تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : اقتصادی
لینک : econews.ir/5x4066860
شناسه : 4066860
تاریخ :
تعیین‌تکلیف نرخ خرید تضمینی گندم در اولویت شورای قیمت‌گذاری است اقتصاد ایران: عضو شورای قیمت‌گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی با بیان این‌که هنوز تاریخ برگزاری شورا مشخص نیست، گفت: تعیین تکلیف قیمت دانه‌های روغنی، جو و گندم در اولویت است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، وزارت جهاد کشاورزی برای تعیین قیمت خرید تضمینی ۳۲ قلم کالای اساسی در شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی جدول زمان بندی شده‌ای تدوین کرده بود. بر این اساس قرار بود نرخ این محصولات پیش از آغاز تیر ماه تعیین و از سوی رئیس شورای و وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ شود.

عطااله هاشمی، عضو شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی درباره چرایی عدم تحقق این امر با وجود نزدیک شدن به فصل کاشت برخی از این محصولات کشاورزی به خبرنگار مهر گفت: برگزاری جلسات کارشناسی و تشکیل شورا طبق برنامه زمان بندی اعلام شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی برای تعیین نرخ خرید تضمینی ۳۲ قلم کالای اساسی پیش می‌رفت. جلسات کارشناسی اکثر محصولات برگزار و کار کارشناسی انجام شده بود که به جنگ و پساجنگ برخوردیم.

وی افزود: این موضوع جدول زمان بندی را بهم زد با وجود این که ۸۰ درصد جلسات کارشناسی برگزار شده بود.

وی ادامه داد: ۲۰ درصد جلسات کمیسیون‌های کارشناسی باقی مانده مربوط به محصولاتی مانند دانه‌های روغنی است که قیمت آن وابسته به تعیین تکلیف نرخ خرید تضمینی گندم است. پس از برگزاری این جلسات کارشناسی، شورا برای تعیین قیمت نهایی خرید تضمینی ۳۲ قلم محصولات اساسی کشاورزی برگزار می‌شد.

وی با بیان این که هنوز تاریخ برگزاری شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی مشخص نیست، گفت: تعیین تکلیف قیمت دانه‌های روغنی، جو و گندم در اولویت است؛ زیرا زمان کوتاهی تا کاشت آنها که به ترتیب در اوایل شهریور و اوایل مهر است، باقی مانده و باید زودتر تعیین تکلیف شوند.

عضو شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست‌های حمایتی محصولات کشاورزی اضافه کرد: این امر بر اساس الگوی کشت که سالانه ارائه می‌شود باید انجام شود.

هاشمی در توضیح بیشتر گفت: در این طرح کشاورزانی که از سوی وزارت جهاد کشاورزی شناسایی شده و کشت این محصولات را در قالب کشت قراردادی انجام می‌دهند به سازمان جهاد کشاورزی استانی و تشکیلات کشاورزی مراجعه و سطح زیر کشت خود را اعلام می‌کنند. بر پایه این اعلام، نهاده‌های مورد نیاز و تسهیلات برای نقدینگی مشخص می‌شود. به این ترتیب آمار این که چقدر محصول کشاورزی در حال تولید است، مشخص خواهد بود.

ضرورت ارتباطات بین‌المللی در بخش کشاورزی

رئیس بنیاد ملی گندم کاران در ادامه سخنان خود به نقش تحریم‌ها در بخش کشاورزی اشاره کرد و گفت: برخی عنوان می‌کنند تحریم در کشاورزی تأثیر ندارد زیرا بخش اعظمی از این محصولات در داخل تولید می‌شود و کشور به نوعی در تولید محصولات کشاورزی خودکفا است.

وی یادآور شد: این در حالی است که همین بخش برای خودکفایی خود در قالب نیازهای تحقیقاتی، نهاده‌های دامی و کشاورزی، کود، سم، مکانیزاسیون و بازرگانی نیاز به ارتباطات بین‌المللی دارد.

هاشمی اظهار کرد: این ارتباط برقرار نباشد قیمت تمام شده بالا رفته و صادرات نیز دچار مشکل می‌شود.