تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x4073046
شناسه : 4073046
تاریخ :
تحولات اوکراین| نگرانی روسیه از تلاش‌ها برای برهم زدن مذاکرات استانبول اقتصاد ایران: پیشنهاد اردوغان برای دیدار پوتین و ترامپ در استانبول، تغییرات کادری در وزارت دفاع اوکراین، توضیح کرملین درباره امکان دیدار پوتین و زلنسکی و وعده مالی کلان برای ترغیب مردان اوکراینی درجهت پیوستن به ارتش، از مهمترین رویدادها پیرامون جنگ هستند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم،  دیمیتری پولیانسکی، معاون اول نماینده دائم روسیه در سازمان ملل متحد شب گذشته، جمعه، اعلام کرد که طرف روسی خواستار برگزاری نشست شورای امنیت در تاریخ 31 جولای با موضوع تلاش‌ها برای برهم زدن مذاکرات مستقیم بین مسکو و کی‌یف در استانبول شده است.

پولیانسکی در جریان نشست شورای امنیت در این باره تأکید کرد: «هرچه کمک‌های نظامی کشورهای غربی به کی‌یف بیشتر شود، ضربات ما به ساختارهای نظامی اوکراین نیز بیشتر خواهد شد. مسلماً این انتخاب ما نیست، ولی اقدامات غرب ما را مجبور به پاسخگویی مناسب به تهدیدات کرده است. ما از مدت‌ها قبل و به‌صورت مداوم پیشنهاد داده‌ بودیم که بحران اوکراین از طریق دیپلماسی حل‌وفصل شود. اما این راه‌حل برای شما (غربی‌ها) قابل قبول نیست، چرا که همچنان آماده‌اید با دست مردان اوکراینی‌ با روسیه بجنگید و بدین ترتیب وضعیت به اینجا رسیده است.»

این دیپلمات روس تاکید کرد که مسکو در نشست 31 جولای پیشنهاد داده است تا تمرکز مباحثات روی اقداماتی باشد که مانع از حل‌وفصل دیپلماتیک درگیری اوکراین می‌شوند. به گفته پولیانسکی، در نشست پیش‌رو،  طرف روسی خواهان بررسی اقداماتی است که مانع از حرکت به سمت دستیابی به راه‌حل دیپلماتیک، از جمله تلاش‌ها برای برهم زدن مذاکرات مستقیم بین روسیه و اوکراین در استانبول است.

سومین دور از مذاکرات برای حل‌وفصل درگیری اوکراین شامگاه چهارشنبه 23 جولای در استانبول پایان یافت. این دیدار به‌صورت غیرعلنی برگزار شد و حدود یک ساعت به طول انجامید. در پایان این مذاکرات، مسکو و کی‌یف توافق کردند که هر یک دست‌کم یک‌هزار و 200 اسیر جنگی را با یکدیگر مبادله کنند.

ایالات متحده از مذاکرات مستقیم میان روسیه و اوکراین حمایت کرده و خواستار ادامه این روند تا دستیابی به توافق صلح شده است.

ولادیمیر مدینسکی، رئیس هیئت مذاکره‌کننده روسیه در پایان نشست استانبول ابراز امیدواری کرد که دور چهارم مذاکرات هم برگزار شود.به گفته وی، مواضع دو طرف در خصوص یادداشت‌های تفاهم هنوز فاصله زیادی با یکدیگر دارند. همچنین، برای صرفه‌جویی در زمان و منابع، روسیه به اوکراین پیشنهاد داده که سه گروه کاری برای ادامه مذاکرات به‌صورت آنلاین تشکیل شوند.

در ادامه می‌توانید تحولات مربوط به هزار و دویست و چهل و نهمین (1249) روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:

******

ابراز نگرانی سازمان ملل درباره خروج اوکراین از کنوانسیون منع مین‌های ضد نفر

جویس مسویا، معاون دبیرکل سازمان ملل در مسائل انسان‌دوستانه اعلام کرده است که تصمیم کی‌یف برای خروج از کنوانسیون اتاوا، که استفاده از مین‌های ضد نفر را ممنوع می‌کند، مایه نگرانی مقامات این سازمان شده است. وی گفت: «ما با نگرانی فرمان اخیر رئیس‌جمهور اوکراین درباره خروج این کشور از کنوانسیون اوتاوا را دنبال می‌کنیم.»

کنوانسیون اتاوا که در دسامبر سال 1997 امضا و در مارس 1999 لازم‌الاجرا شد، استفاده، انباشت، تولید و انتقال مین‌های ضد نفر را به‌طور کامل ممنوع می‌سازد و کشورهای عضو را موظف به نابودی کامل این نوع مهمات می‌کند. تاکنون بیش از 160 کشور از این کنوانسیون حمایت کرده‌اند.

دولت اوکراین اخیراً خروج این کشور از کنوانسیون اتاوا را تصویب کرد. پیش از این، پارلمان فنلاند نیز با خروج این کشور از کنوانسیون مین موافقت کرده است. کشورهای حوزه بالتیک نیز خروج خود از این توافق‌نامه را اعلام کرده‌اند و لهستان نیز از کنوانسیون منع مین‌های ضد نفر خارج شده است.

تغییرات کادری جدید در وزارت دفاع اوکراین انجام شد

تاراس مل‌نیچوک، نماینده کابینه ورزا در پارلمان اوکراین (رادا)، اعلام کرد که دولت این کشور تغییراتی در کادر مدیریتی وزارت دفاع اوکراین اعمال کرده است.

طبق اطلاعات وی، بر اساس این تصمیم، سرلشکر ایوان گاوریلوک که پیش‌تر به دلیل رسوایی‌های مربوط به ابهام در خریدهای نظامی از سمت خود استعفا داده بود و تا همین اواخر به‌عنوان مشاور وزیر فعالیت می‌کرد، بار دیگر به‌عنوان معاون اول وزیر دفاع منصوب شد. سرگئی بویف نیز مجدداً به‌عنوان معاون وزیر دفاع منصوب شده، البته دیگر عنوان معاون اول وزیر را ندارد. آنا گوزدیار نیز در سمت خود به‌عنوان معاون وزیر باقی مانده است.

به گفته وی، در میان معاونان جدید، نام سرهنگ ولادیمیر زاوروخا، متخصص در حوزه توسعه فناوری‌های نظامی-فنی، سرگرد یوری میروننکو، کارشناس در زمینه فناوری‌های پهپادی، و اوکسانا فرچوک، که مسئول امور توسعه دیجیتال و تحول خواهد بود، به چشم می‌خورد. بر اساس همین مصوبه، والری چورکین و یکاترینا چرنوگورنکو از سمت‌های خود به‌عنوان معاون وزیر برکنار شدند.

پارلمان اوکراین هفته گذشته ترکیب جدید دولت را تصویب کرد. بر این اساس، یولیا سویریدنکو جایگزین دنیس شمیگال در مقام نخست‌وزیری شد و خود شمیگال نیز به‌عنوان وزیر دفاع اوکراین منصوب گردید.

اردوغان قصد دارد پیشنهاد دیدار پوتین و ترامپ در استانبول را مطرح کند

رجب طیب اردوغان، رئیس‌جمهور ترکیه روز جمعه اعلام کرد که قصد دارد طی روزهای آینده با ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، و دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا گفتگو کرده و پیشنهاد برگزاری دیداری بین رهبران دو کشور در استانبول را با آنها در میان بگذارد.

اردوغان فاش کرد که قصد دارد با پوتین و ترامپ درباره سازمان‌دهی نشست سران روسیه-آمریکا با محوریت حل‌وفصل مناقشه اوکراین در استانبول رایزنی کند. به گفته وی، انتظار دارد که در همین هفته تماس‌های تلفنی جداگانه‌ای با پوتین و ترامپ داشته باشد.

پیش‌تر، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، از تأیید یا رد احتمال دیدار خود با ولادیمیر پوتین در چین خودداری کرده بود. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین نیز به نوبه خود گفته بود که چنین دیداری احتمال دارد در پکن برگزار شود، مشروط بر آنکه ترامپ نیز در اوایل ماه سپتامبر بطور همزمان به چین سفر کند.

ارزیابی کرملین از احتمال برگزاری دیدار سطح بالا میان روسیه و اوکراین

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز جمعه در جمع خبرنگاران اعلام کرد که دیدار مقامات روسیه و اوکراین در بالاترین سطح می‌تواند و باید نقطه پایانی بر روند مذاکرات مربوط به حل‌وفصل درگیری اوکراین باشد.

وی گفت: «دیدار در سطح عالی می‌تواند و باید نقطه نهایی را در روند حل‌وفصل درگیری ثبت کند و شکل نهایی توافق‌ها و چارچوب‌هایی را که در جریان کار کارشناسی تدوین می‌شود، تثبیت نماید.»

با این حال، پسکوف یادآور شد که در حال حاضر دیدگاه‌های طرفین درباره یادداشت‌های تفاهمی که در دور دوم مذاکرات در استانبول مبادله شده‌اند، «کاملاً متضاد» هستند. وی افزود: «بعید است که این دیدگاه‌ها به‌سرعت به هم نزدیک شوند. برای این کار به یک فرآیند دیپلماتیک بسیار پیچیده نیاز است.»

زلنسکی قصد دارد با عده مالی کلان، شهروندان را به پیوستن به ارتش اوکراین ترغیب کند

آژانس خبری "بلومبرگ" به نقل از منابع خود گزارش داده است که دولت اوکراین در حال بررسی امکان افزایش حقوق نظامیان است، در شرایطی که تمایل شهروندان برای خدمت نظامی کاهش یافته و بودجه کشور با کسری شدید مواجه است.

بر اساس این گزارش، این اقدام به دلیل کاهش محبوبیت قانون بسیج اجباری در میان مردم اوکراینی که از ادامه جنگی که وارد چهارمین سال خود شده خسته شده‌اند، در دست بررسی قرار گرفته است.

در این مطلب آمده است: «از آنجا که کمپین بسیج در اوکراین روزبه‌روز در میان مردمی که از جنگ خسته شده‌اند، نامحبوب‌تر می‌شود، دولت زلنسکی قصد دارد با پرداخت‌های کلان به داوطلبانی که قرارداد خدمت در ارتش امضا می‌کنند، آن‌ها را تشویق کند.»

پیش‌بینی می‌شود ولودیمیر زلنسکی برای اجرای این برنامه، از کشورهای اروپایی درخواست حمایت مالی کند. همچنین تأکید شده که افزایش حقوق نظامیان فشار بیشتری بر بودجه دولت وارد خواهد کرد؛ بودجه‌ای که کسری آن در سال 2024 بیش از 20 درصد تولید ناخالص داخلی بوده است.

یادآور می‌شود که زلنسکی پیش‌تر از کشورهای غربی درخواست 65 میلیارد دلار برای پوشش کسری بودجه و تأمین مالی تولید تسلیحات کرده بود. وی همچنین اعلام کرده که به دنبال منابع مالی مضاعف از غرب برای پرداخت حقوق نیروهای مسلح اوکراین است.

فلوریان فیلیپو، رهبر حزب فرانسوی «میهن‌پرستان»، سخنان ولودیمیر زلنسکی درباره تأمین مالی غرب برای پرداخت حقوق سربازان اوکراینی را بشدت مورد انتقاد قرار داده و از کشورهای اروپایی خواسته تا از این اقدام سرباز زنند.

"تلگراف": شکایت لهستان بر تصمیم ترامپ درباره ارسال پدافند هوایی به اوکراین تأثیر گذاشت

روزنامه انگلیسی "تلگراف" روز جمعه در گزارشی مدعی شد که شکایت لهستان نقش مهمی در تصمیم دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا برای ازسرگیری ارسال سامانه‌های پدافند هوایی به اوکراین داشته است.

بر اساس این گزارش، در تاریخ 4 جولای، رادوسلاو سیکورسکی، وزیر امور خارجه لهستان، با کیت کلاگ، فرستاده ویژه رئیس‌جمهور آمریکا، تماس گرفته و خواستار ازسرگیری تحویل سامانه‌های پدافند هوایی به کی‌یف شده بود. گفته می‌شود که پس از این تماس، کلاگ موضوع را با ترامپ در میان گذاشته است.

در ادامه این مطلب آمده است: «ترامپ واکنش سریعی به این درخواست نشان داد: او از پنتاگون خواست بخشی از سامانه‌های PAC-3 که تحت تعلیق موقت کمک‌های آمریکا قرار گرفته بودند، آزاد کند. همچنین، وی به ژنرال کلاگ دستور داد با پیت هگست، وزیر دفاع آمریکا، تماس بگیرد تا روند ارسال تسلیحات به کی‌یف از سر گرفته شود.»

بعد از آن بود که ترامپ از توافق با کشورهای اتحادیه اروپا در خصوص تحویل دوباره سامانه‌های پدافند هوایی آمریکایی به اوکراین خبر داد که تمامی هزینه آن را کشورهای اروپایی خواهند پرداخت.

صربستان به اعمال تحریم‌ها علیه روسیه نخواهد پیوست

جورو ماتسوت، نخست‌وزیر جمهوری صربستان تاکید کرد که کشورش قصد ندارد علیه فدراسیون روسیه تحریم‌هایی اعمال کند.

نخست‌وزیر در جلسه‌ای که به مناسبت صدمین روز فعالیت کابینه خود برگزار شده بود، گفت: «در خصوص سیاست خارجی، مایلم بار دیگر تأکید کنم که تا زمانی که من نخست‌وزیر هستم، ما تحریم‌هایی علیه فدراسیون روسیه اعمال نخواهیم کرد.»

رئیس دولت صربستان پیش از این نیز اعلام کرده بود که آماده است به مسکو سفر کند و درباره پروژه‌های مشخص در حوزه‌های اقتصاد، انرژی، گردشگری، امنیت و سیاست خارجی گفتگو نماید. وی همچنین وعده داده بود که اجازه نخواهد داد سلاح‌های صربستانی به اوکراین یا هر کشور دیگری که ممکن است آن‌ها را به کی‌یف منتقل کند، ارسال شود.

انتهای پیام/