تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : فرهنگی
لینک : econews.ir/5x4062866
شناسه : 4062866
تاریخ :
حراست از مرزهای شناختی رسالت مهم روحانیت اقتصاد ایران: حجت الاسلام اسدپور تجاوز رژیم صهیونیستی به ایران را برگرفته از اوج نگرانی استکبار نسبت به نظم جدید خاورمیانه دانست و گفت: در این نبرد وجودی، تبیین الهیات جهاد و مبارزه و حراست از مرزهای شناختی رسالت مهم روحانیت است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار ویژه نامه‌ها -

حجت الاسلام امین اسدپور، عضو هیأت علمی بنیاد رصین، در گفت‌وگو با گروه حوزه و روحانیت خبرگزاری تسنیم، به تبیین اهمیت اجماع امت اسلام برای نابودی رژیم صهیونیستی پرداخت و گفت: درست است که امام و رهبری همواره بر ایده نابودی اسرائیل به‌عنوان یک غده سرطانی و نامشروع تأکید داشته و دارند؛ اما معتقدند برای تحقق کم و کیف آن، لازم است همه ملت‌های اسلامی به میدان بیایند. متأسفانه بسیاری از دولت‌های اسلامی از باب ترس یا وابستگی‌های تجاری، سیاسی، امنیتی نه‌تنها خودشان مشارکت نمی‌کنند؛ بلکه مانع فعالیت ملتشان هم می‌شوند؛ هجمه اخیر رژیم صهیونیستی نیز کاملاً از سر استیصال آن‌ها و اوج نگرانی‌شان نسبت به نظم جدید در حال وقوع در خاورمیانه به جلوداری ایران اسلامی بود.

وی افزود: چنانکه رهبر انقلاب در آغاز طوفان‌الاقصی نیز اشاره کردند، نبرد کنونی یک جنگ وجودی برای اسرائیل و امت اسلام است ولی متأسفانه برخی از نخبگان، روحانیت و رسانه‌ها این نکته مهم را درک نکرده و پردازشی به آن نداشتند تا امروز که خودمان مورد هجمه قرار گرفته و با همه وجود آن را دریافتیم؛ حمله به ایران خطای راهبردی رژیم صهیونستی بود که سعی داشت سیاسی‌ترین عید جهان اسلام را به ماتم تبدیل کند در حالی که نمی‌دانست عزای ما هم سیاسی و حماسی است و به تقویت روح اتحاد و همبستگی اجتماعی و ولایی که باطن عید غدیر است، منتهی شد.

حجت الاسلام اسدپور اظهار کرد: اسرائیل در تجاوز اخیر به خیال پیاده‌سازی نسخه ددمنشانه‌اش علیه حزب‌الله بود، غافل از اینکه حزب الله که صرفاً یک نیروی مقاومت بود، در برابر تهاجم صهیون نه‌تنها تضعیف نشد یا از هم نپاشید بلکه تثبیت هم شد، چه رسد به ایران که یک کشور و حکومت مقتدر است و مبارزه با ظلم با فرهنگ ملی ما عجین شده و آرمان‌مان مبارزه با اسرائیل است.

تبیین الهیات جهاد و مبارزه و حراست از مرزهای شناختی

پژوهشگر علوم انسانی اسلامی با بیان اینکه نابودی اسرائیل، به پایان حضور آمریکا در خاورمیانه و نزدیکی ما به آرمان امت واحده و تمدن اسلامی منتهی خواهد شد، در توضیح رسالت روحانیت در نبرد کنونی یادآور شد: مرکزیت ایده مقاومت، ایمان است و مرجعیت تقویت ایمان با روحانیت؛ خطبه 27 نهج‌البلاغه در این ایام باید سرلوحه تبلیغ روحانیان باشد که یکی از محورهای آن، تبیین موقف جهاد و الهیات جهاد و مجاهدت در اسلام است؛ به فرموده امیرمؤمنان علی(ع)، جهاد به‌عنوان زره محکم و سپری برای حفظ جامعه که ترک آن لباس ذلت و محرومیت عدالت به مردم می‌پوشاند، باید در جامعه ضریب اول را پیدا کند.

  عضو هیأت علمی بنیاد رصین افزود: نبرد ما با اسرائیل، نبرد تمام اسلام با تمام کفر است و درک این مهم و ترسیم و تبیین آن برای مردم و نخبگان می‌تواند بسیار راهگشا باشد؛ بدانند این جنگ، میان دو دولت و حاکمیت سیاسی نیست بلکه جنگ تمدنی و وجودی برای جهان اسلام است. از طرفی لازم است الهیات ما در مبارزه تبیین شود؛ اینکه ما ناجوانمردانه نمی‌جنگیم و با وجود ددمنشی صهیونیست‌ها و عدم پایبندی‌شان به هیچ قانون و اخلاقی، ملتزم به رعایت حدود فقهی و شرعی هستیم. الهیات قدرت نظامی مان هم نیاز به تبیین دارد؛ اینکه رهبر معظم انقلاب در 36 سال زعامت خود خط درگیری را در لبنان و سوریه کنترل کرده و اجازه ندادند جنگ به داخل کشور کشیده شود و مردم امروز تازه علت حضور ایران در کشورهای منطقه را درک می‌کنند.

حجت الاسلام اسدپور با اشاره به تغییر مرزها در پی ظهور فناوری‌های جدید گفت: امروز دیگر مرزها محدود به جغرافیا نیست و ما در جنگ ترکیبی، با هجمه به مرزهای عقیدتی، فرهنگی، اجتماعی، رسانه‌ای و... مواجه هستیم؛ بنابراین لازم است برای حراست از این مرزهای شناختی هم تدبیری داشته‌ باشیم؛ جهاد یک وظیفه عملی است که جز با ایمان، امید و آرمان‌ها معنا پیدا نمی‌کند؛ روحانیت می‌تواند با تبیین و تصویرسازی اهداف و آرمان‌ها، برای جهاد انگیزه ایجاد کند؛ به‌عنوان مثال انگاره ساده و مختصر «سنصلی فی‌القدس»، سال‌هاست مسأله اول بودن فلسطین در جهان اسلام را تثبیت کرده است. همچنین در کنار تقویت ادبیات مقاومت باید به مقابله با یأس و القائات منفی شبکه‌های خارجی توجه داشت.

خبرنگار: زهرا شریعتی

انتهای پیام/