ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، با گذشت بیش از یک هفته از سفر تام باراک، فرستاده آمریکا به بیروت و دریافت پاسخ طرف لبنانی به سند پیشنهادی واشنگتن، رسانههای لبنانی گزارش دادند که آمریکا پاسخ خود به ملاحظات لبنان به سند مذکور را داده است.
شبکه المیادین گزارش داد که لبنان روز دوشنبه پاسخی از ایالات متحده در مورد ملاحظات بیروت در خصوص سند پیشنهادی آمریکا دریافت کرده است.
بر اساس این گزارش، یک کمیته لبنانی در حال بررسی پاسخ آمریکا بوده و طبق اطلاعات موجود، ایالات متحده خواستار تسلیم سلاح مقاومت تا پایان سال جاری میلادی شده است.
دولت لبنان روز دوشنبه هفته گذشته برابر با 7 جولای پاسخ خود را به سند پیشنهادی آمریکا تحویل تام باراک داده بود. منابع آگاه گزارش دادند که دولت لبنان در این پاسخ خود بر تعهد به توافق آتش بس تاکید کرده و خواستار توقف کامل تجاوزات رژیم صهیونیستی، عقب نشینی کامل این رژیم از لبنان و اجرای سایر مفاد توافق آتش بس شد.
درحالی که واشنگتن خودش را میانجی توافق آتش بس میان لبنان و رژیم صهیونیستی میداند و هنگام انعقاد این توافق، اجرای آن را تضمین کرده بود، اما فرستاده آمریکا در دیدار با مقامات لبنانی گفت که ایالات متحده هیچ مسئولیتی در قبال این توافق ندارد و یک گروه کاری با نیروهای یونیفل (نیروهای موسوم به حافظ صلح سازمان ملل مستقر در لبنان) برای نظارت بر اجرای آتش بس تشکیل شده است.
بعد از آن چند روز قبل، بحث تهدیدهای تام باراک علیه لبنان تبدیل به یک مسئله جنجالی شد؛ جایی که او در گفتگو با روزنامه اماراتی نشنال گفت که اگر مسئله سلاح حزب الله حل نشود، لبنان با یک تهدید موجودیتی مواجه خواهد شد و در معرض خطر سقوط به دست قدرتهای منطقهای قرار میگیرد.
تام باراک علنا لحنی تهدید آمیز علیه لبنان اتخاذ کرده و گفت: «اگر لبنان حرکتی نکند به سرزمین شام برمیگردد (بخشی از سوریه میشود)! سوریها میگویند که لبنان تفریحگاه ساحلی ماست و ما باید حرکتی انجام دهیم! من از میزان سرخوردگی ملت لبنان آگاهم و این مرا ناامید میکند».
البته بعد از واکنشهای تند به این لفاظیهای تام باراک، او ظاهرا از تهدیداتش عقبنشینی کرده و گفت که قصد تهدید لبنان را نداشته است.
وی مدعی شد، آمریکا تلاش دارد روابط برابر و مبنی بر حمایت از حاکمیت میان دمشق و بیروت برقرار شود.
اما اخیراً رسانههای عبری اخباری منتشر کردهاند مبنی بر اینکه حکومت جولانی بهازای بهرسمیت شناختن حاکمیت اسرائیل بر جولان در چارچوب قرارداد عادیسازی، خواستار الحاق طرابلس لبنان به سوریه شده است.
براساس این گزارش، همزمان با مذاکرات میان دولت موقت سوریه با رژیم صهیونیستی با میانجیگری آمریکا، دمشق خواستار مابهازایی در قبال دست کشیدن از بلندیهای جولان برای حمایت افکار عمومی داخلی از چنین اقدامی است.
دولت موقت سوریه ادعا کرده است که سوریه بهدنبال بازگرداندن حاکمیت بر طرابلس با اکثریت سنی است و آن را «یکی از پنج منطقهای که در طول قیمومیت فرانسه برای تأسیس کشور لبنان از سوریه جدا شد» مینامد.
انتهای پیام/