تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x4065110
شناسه : 4065110
تاریخ :
بانکهای عامل ملزم به پرداخت تسهیلات برای ۴۰ مزارع خورشیدی در مرکزی اقتصاد ایران: اراک – رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: بانک‌های عامل موظف شده‌اند حداقل ۴۰ پرونده تسهیلاتی برای احداث مزارع خورشیدی در بخش کشاورزی بپذیرند.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، علی صفری عصر چهارشنبه در سومین سمینار انرژی خورشیدی برای تأمین برق چاه‌های کشاورزی، گلخانه و دامداری‌ها در اراک اظهار کرد: توسعه مزارع خورشیدی، دیگر یک انتخاب نیست، بلکه ضرورتی اجتناب ناپذیر برای حفظ امنیت غذایی، پایداری تولید و کاهش خسارات ناشی از ناترازی برق در کشور است.

وی افزود: قطعی‌های مکرر برق در سال‌های اخیر، آسیب‌های جدی به تولیدکنندگان بخش کشاورزی وارد کرده و در برخی موارد، میزان برداشت محصول را از ۷۵ تن به ۴۰ تن کاهش داده است.

صفری تصریح کرد: متأسفانه ناترازی های انرژی، تولید پایدار را به مخاطره انداخته و بر همین اساس، استفاده از منابع پاک همچون انرژی خورشیدی باید به‌طور جدی در دستور کار کشاورزان قرار گیرد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های اقلیمی استان مرکزی در حوزه انرژی خورشیدی گفت: این استان به لحاظ کیفیت تابش، یکی از مناطق برتر کشور به شمار می‌رود و زیرساخت‌های لازم برای احداث مزارع خورشیدی در بیشتر شهرستان‌ها فراهم شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: در راستای تحقق اهداف توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر در بخش کشاورزی، از بانک‌های عامل در استان خواسته شده است که هر یک، حداقل ۳۰ تا ۴۰ پرونده تسهیلاتی برای احداث مزارع خورشیدی در بخش کشاورزی را بپذیرند و حمایت‌های مالی لازم را در دستور کار قرار دهند.

تفاهم‌نامه سه‌جانبه برای تأمین مالی نیروگاه‌های خورشیدی امضا شد

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی از وجود تفاهم نامه‌ای سه جانبه میان شرکت توزیع نیروی برق استان، جهاد کشاورزی و بانک کشاورزی خبر داد و اظهار کرد: این تفاهم‌نامه زمینه‌ساز تسریع در تشکیل پرونده‌ها و تسهیل در دریافت تسهیلات بانکی شده است.

صفری افزود: روند اداری و فنی این پروژه‌ها نیز با همکاری شرکت برق و مجموعه امور آب در حال تسهیل است.

وی تصریح کرد: مطابق توافق انجام‌شده، کشاورزان می‌توانند از اراضی کم بازده یا مناطقی که کشت در آن‌ها مقرون‌به‌صرفه نیست، برای احداث نیروگاه خورشیدی، بدون نیاز به مجوز ساخت بنایی جداگانه استفاده کنند.

وی ادامه داد: تنها لازم است استعلام‌های لازم از دستگاه‌های متولی دریافت شود که با همکاری‌های صورت‌گرفته، این مراحل نیز ساده‌سازی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تاکید کرد: اولویت نخست استاندار مرکزی در بخش کشاورزی، توسعه مزارع خورشیدی و تولید برق تجدیدپذیر است.

صفری افزود: از کشاورزان انتظار داریم از این فرصت استفاده کرده و با تشکیل پرونده، مسیر احداث نیروگاه خورشیدی در اراضی خود را آغاز کنند، چرا که در شرایط فعلی، هیچ راهکار پایداری جز استفاده از انرژی خورشیدی برای مقابله با بحران برق و صیانت از تولید وجود ندارد.