تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x4067159
شناسه : 4067159
تاریخ :
لزوم کاهش خاموشی‌ها در خوزستان به دلیل گرمای طاقت‌فرسا اقتصاد ایران: اهواز - در گرمای سخت و طاقت فرسای تابستان، خوزستان همچون سایر استان های کشور با چالش بی برقی مواجه شده اما مسئولان استانی و ذیربط از پیگیری های ملی و کاهش خاموشی در روزهای آتی خبر می دهند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها - معصومه مجدم: در دل سرزمین گرم و سوزان خوزستان، آنجا که مردمش یادآور مقاومت جنگ هشت ساله هستند، خاموشی‌های برق به یک واقعیت تلخ تبدیل شده است.

خوزستان که نه تنها قطب اقتصادی و کشاورزی کشور است بلکه به دلیل وجود نیروگاه‌های برق آبی و حرارتی نقش کلیدی در تأمین برق کشور دارد و بیشترین میزان برق را تولید می‌کند، امروز خود با چالش بی برقی مواجه شده به گونه‌ای که دل مردم را به درد و زندگی آنها را با چالش مواجه کرده است.

گرمای طاقت فرسای بالای ۵۰ درجه و رطوبت‌های ۹۰ درصدی این استان، زندگی مردم در فصل تابستان را سخت و با چالش‌های جدی مواجه می‌کند، این بار نیز خاموشی‌های مکرر به کمک این معضلات آمده تا رنج و درد خوزستانی‌ها مضاعف شود.

خاموشی‌ها در استانی که بخش اعظم آب‌های کشور در آن وجود دارد و سیل سال ۹۸ را پشت سر گذاشته قابل قبول نیست که البته مواجه با چنین بحرانی دلیلی جز سو مدیریت ندارد.

چگونه در خوزستانی که برق حکم اکسیژن برای مردم را دارد، سخت‌ترین محدودیت‌ها در مصرف انرژی آن هم در زمان‌های اوج گرما، اعمال می‌شود؟ با توجه به اینکه کشور در گرم‌ترین فصل سال به سر می‌برد نیاز است بازنگری در خصوص محدودیت‌های مصرف انرژی استان استراتژیک و قلب اقتصادی ایران، در دستور کار قرار گیرد.

لزوم کاهش خاموشی‌ها در خوزستان به دلیل گرمای طاقت‌فرسا

در این گزارش، به بررسی علل و پیامدهای این بحران، همچنین به تلاش‌های جاری برای مهار آن پرداخته شده است:

سیدمحسن موسوی زاده نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: در خصوص مساله برق به صورت کلی در نطق‌ها و تذکرات خود صبحت کرده و به وزیر گفته‌ایم. متأسفانه برق دزدی در کشور بسیار است و وزارت هم این را می‌داند.

دستگاه‌های ماینر رهگیری شوند

وی با بیان اینکه برخی با نصب دستگاه‌های ماینر، برق دزدی داشته و به مردم خیانت می‌کنند، گفت: اولین گله و شکایت ما از دولت و وزارت نیرو این مساله است زیرا این موضوع با کمک نیروی انتظامی، اطلاعات و مخابرات قابل رهگیری است؛ نیاز دستگاه ماینر تنها یک سیم کارت بوده و هنگامی که مصرف آن غیرمتعارف باشد شناسایی آن برای مخابرات بسیار آسان است.

موسوی زاده با تاکید بر اینکه قطعی برق را نه تنها برای خوزستان، بلکه برای کل کشور نمی‌خواهیم، افزود: ابتدا مساله سوخت مازوت را مطرح می‌کردند که این مساله حل شد، اکنون دستگاه‌های ماینر معضل اساسی در کل کشور هستند چرا که برق دزدی دارند و آسیب آن را مردم تحمل می‌کنند.

نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: به طور مثال مردم خوزستان در دماهای بالای ۵۰ درجه، دو ساعت قطعی برق را تحمل می‌کنند و بعضاً در اوج گرمای ظهر است که ظلم مضاعفی به مردم به شمار می‌رود.

وی ادامه داد: همچنین شرکت‌های بزرگ و مادر از جمله فولاد خوزستان در حال حاضر کمتر از یک سوم ظرفیت کار می‌کند که به دلیل قطعی برق و قطعی گاز زمستان چندین هزار میلیارد تومان ضرر به همراه دارد، چه کسی باید جوابگو این آسیب باشد؟ این موضوعات در وهله اول آسیب به مردم خوزستان و سپس به کل کشور است.

موسوی زاده با بیان اینکه خوزستان در تأمین برق کشور اول است لذا اعتراض خود را به حق می‌دانیم، تصریح کرد: چنین استانی نباید در قطعی برق هم اول باشد. اکنون به صورت تقریبی خوزستان جز استان‌هایی است که بیشترین سهمیه قطعی به آن اختصاص یافته و این غیرمنطقی و غیرمنصفانه است.

لزوم کاهش خاموشی‌ها در خوزستان به دلیل گرمای طاقت‌فرسا

به گفته نماینده مردم اهواز، باوی، حمیدیه و کارون در مجلس شورای اسلامی، با توجه به شرایط آب و هوایی خوزستان، باید کمترین میزان قطعی برق به این استان داده شود.

دست به قلم شدن برای استیضاح وزیر نیرو

وی گفت: اعتراض خود را دو تا سه ماه است در نطق اعلام کرده و کتباً نیز نوشته‌ایم، اگر این رویه در اوج گرما اصلاح نشود ما ۱۸ نماینده خوزستان، دست به قلم شده و ممکن است در مرداد ماه استیضاح وزیر را آغاز کنیم زیرا مردم در این شرایط تحملی بی برقی بیش از این را ندارند.

موسوی زاده اظهار کرد: در خوزستان، آب متکی به برق است و اگر برق قطع شود آب نیز قطع می‌شود لذا آقایان باید فکر عاجلی برای خوزستان کنند و سهمیه قطعی برق استان را کاملاً برچینند.

وی با گلایه مندی از مدیران صنعت برق خوزستان اظهار کرد: برای شهروندان پیامکی مبنی بر اعلام زمان خاموشی نمی‌آید و همه به سایت شرکت برق دسترسی ندارند که در خصوص نیز با مسئولان مربوطه صحبت داشته‌ایم اما نتیجه‌ای حاصل نشده است.

حسین گراوند ساکن محله خروسی اهواز در گفتگو با خبرنگار مهر بیان کرد: در این گرما و شرجی، خاموشی‌ها هیچ توجیهی ندارد. مگر می‌شود برق شهروندان جنوبی را به بهانه صرفه جویی یا تأمین برق سایر مناطق کشور قطع کرد؟

تعطیلی زندگی مردم خوزستان با قطعی برق

وی گفت: در اهواز و دیگر شهرهای خوزستان هنگامی که برق قطع می‌شود، آب نیز قطع می‌شود و گاهی حتی اینترنت و خطوط مخابرات هم با اختلال مواجه می‌شوند که به معنای واقعی زندگی را با مشکل مواجه کرده و عملاً تعطیل می‌شود.

لزوم کاهش خاموشی‌ها در خوزستان به دلیل گرمای طاقت‌فرسا

این شهروند اهوازی ادامه داد: رسیدن به چنین نقطه‌ای به دلیل سو مدیریت است وگرنه کشوری با این همه ثروت و نعمت نباید با چنین چالش‌هایی مواجه باشد.

گراوند در خصوص زمان اعلام شده خاموشی‌ها، عنوان کرد: برخی روزها طبق برنامه قطع می‌شود اما گاهی هم قطعی خارج از برنامه انجام می‌شود مثلاً ظهر روز هشتم ماه محرم به دلیل خاموشی خارج از برنامه و قطعی آب برای پخت نذری با مشکل مواجه شدیم و ناچار به تهیه بشکه‌های ۲۰ لیتری از محله‌های اطراف بودیم.

عامری خانم ۴۷ ساله یگر شهروند اهوازی در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: قطع برق نفس‌های ما را بریده و آرامش مان را برهم زده است زیرا من به عنوان مادر نمی‌توانم سخت نفس کشیدن فرزندانم را ببینم. اینکه کارهای روزمره زندگی با اختلال مواجه می‌شود جای خود دارد.

این شهروند ساکن منطقه کوروش افزود: تقریباً برق منزل ما هر روز قطع می‌شود اما جالب این است که بستگان من نیز که در فاز ۲ کوروش هستند و برق منزلشان هر چند روز یک‌بار قطع می‌شود، آیا در قطعی برق هم برای مناطق تبعیض وجود دارد؟

قطعی برق نفس کشیدن را سخت کرد

بیگی خانمی میانسال از اهالی شهرک برق به خبرنگار مهر، گفت: با توجه به شرایط آب و هوایی خوزستان اصلاً نباید قطعی برق به استان اختصاص پیدا شود. درآمدی که از خوزستان برای کشور حاصل می‌شود باید این استان را در این امر مستثنی کند.

وی بیان کرد: همسرم مشکل ریوی و تنفسی دارد و زمان قطعی برق نفس کشیدن برایش بسیار سخت می‌شود به گونه‌ای که حتی ناچار می‌شود تایمی کولر ماشین را روشن و آنجا سپری کند.

این شهروند اهوازی اضافه کرد: همچنین با وجود گرانی‌ها و شرایط اقتصادی که وجود دارد این قطعی‌های مکرر برق، خرابی و حتی سوختن لوازم برقی را به دنبال دارد که این خود دردی مضاعف بر درد مردم می‌شود.

سید حجت الله موسوی سخنگوی صنعت برق خوزستان در گفتگو با خبرنگار مهر، اظهار کرد: در شرایطی وارد سال ۱۴۰۴ شده‌ایم که خشکسالی پنج سال متوالی را پشت سر گذاشته و کاهش نزولات آسمانی را داشته‌ایم، به طبع آن ذخایر آبی کم شده لذا تولید نیروگاه‌های برق آبی بیش از ۵۰ درصد کاهش یافته است.

لزوم کاهش خاموشی‌ها در خوزستان به دلیل گرمای طاقت‌فرسا

وی با بیان اینکه شدت و افزایش دما، سبب افزایش مصرف برق شده است، تصریح کرد: اکنون مصرف برق استان به ۸۵۰۰ مگاوات رسیده که این عدد بسیار بزرگی است و در این شرایط نگهداشت و پایداری شبکه کار ساده ای نیست.

موسوی با اعلام اینکه دو نوع خاموشی و محدودیت برق وجود دارد، گفت: یک نوع محدودیت‌های برنامه ریزی شده و سهمیه‌ای است که دیسپاچینگ ملی اعلام و به هر استانی تخصیص داده می‌شود که تصویب شده و شورای امنیت ملی آن را ابلاغ کرده، ساعت آن به مردم اعلام می‌شود، ما نیز مکلف به اجرای آن هستیم چرا که اگر ما اقدام نکنیم تهران امکان اجرای خاموشی را دارد و خود انجام می‌دهد.

سخنگوی صنعت برق خوزستان ادامه داد: این خاموشی‌ها به دلیل نگاه پایداری شبکه برق کشور است نه یک استان، و مشکلات موجود به دلیل ناترازی بین تولید و مصرف است.

وی خاموشی نوع دوم را خارج از برنامه خواند و عنوان کرد: این مساله کمتر رخ می‌دهد؛ شبکه برق خوزستان دارای تعداد ترانس‌های بسیار و طول مدار خطوط زیاد است به طوری که بعضاً در هر شهرستان به اندازه یک استان دیگر برق مصرف می‌شود به طول مثال در دزفول به تنهایی بیشتر از سمنان مصرف برق وجود دارد لذا به دلیل شرایط دمایی و گستردگی که دارد و فشاری که بر شبکه است، اگر یک درصد از مدار خارج شود شاید قریب به ۱۰۰ محله باید خارج و قطعی برق داشته باشند اما چنین نیست.

موسوی با بیان اینکه گذر از تابستان داغ بدون کمک مردم امکان پذیر نیست، تصریح کرد: از شهروندان تقاضا داریم از ساعت ۱۲ تا ۱۷ و ۲۰ لغایت ۲۳ که ساعات اوج مصرف است از وسایل پر مصرفی همچون لباسشویی، ظرفشویی، اتو و … استفاده نکنند تا فشار کمتری به شبکه وارد شود و به دنبال آن شاید قطعی برق خارج برنامه نیز رخ ندهد.

سخنگوی صنعت برق خوزستان اضافه کرد: اکنون شبکه روی مرز از دست رفتن است لذا کمک مردم را می‌طلبد تا بحران را رد کرده و شاهد شبکه پایدار باشیم.

مدیرعامل برق منطقه‌ای خوزستان توبیخ شد

به گفته وی، مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای خوزستان در هفته جاری و به دلیل عدم رعایت سهمیه خاموشی استان و قطعی کمتر از این میزان، توبیخ شده چرا که مصرف برق کشور با چالش مواجه شده است؛ اما این سوال به ذهن متبادر می‌شود که وقتی مدیری با مردمش هم راستا می‌شود جای توبیخ دارد؟

موسوی عنوان کرد: براساس پیگیری‌های صورت گرفته، بلوک‌های دو ساعته خاموشی به یک ساعت و نیم کاهش یافت، همچنین مقرر شد خاموشی‌ها یک روز در میان باشد تا مردم کمتر دچار خاموشی شوند.

سخنگوی صنعت برق خوزستان با تاکید بر اینکه مصرف برق در جنوب کشور است، گفت: به طبع این مساله فشار بیشتری به شبکه برق و مردمان این منطقه وارد می‌شود زیرا هیچ جای کشور به اندازه خوزستان مصرف ندارد؛ کل مصرف کشور ۷۰۰ هزار مگاوات است که ۱۱ هزار مگاوات آن در خوزستان است، اگر قرار باشد به صورت قانونی سهمیه خاموشی داده شود باید دو هزار مگاوات سهیه خانگی باشد در حالی که چنین نیست و بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ مگاوات خاموشی اعمال می‌شود که دلیل آن پیگیری مسئولین استانی است.

لزوم کاهش خاموشی‌ها در خوزستان به دلیل گرمای طاقت‌فرسا

وی با اشاره به طراحی ۳۶ بسته مدیریت مصرف، بیان کرد: این اقدام در راستای به حداقل رساندن چالش‌های استان صورت گرفته که یکی از آنها کشف رمز ارز بوده و خوزستان رتبه اول کشور در این زمینه را به خود اختصاص داده است، هوشمند کردن کنتورهای برق ادارات و شهروندان پرمصرف نیز از دیگر اقدامات بوده تا در صورت مصرف زیاد برق آنها قطع شود.

به گفته سخنگوی صنعت برق خوزستان، شرکت برق منطقه‌ای خوزستان در مدیریت مصرف بار (تقسیم برق) اخطار گرفته و در درجه قرمز قرار دارد.

خاموشی‌های خانگی خوزستان کاهش می‌یابد

سید محمدرضا موالی زاده استاندار خوزستان نیز در جمع خبرنگاران با بیان اینکه شرایط گرمای طاقت فرسایی که مردم در آن به سر می‌برند را درک می‌کنیم، اظهار کرد: امروز پیگیری‌هایی صورت گرفت مبنی بر اینکه میزان خاموشی خانگی خوزستان باید به حداقل برسد و اساساً به نقطه‌ای برسد که خاموشی خانگی نداشته باشیم.

استاندار خوزستان ادامه داد: در این خصوص با مسئولان وزارت نیرو صحبت شد و پیگیری‌هایی به عمل آمد که در نتیجه آن منجر شد سهم خاموشی‌های استان کاهش یابد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر چهار هزار و ۲۴۹ مگاوات برق تولیدی نیروگاه‌های حرارتی است، تصریح کرد: ظرفیت تولید برق نیز چهار هزار و ۳۹۵ مگاوات برای ۶ ساعت در شبانه روز است که سرجمع تولید هشت هزار و ۶۴۴ مگاوات خواهد بود.

استاندار خوزستان نیاز مصرفی را ۱۰ هزار و ۱۶۶ مگاوات اعلام و عنوان کرد: از مسئولان درخواست داشته‌ایم دمای بالای ۵۰ درجه خوزستان، شرجی‌ها، آتش سوزی‌های در بخش عراقی هورالعظیم و.. را در نظر داشته باشند.

موالی زاده افزود: اگر برق در خوزستان قطع شود آب نیز قطع خواهد شد که این مشکل را مضاعف می‌کند به همین دلیل امروز جلسه‌ای با حضور مدیران عامل شرکت‌های برق منطقه‌ای خوزستان، توزیع نیروی برق خوزستان، توزیع نیروی برق اهواز و مسئولان ذیربط در استانداری تشکیل و پیگیری‌هایی انجام شد.

وی با بیان اینکه تا جایی که توان داشته باشیم در جهت خاموشی‌های خانگی با مسئولان ذیربط موضوع را دنبال می‌کنیم، اضافه کرد: این مساله وظیفه و مسئولیت ما است.

استاندار خوزستان با اشاره به رمز ارزها، اظهار کرد: برخی افراد به دنبال سودجویی شخصی هستند و با استفاده از ماینرها به هم استانی‌های خود ظلم کرده و این مساله اصلاً برایشان اهمیت ندارد. از طریق شورای تأمین، دادستانی و عوامل مربوطه به دنبال کشف رمز ارزها تا حد ممکن هستیم.

لزوم کاهش خاموشی‌ها در خوزستان به دلیل گرمای طاقت‌فرسا

موالی زاده بیان کرد: رمز ارزها کشف و متولیان آنها برخورد شود زیرا در چنین شرایطی که مردم خوزستان با مشکل مواجه هستند، افراد نباید به دنبال منفعت شخصی باشند. البته بخشی از رمزارزها کشف و به دنبال کشف مابقی آنها هستیم.

وی با تاکید بر اینکه برق خانگی برای ما حائز اهمیت است، گفت: دستگاه‌ها نیز باید به سمت کاهش مصرف برق بروند

استاندار خوزستان با بیان اینکه به مدیرعامل توانیر مطرح کرده‌ایم خوزستان گرم‌ترین نقطه جهان است، تصریح کرد: با شرایط آب و هوایی استان، نباید خاموشی خانگی داشته باشیم که حدود ۶۰ درصد مساله حل شده است.

افزایش ۳۰۰ مگاواتی سهمیه برق خوزستان

موالی زاده افزود: میزان کسری استان ۵۰۰ مگاوات بوده که پیرو تماس‌های صورت گرفته، ۳۰۰ مگاوات به سهمیه استان اضافه شد. در چند روز آینده نیز این میزان به ۵۰۰ مگاوات خواهد رسید لذا از امروز خاموشی‌های خانگی کمتر می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه دستگاه‌ها باید به وظایف خود عمل کنند، عنوان کرد: از این پس دستگاه‌های تولیدی باید به دنبال تأمین آب و برق خود باشند، نیروگاه‌های خود تأمین داشته باشند و استان تا حدی می‌تواند به آنها کمک کند و برق بدهد، البته در این مدت همکاری صورت گرفته تا تولید متوقف نشود و اشتغال نیز با مشکل روبرو نباشد.