به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، در قلب تپنده ایران، جایی که عطر شعر حافظ و نوای سعدی در فضا جاری است، جامعه هنری فارس، چون نگینی درخشان، بر تارک هنر این سرزمین میدرخشد.
این دیار کهن، مهد تمدن و فرهنگ، همواره شاهد ظهور هنرمندانی بوده که با قلم، ساز و حنجره خود، حماسهها سرودهاند و احساسات ناب انسانی را به تصویر کشیدهاند.
این جامعه نه تنها وارث میراث گران بهای تمدن، بلکه طلایهدار غیرت و احساس هستند؛ نسلی که با تمام وجود، به آرمانهای این سرزمین عشق میورزد و در راه اعتلای نام ایران، از هیچ تلاشی فروگذاری نمیکند.
از نقشبرجستههای تخت جمشید تا کاشی کاریهای مساجد شیراز، همه و همه، گواه این مدعاست که هنر در این سرزمین، همواره تجلیگاه عشق، ایمان و وفاداری بوده است. جامعه هنری فارس، با الهام از این پیشینه درخشان، امروز نیز در خط مقدم دفاع از ارزشها و آرمانهای این مرز و بوم ایستاده است.
هنرمندان فارس باور دارند که هنر، زبان گویای جامعه است و هنرمند، وجدان بیدار آن و این مسئولیت را با تمام وجود پذیرفته و با تعهد و ایمانی راسخ، در مسیر خدمت به مردم و اعتلای ایران گام برمیدارد.
از شعرهای حماسی تا نقاشیهای پر از احساس، از موسیقیهای شورانگیز تا فیلمهای روشنگر، همه و همه، تلاشی است برای بیدار کردن انسانهای خفته و آگاه کردن غافلان و رسوا کردن ریاکاران.
هنرمندان این دیار کهن تا آخرین نفس، در این راه استوار میمانند و با هنر خود، از عزت و شرف ایران دفاع میکنند و نقشی از خود در تاریخ این سرزمین، به یادگار میگذارند.
هنر، آینه جامعه در گذر زمان
در گذر پرفراز و نشیب تاریخ، هنر همواره به عنوان آینهای شفاف، بازتابدهنده روح زمانه، دغدغههای اجتماعی و تحولات فرهنگی بوده است. از نقوش کهن غارها تا شاهکارهای فاخر ادبی و هنری، هنرمندان همواره در خط مقدم بیان حقیقت، به چالش کشیدن ناملایمات و الهامبخشی به جامعه حضور داشتهاند. در دنیای امروز، که با شتابی سرسامآور به سوی آینده گام برمیداریم، نقش هنر و هنرمند بیش از هر زمان دیگری برجسته میشود.
در حقیقت هنرمند نمیتواند نسبت به رنج انسانها، بیعدالتیها و حقیقتهای انکارناپذیر بیتفاوت باشد؛ او باید صدای جامعه و آینه وجدان جمعی و جرقه امید در دل تاریکیها باشد.
هنرمندان همواره خود را در قبال اتفاقات کشور و جهان مسئول میدانند
وحید نمازی، رئیس حوزه هنری فارس به وقایع پیشآمده در غزه و قحطی و گرسنگی مردم مظلوم فلسطین اشاره کرد و گفت: جامعه هنری ایران بار دیگر با رویکرد متعهدانه و مسئولیتپذیر، به میدان آمده و با تولید آثار هنری متنوع، به مسائل روز و چالشها و همچنین گرسنگی مردم غزه واکنش نشان داد.
وی به تشریح نقش جامعه هنری در دورانهای مختلف، از جمله جنگ و پس از آن، پرداخت و بر تعهد هنرمندان به حقیقت و مسائل اجتماعی تاکید کرد و گفت: جامعه هنری فارس، جامعهای متعهد، مسئلهمند و اندیشهورز است که هنر مردمی را قبول دارد.
رئیس حوزه هنری فارس افزود: هنرمندان همواره خود را در قبال اتفاقات کشور و جهان مسئول دانسته و در این راستا، به تولید اثر، برگزاری رویداد، اجرای برنامه، مشارکت در تبلیغات و خلق آثار هنری در قالب شعر، داستان و فیلم میپردازند.
نمازی با اشاره به هنر انقلاب اسلامی، هنر را متعهد به حقیقت دانست و گفت: این هنر نمیتواند نسبت به رنج کودکان در غزه یا مسائل و چالشهای جامعه بیتفاوت باشد.
وی ادامه داد: واکنش هنری، واکنشی طبیعی است؛ اگر کارتونیست، اثری تولید میکند، گرافیست پوستر میزند، فیلمساز فیلم میسازد یا شاعر شعر میگوید، همه در راستای همین تعهد است.
آگاهی بخشی جامعه وظیفه هنرمند است
رئیس حوزه هنری فارس همچنین به دوران فعلی اشاره کرد و افزود: جامعه هنری ما خود را در میدان جنگ میبیند و مدام در حال تولید محتوا و آگاهیبخشی است.
وی به مقابله با دروغپراکنی رسانههای معاند اشاره کرد و گفت: جامعه هنری با تولید بیش از ده اثر، این رسانهها را رسوا کرده و به آگاهیبخشی جامعه پرداخته است.
رئیس حوزه هنری فارس در ادامه به رویدادهای اخیر در خصوص مردم مظلوم و گرسنه غزه اشاره کرد و گفت: در موضوعاتی مانند قحطی، حوزه هنری فارس در حال تولید محتوا و راهاندازی پویشهای ملی است.
نمازی با بیان اینکه هنر متعهد به حقیقت، هنری است که نمیتواند بیتفاوت باشد و خود را در لایههای لوکس هنر پنهان کند، تصریح کرد: در تاریخ ادبیات ایران، شاعرانی چون حافظ و سعدی هیچگاه نسبت به مسائل اجتماعی، فرهنگی و دینی بیتفاوت نبودهاند و در مواقع نیاز، اشعار پندآموز سروده و یا به نقد مسائل پرداختهاند. امروز نیز هنرمندان این دیار کهن پای کار مردم و مظلومان ایستادهاند و با هنر خود به روشنگری میپردازند.