ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، اصغر جهانگیر با اشاره به استمرار رسیدگی به پروندههای جاری در کشور، گفت: با وجود شرایط حساس ناشی از جنگ تحمیلی رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی ایران، رسیدگی به پروندههای مهم در دستگاه قضایی بدون وقفه ادامه دارد. از جمله، پرونده قتل مرحومه الهه حسیننژاد در دادسرای مربوطه با جدیت پیگیری شد، تحقیقات آن به پایان رسید و کیفرخواست صادر شده است. بهزودی نخستین جلسه رسیدگی به اتهام قتل متهم این پرونده در دادگاه کیفری استان تهران برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: این موضوع نشاندهنده آن است که دستگاه قضایی حتی در شرایط ویژه امنیتی کشور نیز اجازه توقف یا اخلال در روند عدالت را نداده و پروندههای جاری، با دقت و سرعت در حال رسیدگی هستند.
برخورد با عناصر جنگ روانی دشمن در فضای مجازی
سخنگوی قوه قضاییه همچنین در پاسخ به سوال یک خبرنگار درباره برخورد با اکانتهایی که در فضای مجازی در خدمت جنگ روانی دشمن بودند، اظهار داشت: از استانهای مختلف خواستار دریافت اطلاعات دقیق در این حوزه شدهایم. مطابق گزارشی که از دادگستری تهران به ما رسیده، تاکنون 32 مورد از این نوع اقدامات شناسایی شدهاند که پس از دریافت تذکر، اقدام به حذف مطالب خلاف واقع و اصلاح رویه خود کردند. طبیعتاً با توجه به همکاری آنها، پیگرد قانونی متوقف شد.
جهانگیر افزود: با این حال، برای 10 نفر که علیرغم تذکرات، همچنان به انتشار مطالب تحریکآمیز ادامه دادند، پرونده قضائی تشکیل شد و برایشان اعلام جرم شد. این افراد احضار، تفهیم اتهام شدند و برخی در بازداشت هستند، برخی نیز با قرارهای قانونی آزاد شدهاند.
وی همچنین از تشکیل پرونده برای یک پلتفرم مجازی در دادسرای امنیتی تهران خبر داد و گفت: این سکو با استخراج اطلاعات از روزنامه رسمی کشور، اطلاعات اشخاص و شرکتها را در فضای مجازی منتشر میکرد و با این کار، عملاً شناسایی برخی نخبگان و دانشمندان کشور را برای دشمن آسان کرده بود. این پرونده نیز در حال رسیدگی است.
تشکیل 50 پرونده در کمتر از دو هفته در تهران
سخنگوی قوه قضاییه تأکید کرد: در کمتر از دو هفته گذشته، فقط در تهران نزدیک به 50 پرونده علیه عناصر فعال در حوزه جنگ روانی دشمن تشکیل شده و با آنها برخورد قانونی صورت گرفته است. این اقدامات با همکاری دقیق و هماهنگ میان ضابطین و دستگاه قضایی انجام شده و هدف اصلی آن حفظ امنیت روانی جامعه و مقابله با شایعهپراکنی و ترسافکنی بوده است.
جهانگیر هشدار داد: از این فرصت استفاده میکنم تا به کسانی که همچنان در فضای مجازی آب به آسیاب دشمن میریزند تذکر دهم: حساب خود را از دشمن جدا کنید. دشمن صهیونیستی بهدنبال ناامنکردن کشور و تضعیف انسجام ملی است. اگر کسی بهاشتباه در پازل دشمن نقش بازی کرده، هنوز فرصت بازگشت و اصلاح دارد؛ در غیر این صورت، با او برخورد قاطع و قانونی خواهد شد.
وی گفت: همانطور که در این ایام نیز شاهد بودیم، مردم هوشیار ایران با حضور بهموقع و اطلاعرسانی بهموقع، نقش مهمی در شناسایی متخلفان داشتهاند. امیدواریم که این همکاری مردمی همچنان تداوم یابد.
مرخصی زندانیان با رعایت کامل ضوابط قانونی و حفظ امنیت عمومی اعطا شده است
وی با اشاره به نگرانی برخی خانوادههای زندانیان نسبت به وضعیت عزیزانشان در ایام اخیر، اظهار داشت: در پی نگرانیهایی که برای برخی از خانوادههای زندانیان به وجود آمده بود، قوه قضاییه با هدف آرامشبخشی به خانوادهها و بهرهمندی مشروط برخی زندانیان از ارفاقات قانونی، دستورالعملی را صادر کرد که بر اساس آن، افرادی که واجد شرایط لازم برای مرخصی بودند و حضورشان در خارج از زندان هیچ خطری برای جامعه و امنیت عمومی نداشت، از مرخصی بهرهمند شدند.
جهانگیر تأکید کرد: تعداد قابل توجهی از زندانیان مشمول این مرخصی شدند و در این زمینه هیچگونه تبعیضی صورت نگرفت؛ صرفنظر از نوع اتهام یا سابقه افراد، تنها ملاک، انطباق شرایط آنها با ضوابط قانونی مرخصی بود. شایعاتی که در این ایام در فضای مجازی پیرامون آزادی گسترده و بیضابطه برخی زندانیان مطرح شد، فاقد صحت است. افرادی که طبق ارزیابی مراجع مسئول، ادامه بازداشتشان ضرورت دارد، همچنان در زندان هستند و مرخصی شامل حال آنها نشده است.
تأکید بر مراقبت خانوادهها و هشدار نسبت به سوءاستفاده از مرخصی
جهانگیر با اشاره به لزوم نظارت خانوادهها بر رفتار زندانیانی که به مرخصی رفتهاند، تصریح کرد: از خانواده زندانیان عزیز انتظار داریم که با دقت و احساس مسئولیت، مراقب رفتار عزیزانشان در دوران مرخصی باشند. کسانی که از لطف نظام و تسهیلات قانونی بهرهمند شدهاند، باید بدانند که کوچکترین خطا یا تخلف در مدت مرخصی، نه تنها با پیگرد قانونی همراه خواهد بود، بلکه امکان برخورداری از ارفاقات بعدی را نیز از آنها سلب خواهد کرد.وی خاطرنشان کرد: هدف از اعطای مرخصی، حفظ بنیان خانواده و ایجاد امکان برای زندانیان جهت بازگشت بهتر به جامعه است؛ بنابراین ضروری است که زندانیان و خانوادههای آنها با درک درست از این اعتماد نظام، از هرگونه سوءاستفاده و تخلف پرهیز کنند تا زمینه تداوم این رویکرد اصلاحگرایانه در آینده نیز فراهم باشد.
انتهای پیام/