تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصاد سلامت
لینک : econews.ir/5x4073286
شناسه : 4073286
تاریخ :
چرا حذف چربی‌های ترانس صدای اعتراض‌ها را بلند کرد؟ اقتصاد ایران: طبق آمار، ۳ میلیارد نفر در جهان توان خرید یک رژیم غذایی سالم را ندارند، و سه‌چهارم مرگ‌های ناشی از بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت و بیماری قلبی، در کشورهای کم‌درآمد رخ می‌دهد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری،  پیشنویس تازه‌ای از سازمان ملل برای حذف کامل چربی‌های ترانس از رژیم غذایی جهانی، صدای اعتراض گروهی از کارشناسان تغذیه، پژوهشگران و مسئولان توسعه را بلند کرده است.

آن‌ها هشدار داده‌اند که این تصمیم اگر بدون تمایز میان چربی‌های ترانس صنعتی و چربی‌های طبیعی موجود در لبنیات و گوشت قرمز اجرا شود، می‌تواند به تغذیه‌ی مردم فقیرترین کشورهای جهان آسیب جدی بزند.

چربی ترانس چیست و چرا باید مراقب بود؟

چربی‌های ترانس مصنوعی در فرایند هیدروژناسیون تولید می‌شوند؛ یعنی به روغن‌های گیاهی، هیدروژن افزوده می‌شود تا ماندگاری آن‌ها افزایش یابد. این نوع چربی‌ها با افزایش کلسترول بد (LDL)، التهاب و خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و دیابت در ارتباط هستند. به همین دلیل بسیاری از کشورها، آن را از صنایع غذایی خود حذف کرده‌اند.

اما چربی‌های ترانس طبیعی به صورت ناچیز در لبنیات و گوشت گاو و گوسفند یافت می‌شوند. کارشناسان می‌گویند این مقدار اندک، نه تنها خطرناک نیست، بلکه مواد غذایی حاوی آن، منبع مهمی از پروتئین، آهن، روی، و ویتامین‌های حیاتی برای جمعیت‌های محروم هستند.

به گفته‌ی دکتر «ناموکلولو کوویک»، نماینده مؤسسه بین‌المللی تحقیقات دام: «در کشورهایی که دسترسی به غذای متنوع محدود است، حتی یک لیوان شیر یا یک عدد تخم‌مرغ در روز، می‌تواند زندگی کودک را تغییر دهد. حذف این منابع، یعنی تشدید سوءتغذیه.»

این در حالی است که طبق آمار، ۳ میلیارد نفر در جهان توان خرید یک رژیم غذایی سالم را ندارند، و سه‌چهارم مرگ‌های ناشی از بیماری‌های غیرواگیر مانند دیابت و بیماری قلبی، در کشورهای کم‌درآمد رخ می‌دهد.

کارشناسان می‌گویند تمرکز باید بر حذف چربی‌های ترانس صنعتی باشد، نه محروم‌سازی جوامع فقیر از مواد مغذی حیوانی که می‌توانند نقش حیاتی در رشد، ایمنی بدن و کاهش فقر تغذیه‌ای ایفا کنند.

پیام روشن آنان به سیاست‌گذاران: «ممنوعیت آری، اما با درایت!»