تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : صفحات
لینک : econews.ir/5x4061925
شناسه : 4061925
تاریخ :
خلیلزاد: سازمان ملل راه‌حل واقعی برای بحران افغانستان ارائه نمی‌دهد اقتصاد ایران: نماینده ویژه پیشین آمریکا برای صلح افغانستان اعلام کرد سازمان ملل تنها کمیته‌ها و گزارشگران ویژه بی‌فایده تولید می‌کند و راه‌حل واقعی برای بحران افغانستان ارائه نمی‌دهد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

- اخبار بین الملل -

به گزارش دفتر منطقه‌ای خبرگزاری تسنیم، «زلمی خلیلزاد» نماینده ویژه پیشین آمریکا برای صلح افغانستان با انتقاد شدید از عملکرد سازمان ملل در قبال افغانستان، این نهاد بین‌المللی را متهم کرد که به‌جای ارائه راهکارهای عملی، صرفاً کمیته‌ها، گروه‌های کاری و «یک صنعت کامل از گزارشگران ویژه» ایجاد می‌کند.

وی در واکنش به بیانیه کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل درباره حکم بازداشت رهبران طالبان نوشت: «این همان کاری‌ست که سازمان ملل در آن مهارت دارد؛ ایجاد کمیته‌ها، گروه‌های کاری، و یک صنعت کامل از گزارشگران ویژه و ایجاد یک بازرگانی پارازیت‌ها، هیچ راه‌حلی در کار نیست.»

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که سازمان ملل و نهادهای مرتبط بارها نسبت به نقض حقوق بشر در افغانستان، به‌خصوص علیه زنان و اقلیت‌ها هشدار داده‌اند. با این حال، خلیلزاد معتقد است که اقدامات سازمان ملل بیشتر نمایشی و نمادین است تا اثرگذار.

هفته گذشته دادگاه کیفری بین‌المللی (دادگاه لاهه) اعلام کرد که دلایل معقولی برای صدور حکم بازداشت علیه «هبت‌الله آخندزاده» رئیس و «عبدالحقیم حقانی» قاضی القضات حکومت طالبان وجود دارد.

بیانیه این دادگاه افزود که دو مقام ارشد طالبان که از 15 اگوست 2021 به قدرت رسیدند، متهم به صدور دستور یا تحریک به ارتکاب جنایت علیه بشریت در قالب آزار و اذیت مبتنی بر جنسیت هستند.

«ذبیح‌الله مجاهد» سخنگوی حکومت طالبان نیز با انتشار بیانیه‌ای به اظهارات و تصمیمات دادگاه بین‌المللی کیفری در لاهه واکنش نشان داده بود و آن را «مزخرف» و «بی‌اعتبار» خواند.

در این بیانیه آمده بود: «یک‌بار دیگر نهادی به نام محکمه بین‌المللی اعلام نموده که شماری از بزرگان امارت اسلامی باید گرفتار و محاکمه شوند. این اعلانات هیچ‌گونه تأثیری بر عزم راسخ و موقف شرعی امارت اسلامی ندارد.»

سخنگوی حکومت طالبان همچنین در این بیانیه تأکید کرده بود که هیئت حاکمه افغانستان، دادگاه لاهه را به رسمیت نمی‌شناسد و به آن التزام ندارد.

انتهای پیام/.