تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : خودرو
لینک : econews.ir/5x4059723
شناسه : 4059723
تاریخ :
اوپل کورسا وارداتی چه مشخصاتی دارد؟ اقتصاد ایران: عصر خودرو- اوپل برند مطرح آلمانی صنعت خودرو است که در سال‌های گذشته کم و بیش در بازار ایران فعال بود. گروه پرشیا موبیلیتی قصد دارد دوباره محصولات این برند را در بازار ایران عرضه کند که یکی از آن‌ها کورسا، هاچبک پرفروش این خودروساز است. در ادامه با هاچبک اروپایی گروه پرشیا موبیلیتی آشنا می‌شویم.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، گروه پرشیا موبیلیتی قصد دارد دوباره محصولات این برند را در بازار ایران عرضه کند که یکی از آن‌ها کورسا، هاچبک پرفروش این خودروساز است. در ادامه با هاچبک اروپایی گروه پرشیا موبیلیتی آشنا می‌شویم.

درباره کورسا؛ غریبه آشنا!
کورسا هاچبک جذاب و پرفروش‌ اوپل است که از سال 1982 تولید آن شروع شده و تاکنون 6 نسل از آن عرضه شده است. شاید جالب باشد بدانید که در سال 1998 این خودرو با فروش 910839 دستگاه، پرفروش‌ترین خودرو جهان شد. بازار خودرو کشورمان با این اروپایی تازه وارد غریبه نیست چرا که نسل دوم (B) و نسل چهارم (D) آن در گوشه کناره‌های خودروهای دست دوم خرید و فروش می‌‎شود؛ اما حالا نوبت به عرضه آخرین مدل از این هاچبک پرفروش رسیده است. کورسا ششم با کد F شناخته می‌شود که از سال 2019 معرفی شد اما نمونه وارداتی گروه پرشیا موبیلیتی مدل فیس لیفت این خودرو است که در سال 2023 معرفی شد.

این فیس لیفت شامل : جلوپنجره جدید، فرمان جدید و لیور دنده متفاوت می‌‎شود که سبب شده تا خودرو با المان‌های روز در طراحی همگام باشد. نکته مهمی که در خصوص کورسا وجود دارد این است که این خودرو تولید اروپا (اسپانیا) است و همانند اکثر خودروهای وارداتی جدید مونتاژ چین نیست.

مشخصات فنی؛ کم حجم و پیشرفته
کورسا در بازارهای جهانی با قوای محرکه متفاوتی عرضه می‌‎‌شود. از موتور 1200 سی‌سی تنفس طبیعی بنزینی گرفته تا 1500 سی‌سی دیزلی و حتی نمونه الکتریکی که با نام Corsa E شناخته می‌شود. کورسا وارداتی گروه پرشیا موبیلیتی به پیشرانه سری EB2 پژو-سیتروئن مجهز شده که از فناوری‌های متعددی نظیر : پاشش سوخت مستقیم، توربوشارژ و زمان‌بندی متغیر سوپاپ بهره می‌برد. این موتور 1199 سی‌سی حداکثر توان 100 اسب‌بخار و حداکثر گشتاور 205 نیوتن‌متر را به کمک گیربکس 8 سرعته AT، به چرخ‌های جلو منتقل می‌کند. این هاچبک اروپایی برای ثبت شتاب 0-100 به 10.9 ثانیه زمان نیاز دارد که با توجه به استفاده از موتور کم حجم و 3 سیلندر عدد مناسبی برای این خودرو محسوب می‌شود.

یکی از نکات جالب این موتور استفاده از آن در دیگر خودروها از جمله : اوپل موکا، سیتروئن C3-XR و DS3 است که هم می‌تواند در بحث تامین قطعه خیال خریداران را راحت کند که تیراژ بالایی از لوازم یدکی آن موجود است و هم از هزینه‌های سربار تولید خودروها برای شرکت‌ها بکاهد.

از آنجایی که قوانین آلایندگی و آلودگی محیط زیست از اهمیت بالایی در بین اروپایی‌ها برخودار است، استفاده از موتورهای کم حجم و کم مصرف در این کشورها رایج است. البته باید توجه داشت که موتورهای Pure Tech که پیشرانه EB2 از همین دسته از موتورها است، توانسته 4 سال پیاپی (2015، 2016، 2017 و 2018) جایزه پیشرانه برتر در دسته 1 الی 1.4 لیتری را کسب کند که خود گواه توانایی فنی این خانواده موتور است.

کورسا در محور جلو به سیستم تعلیق از نوع مستقل مک فرسون و در قسمت عقب به سیستم نیمه مستقل میله پیچشی مجهز شده که می‌تواند پایداری مناسبی را برای این هاچبک اصیل رقم بزند.

طراحی داخلی و امکانات؛ مدرن و ایمن
با نشستن داخل کابین هاچبک تازه وارد گروه پرشیا موبیلیتی، در همان ابتدا متوجه به روز بودن این خودرو می‌شوید. داشبورد اندکی به سمت راننده متمایل شده تا دسترسی اجزا و کنترل امکانات برای راننده راحت‌تر از حالت عادی باشد. کیفیت مونتاژ و درز اجزای کابین در استانداردترین حالت ممکن قرار دارد که سبب شده تا حس خوبی به سرنشینان منتقل شود. یک نکته که در کمترین خودرو صفر کیلومتر مشاهده می‌شود، رگلاژ درست درهای خودرو است. به نحوی که حتی از فاصله نزدیک هم دستگیره را رها کنید در به آرامی بسته شده و نیاز به تکرار این کار نیست.

در کورسا 2025 دسته دنده به صورت سنتی به کار نرفته و به جای آن از اهرم کوچک استفاده شده که قابلیت تعویض دستی گیربکس 8 سرعته را به کمک دنده پشت فرمان به راننده می‌دهد. برخی دکمه‌ها و کنترلگرها داخل کابین این خودرو با خودروهای پژو و سیتروئن مشابه است به طور مثال : آینه الکتروکرومیک کورسا با پژو 2008 یکی است و یا کلید قطع کن ایربگ سرنشین جلو که در داخل داشبورد جایگذاری شده با دیگر محصولات فرانسوی شباهت دارد و یا حتی نرم‌افزار سیستم مالتی مدیا به نحوی طراحی شده که می‌توان زبان فارسی را روی آن اعمال کرد. این اتفاق به این دلیل است که اوپل هم چند سالی است به گروه استیلانتیس پیوسته (پژو، سیتروئن و فیات) و جزو 14 شرکت زیرمجموعه این گروه است.

فرمان سه شاخه D-Cut که پیش روی راننده قرار دارد، به گرمکن مجهز شده که می‌تواند در فصول سرد سال این قطعه را گرم نگه دارد. سمت چپ فرمان کلیدهای کروزکنترل و محدودکننده سرعت قرار گرفته و در سمت راست، دکمه‌های کنترل سیستم صوتی و مالتی مدیا قرار دارد.

هاچبک جذاب اوپل در بحث ایمنی ویژگی‌هایی از جمله : 6 کیسه‌هوا (راننده، سرنشین، جانبی جلو و پرده‌ای)، سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل کشش، سیستم کمکی حرکت در سربالایی و سرپایینی را در اختیار سرنشینان قرار داده که سبب شده تا در دسته خودروهای ایمن قرار بگیرد.

کورسا 2025 به امکانات قابل قبولی مجهز شده که از جمله آن‌ها می‌توان به : مالتی مدیا لمسی با قابلیت اتصال بلوتوث و USB، سیستم اتواستارت استاپ، دنده پشت فرمان، گرمکن فرمان، سنسور نور و باران، تنظیم حالت رانندگی، کروزکنترل، محدودکننده سرعت، ترمز پارک برقی با اتوهلد، دوربین دنده عقب و سنسور پارک عقب اشاره کرد.

ارزش خرید کورسا؛ هاچبک ارزنده
شاید مهم‌ترین سوال در ذهن خریداران ارزش خرید این خودرو تازه وارد باشد. باید گفت که با خودرویی اروپایی در دور جدید واردات طرف هستیم که با آخرین تغییرات ظاهری (فیس لیفت 2025) قرار است عرضه شود. از طرفی قوای محرکه این خودرو از توان مناسبی برخوردار است که می‌تواند با گیربکس هوشمند خود، تجربه لذت بخشی از رانندگی را به شما ارائه کند؛ اما اتفاق جالبی در خصوص قیمت‌گذاری این خودرو اتفاق افتاده است. اولین‌بار در دعوت‌نامه‌های تکمیل وجه کورسا قیمت 3 میلیارد و 250 میلیون تومان دیده می‌شد اما با کاهش تعرفه‌های گمرکی و تغییرات در قوانین تعرفه سازمان حمایت مصرف‌کنندگان و تولیدکنندگان، قیمت این هاچبک اروپایی را 2 میلیارد و 780 میلیون تومان تعیین کرد. یعنی کاهش قیمت 470 میلیون تومانی که می‌تواند خبر خوشی برای خریداران این خودرو باشد و از طرفی ارزش خرید این خودرو را افزایش دهد.