ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، کتاب «خانهآباد»، وایت یک عمر نوکری پیرغلام امام حسین(ع)، حاج اسدالله مریمآبادی به قلم زهرا عوضبخش از سوی دفتر نشر معارف منتشر شد و در دسترس علاقهمندان قرار گرفت.
کتاب حاضر تلاش دارد فراز و فرود زندگی یکی از خادمان اهل بیت(ع) را از زاویهای جدید روایت کند؛ خادمی که سالهاست به دوختن خیمههای عزای اباعبداللهالحسین(ع) مفتخر است. خیمهای که حاج اسدالله مریمآبادی زیر سایهاش زندگیاش را گذرانده، صاحبی دارد که با لبان تشنهاش جهانی را آب کرده و قتیل العبرات است. کتاب «خانهآباد» هرچند روایت زندگی یکی از پیرغلامان حسینی است، اما روایتی است از عنایت اهل بیت(ع) به محبانشان.
حاج اسدالله مریمآبادی بیش از 50 سال است که حرفه پوشدوزی برای خیمه عزای امام حسین (ع) را پیشه خود کرده است؛ پیشهای که هم اکنون پسرها و نوادگان نیز آن را ادامه دادهاند. زندگی مریمآبادی از ابتدا چنین نبود، مسیر زندگی او از زمانی عوض شد که نذری برای ایام فاطمیه کرد؛ گویی عنایت حضرت زهرا(س) سرنوشت او را تغییر داد. راوی کتاب، روضه فاطمیه را از پدرش به ارث برده و با شغل ساده خیاطی زندگی میگذراند اما پس از یک تب ناگوار و فراز و نشیبهای زیاد، تبدیل میشود به یک خیمهدوز خالص اهلبیت(ع).
در معرفی این اثر آمده است: در این عصر نظام سلطه با چنگ و دندان به جان فرهنگهای الهی افتاده و در پی خاموش کردن نور ایمان در جوامع هست. یکی از راههای مقاومت در مقابل چنین هجمهای پرداختن به الگوها و چهرههای اصیل معنوی در هر بوم و دیار است. برپایی آیینهای مذهبی و اقامه مجالس و محافل دینی یکی از مهمترین جلوههای فرهنگ اسلام است.
نشان دادن تصویر دقیق و درست و یادآوری این سبک زندگی باعث غنی شدن هویت نسل جدید خواهد شد. مسائلی مانند توجه و احترام به سادات، هزینه کردن در مسیر اهل بیت(ع)، تسلیم شدن به سنتهای الهی، تقوا و ترک گناه، اهتمام به احیای امر اهلبیت(ع)، سنت حسنه وقف، هویت امام حسینی مردم قدیم یزد، نشان دادن تصویر روشنتری از یزد به عنوان «حسینیه ایران»، معرفی پیرغلامهای یزدی و در هم تنیدگی زندگی و کار پیرغلامان با دغدغههای دینی از جمله موضوعاتی است که در سطرهای خاطرات مریمآبادی تأکید شده است.
در بخشهایی از این کتاب میخوانیم:
عشق آدم را کر و کور میکند و خلاق. نوکری یک مدل عاشقی است. نوکرها اگر آب بخورند و خنک شوند، اگر لباس لطیفی بپوشند، اگر غذای لذیذی بخورند، اگر عطر ملیحی بخورد زیر دماغشان، اگر دود و خاکستری ببینند، اگر شیرخوارهای یا یتیمی یا عروسک و گل سری، دلشان میرود یک گوشه تاریخ، کز میکند. مینشینند وسط یک صحرا مصیبت و قول میدهند از این دنیا هیچ چیز جز محبت ارباب برندارند. قول میدهند همه خوبیهای دنیا را جمع کنند و به یاد آن دوشنبهای که گذشت و به یاد آن نیمروزی که جایشان خالی بود، سهم کنند برای و فاطمه (س) و حسین(ع)!
نوکرها تقاص خاکستر خانه زهرا سلامالله و خون ارباب را با محبت بیدریغشان به عالم، از دنیا میگیرند و مثل آنها، اسم و رسمشان دنیا را جایی قابل تحمل میکند برای زندگی!
علاقهمندان میتوانند کتاب «خانهآباد» را از نشر معارف تهیه کنند.
انتهای پیام/