ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
خبرگزاری مهر- گروه استانها: سرانه فضای آموزشی استان هم اکنون ۴.۲ متر مربع و زیر بنای آموزشی موجود برای فضای آموزشی و غیر آموزشی نیز ۲.۲ میلیون متر مربع در مناطق ۲۴ گانه آموزشی است که با وجود تلاشهای انجام شده هنوز نیازمند بیش از ۱.۵ میلیون مترمربع زیربنای جدید است تا حدودی به استانداردهای کشوری نزدیک شود.
استاندارد جهانی سرانه فضای آموزشی ۸ متر مربع برای هر دانش آموز است، اما در برنامه هفتم توسعه برای هر دانش آموز سرانه فضای آموزشی ۶.۱ متر تعریف شده، اما در ارومیه این سرانه کمتر از ۳ متر است.
کمبود ۸۰۰۰ کلاس درس در آذربایجان غربی قابل قبول نیست
استاندار آذربایجان غربی ظهر یکشنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش استان با گلایه از عقب ماندگی استان در زمینه سرانه فضای آموزشی اظهار کرد: کمبود ۸ هزار کلاس درس در استان قابل قبول نبوده باید از ظرفیت خیرین برای ارتقای سرانه آموزشی استان استفاده کرد.
رضا رحمانی با تاکید بر اینکه باید مناطق مورد نیاز برای احداث مدارس در استان به خوبی احصا و شناسایی شود، افزود: برای احداث مدارس در این مناطق باید برنامه جامع و گزارش تهیه شود.
وی با اشاره به ظرفیتهای استان در بخش هنرستانها نیز گفت: همچنین در زمینه احداث هنرستانها در استان نیز باید بر اساس نیاز و ظرفیت هر منطقه نیازسنجی انجام شود.
استاندار آذربایجان غربی گفت: وضعیت سرانه آموزشی از نظر فضاهای مدارس و نیز تحصیل دانشآموزان از گذشته در شرایط خوبی نبوده و امروز باید اقدامات جدی و جهادی برای بهبود این شرایط آغاز شود تا در آینده مشکلات بیشتری را شاهد نباشیم.
وی با بیان اینکه تربیت متعالی سرمایههای انسانی آینده کشور در آموزش و پرورش محقق میشود، ادامه داد: برای ما قابل قبول نیست که استان آذربایجانغربی با دارا بودن سرمایهای انسانی در سطح ملی و بینالمللی، در توزیع سرانههای تخصیص یافته جزو آخرین رتبهها باشد و در این خصوص باید نسبت به بهبود شرایط اقدام جدی شود.
رحمانی با قدردانی از مشارکت خیرین استان اظهار داشت: خیرین مدرسه ساز در استان باید فعال باشند، اینکه ما منتظر بودجه دولتی برای بهبود شرایط فضا باشیم، قطعاً امری ناشدنی است، استفاده از ظرفیت خیران در حوزه مدرسه سازی را جدی بگیریم.
۵۰ درصد آموزشها به سمت هنرستانها سوق مییابد
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به فعالیت ۲۱ مدرسه نمونه دولتی در مقاطع متوسطه اول و دوم در ۹ شهرستان استان گفت: ۵ هزار و ۴۷۲ دانش آموز در این مدارس به تحصیل مشغول هستند.
علی اکبر صمیمی با بیان اینکه مقرر شده ۵۰ درصد آموزشها به سمت هنرستانها سوق یابد، ادامه داد: در اجرای طرح شهید عجمیان در مدارس امسال ۸۰ مدرسه در استان برای اجرای طرح مذکور، به عنوان مدرسه هدف تعریف شدند
مدیرکل آموزش و پرورش آذربایجان غربی با اشاره به ارائه تسهیلات بانکی برای فرهنگیان، گفت: به دنبال انعقاد قرارداد بین بانکهای عامل هستیم تا فرهنگیان از این تسهیلات بهرهمند شوند.
صمیمی با اشاره به شروع پروژههای مهر سال تحصیلی ۱۴۰۵ – ۱۴۰۴ اظهار کرد: از زمان ابلاغ بخشنامههای پروژه مهر از سوی وزارت آموزش و پرورش، پروژههای آماده سازی مدارس شروع شده است و تمامی تلاش مان این است که تا پایان مردادماه به اتمام برسد و زنگ نمادین آغاز سال تحصیلی در یک شهریور به صدا درآید.
وی افزود: برای امسال ۲۷۰ پروژه در قالب ساخت مدرسه با ظرفیت ۱۷۰۰ کلاس درس تعریف کردهایم که طبق پیش بینیها قرار است ۷۰ درصد این پروژهها تا آغاز سال تحصیلی به بهره برداری برسد و ۳۰ درصد باقی مانده نیز تا آذرماه ۱۴۰۴ به سرانه فضای آموزشی افزوده میشود.
۲۷۱ پروژه مدرسه سازی در آذربایجان غربی در حال اجراست
صمیمی همچنین به موضوع برچیده شدن مدارس کانکسی آموزش و پرورش استان پرداخت و گفت: طبق تفاهم نامههای امضا شده با بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی مقرر شده است ۶۰ مدرسه کانکسی بالای ۱۰ نفر دانش آموز با تأمین اعتبار ۶۰ درصدی از سوی بنیاد برکت انقلاب اسلامی و ۴۰ درصدی آموزش و پرورش و ساخت مدرسه برچیده شود.
مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس آذربایجان غربی نیز در این جلسه با اشاره به پروژههای در دست احداث استان در راستای نهضت توسعه عدالت در فضای آموزشی اظهار کرد: ۲۷۱ پروژه در قالب ۱۵۸۳ کلاس درس با پیشرفتهای فیزیکی مختلف در دست اجراست.
پیام صدوقی با اشاره به ۹۵ پروژه با ۴۹۴ کلاس درس نیمهتمام در استان گفت: ۱۱۰ کلاس درس در قالب ۲۱ پروژه تا هفته دولت امسال و تا مهر نیز ۴۴ پروژه با ۲۳۰ کلاس تحویل آموزش و پرورش استان میشود.
وی با اشاره به اجرای ۵۳ پروژه در راستای حذف مدارس کانکسی با ۷۸ کلاس درس و پیشرفت فیزیکی ۸۴ درصد افزود: در راستای حذف مدارس کانکسی تاکنون ۲۰ پروژه با ۲۸ کلاس افتتاح شده است و تا آخر شهریور امسال نیز ۲۵ پروژه در قالب ۳۹ کلاس درس افتتاح میشود.
صدقی اجرای آسفالت مدارس، ایجاد شاداب سازی و بهبود فضای آموزشی، تکمیل مدارس نیمه تمام و تکمیل پروژههای زلزله خوی را رویکرد نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان اعلام کرد.