ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم به نقل از روزنامه پاسایر نویه پرسه، آلمان و انگلیس قصد دارند روابط خود را با یک پیمان دوستی جامع به طور قابل توجهی تعمیق بخشند.
فریدریش مرتس، صدراعظم آلمان امروز (پنج شنبه) در همین راستا به لندن سفر میکند تا این سند 27 صفحهای را به همراه کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، امضا کند.
استارمر پیش از امضای این توافق گفت: این توافق، بریتانیا و آلمان را بیش از هر زمان دیگری به هم نزدیکتر خواهد کرد. این بنیادی است که ما بر اساس آن، برای مقابله با مشکلات مشترک و سرمایهگذاری بر نقاط قوت مشترک، تلاش میکنیم.
به این ترتیب حدود پنج سال پس از خروج بریتانیا از اتحادیه اروپا، آلمان و انگلیس قصد دارند پایه جدیدی برای همکاریهای خود ایجاد کنند. این امر در درجه اول شامل هماهنگی نزدیکتر در سیاست خارجی و دفاعی و مهار مهاجرت نامنظم است. اما همکاری و تبادل اقتصادی بین شهروندان هر دو کشور نیز باید ارتقا یابد.
در این توافقنامه، دو کشور، از جمله بر تعهد به ارائه کمک در صورت حمله، که از قبل به دلیل عضویتشان در ناتو وجود دارد، تأکید میکنند. آنها همچنین میخواهند همکاری در بخش دفاعی را گسترش داده و صادرات تجهیزات نظامی تولید مشترک را تسهیل کنند. طبق بیانیه مطبوعاتی دولت بریتانیا در مورد این توافقنامه، این امر میتواند میلیاردها یورو صادرات اضافی را امکانپذیر کند.
بر اساس این توافق همچنین سفرهای مدرسهای برای گروههای مدارس آلمانی در آینده بدون گذرنامه و ویزا امکانپذیر خواهد بود. این موضوع در یک برنامه عملیاتی مکمل توافقنامه تصریح خواهد شد. علاوه بر این، گروهی از کارشناسان به دنبال راهحلهایی برای سایر مشکلات جابجایی ایجاد شده توسط برگزیت - بهویژه در میان مؤسسات آموزشی، علمی و فرهنگی و همچنین سازمانهای سیاسی - خواهند بود.
قرار است این توافقنامه طی مراسمی در لندن امضا شود. سفر صدراعظم آلمان اولین سفر او به بریتانیا خواهد بود. او پیش از این در چندین اجلاس با استارمر دیدار کرده و در ماه مه به همراه او و امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه، به کی یف سفر کرده است.
در این دیدار مرتس و استارمر احتمالاً به حساسترین سؤال سیاسی به صورت مبهم پاسخ خواهند داد مبنی بر اینکه آیا آلمان میتواند در مواقع اضطراری روی حفاظت از سلاحهای هستهای بریتانیا نیز حساب کند؟
صدر اعظم آلمان کمی پس از انتخابش به عنوان این سمت، از مذاکرات سریع با پاریس و لندن در مورد یک نیروی بازدارنده هستهای مشترک در اروپا خبر داد.
وی در اولین سفر خود به فرانسه پس از عهده داری این سمت گفت: من ضرورت اساسی را برای ما میبینم که با فرانسه و همچنین با انگلیس در مورد چگونگی ارائه مشترک چنین پاسخ بازدارندهای در آینده گفتگو کنیم.
اخیرا حتی ینس اسپان، رهبر فراکسیون پارلمانی حزب دولتی دموکرات مسیحی، یک قدم فراتر رفته و نه تنها خواستار مشارکت آلمان یا اروپا در زرادخانه سلاحهای هستهای فرانسه و انگلیس شده، بلکه رهبری آلمان در این راستا را نیز مطالبه کرده است.
با این همه تمرکز این پیمان دوستی بین انگلیس و آلمان بر همکاری در زمینه سیاست خارجی و امنیتی است. اگرچه هر دو کشور از طریق ناتو و بند کمک متقابل آن (ماده 5) ارتباط نزدیکی با هم دارند، اما این توافقنامهها فراتر از تعهدات ناتو در نظر گرفته شدهاند.
متن این پیمان شامل عباراتی مانند این است: هیچ تهدید استراتژیکی برای یکی وجود ندارد که برای دیگری تهدید استراتژیک نباشد یا اینکه طرفین در صورت حمله مسلحانه علیه طرف دیگر، از جمله با ابزارهای نظامی، از یکدیگر حمایت خواهند کرد.
همچنین انتظار میرود این پیمان دوستی شامل توافقهایی در مورد رشد اقتصادی، هوانوردی، دیجیتالی شدن و تقویت ارتباطات بین شهروندان باشد. برلین و لندن قصد دارند در زمینههای عدالت، مهاجرت و مبارزه با قاچاقچیان و قاچاق انسان هم همکاری نزدیکتری داشته باشند.
آنتون هوفریتر (از حزب سبزها)، رئیس کمیته امور اروپایی مجلس فدرال، از سفر صدراعظم آلمان به لندن استقبال کرد. وی در این باره گفت: همکاری نزدیک آلمان و بریتانیا در حال حاضر به ویژه در مقابله با تهدید روسیه، مبارزه با بحران آب و هوا و حفظ تجارت آزاد بسیار مهم است.
هوفریتر توضیح داد که این پیمان دوستی با هماهنگی نزدیک با کمیسیون اروپا تدوین شده است.
انتهای پیام/