشد، از جمله اینکه:
خانم هایی که سینه های شل و آویزان ناشی از زایمان یا پیری و کاهش وزن دارند می توانند به سراغ روش لیفت سینه با لیزر بروند. در این متد جراح از اشعه لیزر استفاده می کند که مانند یک سینه بند یا سوتین داخلی عمل می کند. این روش به عنوان مکمل برای جراحی های ماموپلاستی انجام میشود و شاید نتواند همه مشکلات افتادگی سینه را برطرف کند. در این روش اشعه لیزر سبب می شود که کلاژن سازی در بدن تحریک شود و این موضوع خود یکی از راه های افزایش مقاومت سینه در برابر افتادگی است. دقت کنید که روش لیفت پستان با لیزر برای سینه های بزرگ مناسب نیست و نتیجه بخش نخواهد بود.
در این روش از لیفت سینه یا بالا بردن سینه بدون جراحی از نخ های مخصوص با عنوان APTOS استفاده می شود. این نخ ها به صورتی طراحی شده اند که به شکل فیزیکی در اطراف سینه های شما به سمت بالا کشیده می شوند.جراح زیبایی از سوزن های هایپودرمی استفاده می کند تا نخ های لیفت زیر پوست شما وارد شود. نخ ها به سمت بالا کشیده می شود. در این روش از نخ های بخیه استفاده می شود و البته که روشی غیر تهاجمی است و نتایج آن برای طول دوره 2 ساله ماندگار است.
یکی دیگر از روشها درمان افتادگی سینه استفاده از روش ترماژ است. در این روش با استفاده از دستگاهی به نام درماکول کالوژن سازی تقویت میشود و افتادگی سینه از بین میرود. باید بدانید تاثیرات این روش موقتی است و باید تکرار شود.
جت پلاسما یکی دیگر از روشهای نوین برای از بین بردان افتادگی سینه است که با انرژی سرد پلاسما انقباض پوست و همچنین تولید کالوژن جدیدف افتادگی سینه را از بین میبرد.
خانم هایی که سینه های افتاده دارند باید برنامه ورزش را به صورت روتین در زندگی روزمره خود جای دهند. تمریناتی که بافت سینه و عضلات سینه ای اطراف قفسه سینه را هدف قرار می دهد می تواند به سفتی بیشتر کمک کند البته باید بدانید که این روش بسیار دردناک است و باید درجه افتادگی سینه بسیار خفیف باشد. بعضی تمرین های ورزشی که تاثیر زیادی روی بالا بردن و سفت کردن سینه های افتاده دارند عبارتند از:
برای کسانی که نمیخواهند خود را به دست روشهای تهاجمی و جراحی برای عمل افتادگی سینه بسپرند، استفاده از درمانهای خانگی زیر میتواند مفید باشد:
استفاده از روغن زیتون میتواند راهکار طبیعی و خوبی برای از بین بردن افتادگی سینه باشد. در صورت انجام ماساژ مستمر با روغن زیتون، میتوانید افتادگی سینه خود را از بین ببرید.
شاید برای شما نیز جالب باشد که پودر دانه شنبلیله، یک راهکار موثر برای از بین بردن افتادگی سینه است. در این روش ابتدا باید خمیری با ترکیب پودر شنبلیله و آب بسازید و سپس این خمیر را به مدت 10الی20 دقیقه روی سینه قرار دهید و بعد با آب گرم بشویید.
آلوئهورا گیاهی مفید و با خاصیت است که از آن برای از بین بردن افتادگی سینه نیز میتوانید استفاده نمایید. در این روش ابتدا آلوئهورای تازه را خورد کرذه و خمیری از آن بسازید. سینههای خود را به مدت 15 دقیقه با این خمیر به سمت بالا ماساژ دهید و بعد با آن آن را بشویید.
چنانچه قصد انجام لیفت سینه دارید لازم است نکاتی را قبل از هر گونه اقدامی رعایت کنید:
جراحی لیفت سینه با وجود ماهیت زیبایی میتواند بر سیستم بدن شما تاثیر زیادی داشته باشد. برای جلوگیری از هرگونه خطا بهتر است قبل از انجام این جراحی سابقه پزشکی خود را به شکل دقیق در اختیار پزشک متخصص قرار دهید. پزشک باید بداند که آیا بیمار دارای مشکلات پزشکی خاصی مانند بیماریهای قلبی، دیابت، فشار خون بالا یا اختلالات انعقادی است. این اطلاعات میتواند بر تصمیمگیری در مورد انجام عمل تأثیر بگذارد. شناخت سلامت روان بیمار و انگیزههای او برای انجام عمل، به پزشک کمک میکند تا بداند که آیا بیمار انتظارات واقعبینانهای از نتایج عمل دارد یا خیر.
یکی از مراحل بسیار پر اهمیت در جراحی لیفت سینه کعاینه پزشک است. در این مرحله پزشک باید به طور دقیق شرایط بدنی شما سنجیده و از تمامی ریسکهای جراحی جلوگیری کند. اگر بیمار دارای سابقه خانوادگی سرطان سینه باشد، پزشک باید از پروتکلهای خاصتری پیروی کند و ممکن است مشاورههای بیشتری ارائه دهد. پزشک باید از فهرست کامل داروهایی که بیمار مصرف میکند، آگاه باشد. برخی از داروها ممکن است قبل از عمل باید قطع شوند، به ویژه داروهای رقیقکننده خون یا داروهای ضدالتهابی. همچنین، پزشک باید بداند که چه انتظاراتی از عمل وجود دارد و آیا این انتظارات واقعبینانه هستند یا خیر.
جلسات مشاوره قبل از انجام جراحی میتواند برداشت روشنی از جراحی برای شما ایجاد سازد. به همین دلیل بهتر است قبل از انجام این جراحی جلسات مشاوره را فراموش نکنید. مشاوره قبل از جراحی یک فرآیند ضروری است که به بیماران این امکان را میدهد تا با آگاهی کامل و اعتماد به نفس بیشتری به سمت عمل پیش بروند. این جلسه بهرهمندی از اطلاعات کافی، کاهش اضطراب و تقلیل خطرات مرتبط با جراحی را فراهم میآورد. بیمار باید چنین فرصتی را برای مطرح کردن سؤالات خود غنیمت بشمارد. از جمله سؤالات رایج میتوان به عوارض، هزینهها، مدت زمان بهبودی و زمانبندی عمل اشاره کرد.
راهکارهای خاصی وجود دارد برای خانم هایی که از داشتن سینه های شل و آویزان واهمه دارند، این افراد میتوانند برای جلوگیری از افتادگی سینه های خود از آن بهره ببرند:
باید گفت ابتلا به سرطان سینه رابطهای با انجام هر نوع جراحی بر روی آن ندارد. در واقع برای اطمینان از سلامت سینهها چه از جراحی استفاده شده باشد و چه نشده باشد، تمام خانمها باید از سن چهل سالگی غربالگری سرطان سینه را به صورت سالیانه انجام دهند. جالب است بدانید که در جراحی ماموپلاستی با برداشتن بخشی از بافت سینه، احتمال ابتلا به سرطان سینه کاهش مییابد زیرا با این کار بافت کمتری از آن باقی میماند که ممکن است در آینده درگیر سرطان شود. طبق تحقیقات انجام شده، از بین هر ۱۲ خانمی که جراحی ماموپلاستی داشتهاند، تنها ۱ خانم به سرطان سینه مبتلا شده است (این در حالی است که از هر 8 خانمی که هیچ عمل جراحی انجام ندادهاند یک نفر دچار سرطان سینه است). به نوعی میتوان گفت که به لحاظ آماری، سرطان سینه در افرادی که جراحی ماموپلاستی انجام میدهند، کاهش مییابد.
یکی دیگر از دغدغههایی که بانوان پیش از انجام جراحی ماموپلاستی با آن مواجه اند این است که آیا پس از انجام جراحی ماموپلاستی، قادر به شیردهی خواهند بود یا خیر. واقعیت این است که حین این جراحی، مقداری از بافت سینه بریده میشود و طبق تحقیقات انجام شده تنها یک سوم از بانوان پس از انجام این جراحی قادر به شیردهی خواهند بود. دو سوم دیگر باید از شیر خشک برای تغذیه نوزاد خود استفاده کنند.
شایان ذکر است که بازدهی جراحیها در صورتی بیشتر خواهد بود که پزشک متخصص شما پس از معاینه و انجام آزمایشات، بهترین روش را به شما پیشنهاد دهد و روش درمانی پیشنهادی پزشک را در پیش گیرید.
دقت داشته باشید که تمامی روشهای درمانی گفته شده باید تحت نظر پزشک متخصص در این زمینه انجام شوند تا بازدهی مناسب را داشته و به ایمنترین حالت ممکن انجام گردند.
دکتر سیده مطهره عبدالهی فوق تخصص جراحی پلاستیک وزیبایی فارغ التحصیل رشته جراحی عمومی از دانشگاه شهید بهشتی بیمارستان شهدا تجریش می باشد. جزو نفرات برتر بورد جراحی شدند و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی به عنوان استادیار فعالیت می کردند سپس در دانشگاه ایران بیمارستان حضرت فاطمه دوره فوق تخصصی جراحی پلاستیک را گذراندند.
برای مشاوره رایگان کلیک کنید.
همین حالا تماس بگیرید.
نمونههای بیشتر را از اینستاگرام ببینید.
جردن، بلوار نلسون ماندلا، نرسیده به بلوار مدرس، طبقه زیر همکف داروخانه شبانه روزی آفریقا