تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : جامعه
لینک : econews.ir/5x4058558
شناسه : 4058558
تاریخ :
استفاده مردم ۱۶۰کشور ازخدمات گردشگری سلامت ایران اقتصاد ایران: دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گفت: «برآوردها نشان می‌دهد که ایران در سال گذشته میزبان حدود یک میلیون گردشگر سلامت از ۱۶۰ کشور مختلف بوده است.
به گزارش خبرگزاری اقتصاد ایران، بازار گردشگری سلامت در ایران به‌عنوان یکی از ظرفیت‌های اقتصادی مهم کشور، در سال‌های اخیر توجه بسیاری را به خود جلب کرده است. ایران با برخورداری از سیستم پزشکی پیشرفته، جراحان متخصص، تجهیزات به‌روز و هزینه‌های درمانی مناسب، به‌عنوان یکی از مقاصد جذاب گردشگران سلامت شناخته می‌شود، این ظرفیت‌ها موجب شده‌اند ایران هم‌رده با بسیاری از کشورهای پیشرفته، به‌عنوان یک مقصد معتبر برای دریافت خدمات پزشکی و درمانی شناخته شود.

به گفته  دکتر دیاکو عباسی، دبیر شورای راهبری گردشگری سلامت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی،  «برآوردها نشان می‌دهد که ایران در سال گذشته میزبان حدود یک میلیون گردشگر سلامت از 160 کشور مختلف بوده است و بیشترین خدمات مورد تقاضای بیماران خارجی در ایران، مربوط به حوزه‌هایی نظیر درمان ناباروری، جراحی‌های زیبایی، قلب، چشم‌پزشکی و پیوند اعضا است.»

به طور کلی در سراسر دنیا 195 کشور وجود دارد که متقاضیانی از 160 کشور جهان در سال 1403 به ایران مراجعه کرده‌اند، بنابراین می‌توان گفت که 82 درصد کشورهای جهان از ایران خدمات پزشکی دریافت کرده‌اند.

اگرچه 82درصدکشورهای جهان آمار دلگرم‌کننده‌ای است اما ضعف در بازاریابی، برندینگ، نبود زیرساخت‌های مدرن نظیر هتل‌بیمارستان‌ها و عدم بهره‌گیری از آمبولانس هوایی باعث عقب‌ماندگی از رقبای منطقه‌ای شده است. کشورهایی مانند امارات، مالزی، ترکیه، هند و اردن، علیرغم اینکه از نظر علم پزشکی ضعیف‌تر از کشور ما هستند، توانسته‌اند با سرمایه‌گذاری در خدمات بین‌المللی، بازاریابی جهانی، و ارتباط با شرکت‌های بیمه خارجی، به قطب‌های گردشگری سلامت منطقه تبدیل شوند.

برای مثال، دبی با راه‌اندازی «دبی هلث سیتی» (Dubai Health City) و ترکیب خدمات درمانی لوکس با جاذبه‌های گردشگری، به‌خوبی توانسته گردشگران ثروتمند را جذب کند. عربستان نیز برنامه‌ریزی کرده تا سال 2033 به یکی از مراکز اصلی تندرستی خاورمیانه تبدیل شود. هند و مالزی نیز با ارائه خدمات درمانی با کیفیت بالا و قیمت پایین، در کنار بیمه‌های درمانی بین‌المللی و خدمات پس از درمان، برند خود را در گردشگری سلامت جهانی تثبیت کرده‌اند.

در چنین شرایطی  توجه به بازارهای هدف فراتر از کشورهای همسایه ضروری است. ایران می‌تواند با تبلیغات هدفمند و معرفی تخصص‌های خود در حوزه‌هایی نظیر ناباروری، جراحی‌های زیبایی، ارتوپدی و چشم‌پزشکی، گردشگران سلامت از اروپا، آفریقا و حتی آمریکای شمالی جذب کند.

 اگر نگاه حاکمیتی، سرمایه‌گذاری خارجی و هم‌افزایی بین دستگاهی به‌درستی شکل گیرد، ایران می‌تواند نه‌تنها به هدف درآمد 6 میلیارد دلاری از گردشگری سلامت برسد، بلکه قادر است جایگاه خود را در میان 10 کشور برتر این حوزه تثبیت کند.