تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x4059533
شناسه : 4059533
تاریخ :
شناسایی ۱۴۰۰ هکتار اراضی صنعتی و کشاورزی برای نصب نیروگاه خورشیدی اقتصاد ایران: اراک- مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی از شناسایی یک هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی صنعتی و کشاورزی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در این استان خبر داد و گفت: این مهم مورد توجه ویژه است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

به گزارش خبرنگار مهر، محمود محمودی صبح شنبه در نشست کارگروه توسعه انرژی خورشیدی استان، اظهار کرد: تاکنون بیش از ۶۹۲ نیروگاه خورشیدی کوچک‌مقیاس با مجموع ظرفیت ۱۲۷ مگاوات در استان مرکزی به بهره‌برداری رسیده و در حال حاضر ۹۷۴ نیروگاه دیگر نیز در مرحله احداث قرار دارند.

وی افزود: در بخش نیروگاه‌های حمایتی، تاکنون ۲۷۲ واحد با ظرفیت مجموعی حدود ۳۰۰ کیلووات به بهره‌برداری رسیده که شامل ۳۳ نیروگاه توسط بسیج سازندگی با ظرفیت ۱۷۰ کیلووات و ۲۳۸ نیروگاه از سوی کمیته امداد امام خمینی (ره) با ظرفیت ۱۳۹۰ کیلووات است.

محمودی ادامه داد: همچنین کمیته امداد امام (ره) استان نیز در قالب یک طرح گسترده دیگر، ۶۴۹ نیروگاه با مجموع ظرفیت ۳۸۵۰ کیلووات را تا مراحل پایانی احداث رسانده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی از شناسایی یک هزار و ۴۰۰ هکتار اراضی صنعتی و کشاورزی برای توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در سطح استان خبر داد و گفت: با توجه به استقبال گسترده سرمایه‌گذاران و افزایش تقاضا برای تولید انرژی‌های پاک، اقدامات اجرایی برای بهره‌برداری از این ظرفیت‌ها با سرعت در حال انجام است.

محمودی گفت: با توجه به هدفگذاری ۴ مگاواتی برای نیروگاه‌های حمایتی در سال جاری، این هدف با توجه به روند پیشرفت پروژه‌ها تا پیش از پایان تابستان محقق خواهد شد.

وی افزود: تاکنون ۲۳۲ انشعاب خورشیدی خانگی با مجموع ظرفیت ۴۱۰ کیلووات در استان نصب شده و در حال بهره‌برداری است که این بخش نیز در صورت تداوم حمایت‌ها، قابل توسعه خواهد بود.

بیش از ۶ هزار مگاوات تقاضا برای احداث نیروگاه خورشیدی در استان ثبت شده است

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی با بیان اینکه تقاضا برای نیروگاه‌های خورشیدی در استان از مرز ۶ هزار مگاوات گذشته گفت: در حال حاضر ظرفیت زمین در بیشتر مناطق استان به اتمام رسیده و شناسایی زمین‌های جدید به‌ویژه در مسیرهای دارای پتانسیل، در دستور کار قرار دارد.

وی افزود: در زمینه اخذ تسهیلات نیز ۱۸ طرح به بانک معرفی شده که از این تعداد، ۸ نیروگاه به بهره‌برداری رسیده و ۱۰ پروژه دیگر در دست احداث قرار دارد.

محمودی تصریح کرد: تاکنون ۲۷ مجوز از طریق سامانه مربوطه صادر شده که ۴ مورد آن بازگشت خورده و در حال پیگیری است، همچنین با توجه به محدودیت زمین، به‌ویژه در مناطق شهری و شهرک‌های صنعتی، تلاش شده از ظرفیت اراضی کشاورزی و پیرامونی برای توسعه این پروژه‌ها بهره گرفته شود.

وی گفت: در راستای گسترش نیروگاه‌های بزرگ‌مقیاس، از ظرفیت پیمانکاران برای اجرای پروژه‌ها در مدت ۲۰ روز استفاده خواهد شد و در این زمینه اولویت‌هایی نیز از سوی وزارت نیرو برای طرح‌های هفت مگاواتی تعریف شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان مرکزی تصریح کرد: ۱۰۵ مگاوات ظرفیت جدید از سوی شرکت ساتراپ شناسایی شده و ۳۱۵ شرکت متقاضی اجرای پروژه در شهرستان‌های مختلف هستند.

محمودی افزود: همچنین ۵۷ پروژه در حال ساخت، ۲۶ پروژه در مرحله تجهیز کارگاه و ۴۳ پروژه نیز آماده اجرای عملیات عمرانی هستند که در برخی از آن‌ها آزمایش خاک نیز انجام شده است.