ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
خبرگزاری مهر، گروه استانها: در کهگیلویه و بویراحمد ۸۷۴ هزار هکتار جنگل وجود دارد که از این میزان ۸۰ درصد آنها بلوط است که در این سالها حال خوبی ندارند.
بخشی از این جنگلها در چند سال اخیر به علت آفت پروانه خوار و جوانه خوار بلوط از بین رفتهاند و بخش قابل توجهی نیز به علت آتش سوزیها.
درختانی که نماد صلابت در مناطق زاگرس نشین به خصوص کهگیلویه و بویراحمد نام گرفتهاند حال و روز خوشی ندارند.
برخی از مسئولان عامل انسانی را در آتش سوزیها دخیل میدانند که در چند سال اخیر برای تعدادی از آنها پرونده قضائی تشکیل شده است.
البته کمبود نیروی جنگلبان و فرسودگی ناوگان خودرویی منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد برای محافظت از جنگلها و مهار آتش سوزیها نیز از عوامل دیگر تخریب جنگلها در کهگیلویه و بویراحمد به علت آتش سوزیها است.
عامل انسانی علت ۹۵ درصد آتش سوزی جنگلها
در این رابطه استاندار کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار مهر با بیان اینکه، ۹۰ تا ۹۵ درصد آتشسوزیها در استان عامل انسانی هستند، گفت: متأسفانه بخش عمده این آتشسوزیها عمدی گزارش شده است.
یدالله رحمانی با اشاره به اینکه باید عوامل آتشسوزی ها شناسایی و به مراکز قضائی معرفی شوند، اظهار کرد: در خصوص پروندههای مربوط به آتشسوزیهای عمدی نباید کمترین گذشتی باشد و رسیدگی قضائی قطعاً با قاطعیت انجام شود.
لزوم نصب دوربینهای پایش تصویری در جنگلها
وی به لزوم نصب دوربینهای پایش تصویری در مناطق جنگلی اشاره کرد و گفت: این اقدام میتواند به جلوگیری از آتش سوزیها حتی شناسایی عوامل انسانی در این رابطه کمک کند.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به ماده ۴۷ قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع، گفت: باید از ظرفیتهای قانونی و تجهیزات استفاده کرد.
وی تاکید کرد: در زمان آتشسوزی تمام مأموران دولتی، نظامی و شهرداریها موظفند با درخواست مأموران جنگلبانی و محیط زیست، در کمترین زمان ممکن با تمام امکانات وارد عمل شوند.
رحمانی بر تهیه نقشه مکانی برای برداشت آب از منابع موجود در مواقع بحران و آتشسوزیها تاکید کرد و گفت: هماهنگی با دادستانی و مراکز قضائی برای برخورد با متخلفان آتشسوزیهای عمدی و سهلانگاری گردشگران و کشاورزان در این رابطه مورد تاکید است.
تخریب ۸۶۸ هکتار از جنگلهای استان به علت آتش سوزی
سرپرست اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد هم در گفت و گو با خبرنگار مهر از بروز ۵۸ فقره آتش سوزی در سال جاری خبر داد و گفت: آتش سوزیها در استان باعث تخریب ۸۶۸ هکتار جنگل شده است.
مجید نظری با اشاره به دخیل بودن عامل انسانی در این آتش سوزیها، اظهار کرد: تاکنون ۳ نفر در این رابطه شناسایی و دستگیر شدند.
وی به نقش عامل انسانی در بروز این آتش سوزیها اشاره کرد و افزود: اختلافات مرتعی دامداران، آتش زدن باقیمانده محصولات زراعی، آتش زدن پسماند زبالهها توسط شهرداریها، جرقههای ناشی از اتصالات برق فشار قوی از علل انسانی و رعد و برق نیز از عوامل غیر انسانی در بروز این آتش سوزیها در استان بوده است.
فرسودگی ناوگان خودرویی و کمبود نیروی جنگلبان برای مهار آتش سوزیها
سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد به کمبود نیروهای جنگلبان اشاره کرد و افزود: فرسودگی ناوگان خودرویی، سخت گذر بودن مناطق، همکاری نکردن دستگاههای ذیل ماده ۴۷ قانون حفاظت و بهره برداری از جنگلها و مراتع از دیگر چالشها و مشکلات در مواجهه با آتش سوزیها است.
وی به ایجاد آتش بر در مکانهای قابل احداث اشاره کرد و گفت: در محیطهایی که امکان احداث آتش بر بوده به مقدار ۶۵۰ کیلومتر ایجاد شد که اثر گذاری بسیار خوبی در آتش سوزیها داشتند.
نظری تاکید کرد: با توجه به کوهستانی و سخت گذر بودن مناطق، در صورت تأمین هزینه استقرار بالگرد میتواند نقش بسیار مهمی در هلی بورن نیروها و امکانات به خط آتش و در نتیجه کاهش سطح آسیب پذیری جنگلها داشته باشد.
سرپرست منابع طبیعی و آبخیزداری استان کهگیلویه و بویراحمد همچنین اضافه کرد: تعداد ۲۰ تیم واکنش سریع و ۱۰ تیم پشتیبانی در سطح استان تشکیل شده و برنامههای آموزشی و فرهنگ سازی تجهیز برخی دهیاران و همیاران طبیعت نیز صورت گرفته است.