تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : استان‌ها
لینک : econews.ir/5x4055445
شناسه : 4055445
تاریخ :
حسین (ع) مردی برای تمام ادیان اقتصاد ایران: اصفهان -امام حسین(ع) سومین امام شیعیان و رهبر قیام عاشورا، نه تنها در میان مسلمانان بلکه در میان پیروان سایر ادیان الهی و حتی اندیشمندان غیرمسلمان جایگاهی ویژه دارد.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها- مرجان سیف الدین: شخصیت، منش و قیام امام حسین به عنوان نماد ایثار، حق‌طلبی و دفاع از ارزش‌های انسانی، در متون و دیدگاه‌های ادیان مختلف بسیار بازتاب یافته است.

امام حسین (ع) در مسیحیت

مسیح نیز چون امام حسین، در برابر ظلم ایستاد شکنجه دید و سرانجام بر صلیب فداکاری، جان سپرد تا راه رهایی را به انسان‌ها نشان دهد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمد مهدی طباخیان، کارشناس مذهبی در این باره به خبرنگار مهر گفت: امام حسین و مسیح، هر دو از خون و اشک سیراب شده‌اند و در راه اصلاح جامعه و مبارزه با فساد محاصره شدند، و سرانجام جان خود را در راه حقیقت فدا کردند.
این پژوهشگر تاریخ اسلام ادامه داد: هر دو یاران اندکی در کنار خود داشتند؛ اما همان اندک یاران، ستون‌های تاریخ شدند.

وی با توصیف مظلومیت عیسی مسیح و امام حسین با اشاره به اینکه هر دو تشنه بودند، گفت: تشنگی آنان، استعاره‌ای از عطش انسان به حقیقت و آزادی است، تشنگی‌ای که تنها با فداکاری و عشق سیراب می‌شود.

یهودیت و امام حسین (ع)

امام حسین و حضرت موسی شباهت‌های زیادی دارند که در منابع اسلامی به آن‌ها اشاره شده است. حجت الاسلام مهدی گرجی، کارشناس مذهبی در این باره گفت: هر دو مأمور شدند تا به مقابله با طاغوت زمان خود بپردازند، موسی مأمور شد به سراغ فرعون برود و امام حسین مأمور شد به مقابله با یزید برود.

وی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: هر دو قیامشان برای نجات مردم و هدایت آن‌ها به راه حق بود، موسی دست بنی‌اسرائیل را گرفت تا از فرعون رهایی یابند و امام حسین قیام کرد تا مسیر حق را روشن کند.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره با اینکه هر دو نماد قیام حق علیه باطل، ایستادگی در برابر ظلم و پیام‌آوران هدایت الهی هستند ادامه داد: امام حسین برای مقابله با حکومت ظالم و فاسد ایستاد و تسلیم ظلم نشد، این ارزش در بسیاری از ادیان مانند مسیحیت، یهودیت و حتی ادیان غیرابراهیمی به عنوان یک فضیلت اخلاقی و دینی شناخته می‌شود.

حسین (ع) در دین زرتشت

زرتشتیان با احترام به امام حسین در مراسم عزاداری ایشان شرکت می‌کنند و این حضور نشان‌دهنده همبستگی معنوی و اخلاقی میان پیروان دین زرتشت و اسلام است.

حجت الاسلام مهدی گرجی در ادامه مصاحبه خود با خبرنگار مهر به تعلق خاطر پیروان دین زرتشتی و مسلمان به امام حسین و خاندانش اشاره کرد.
وی گفت: امام حسین به عنوان نماد ایستادگی در برابر ظلم و دفاع از حقوق مظلومان، جایگاهی ویژه در اندیشه زرتشتیان دارد.

وی افزود: امام حسین در دین زرتشت به عنوان یک الگوی بزرگ انسانی، حق‌طلب و مبارز علیه ظلم شناخته می‌شود که متعلق به همه انسان‌هاست و زرتشتیان با ارادت و احترام خاصی به ایشان نگاه می‌کنند.

جایگاه امام حسین فراتر از مرزهای مذهبی و جغرافیایی است. او نماد جهانی ایثار، آزادی‌خواهی و دفاع از ارزش‌های انسانی است که پیامش با فطرت انسان‌ها پیوند خورده و در ادیان و مکاتب مختلف الهام‌بخش بوده است. قیام عاشورا نه تنها متعلق به مسلمانان بلکه سرمایه‌ای معنوی برای همه آزادگان جهان است.

مقاومت در برابر ظلم و ستم، عدالت‌خواهی و برقراری حقوق انسانی، ایثار و جانفشانی در راه حق، پیروی از وجدان الهی و حقیقت‌جویی از درس‌های مهم قیام امام حسین نماینده وجدان بیدار و حقیقت‌جوی انسان است که در همه ادیان به عنوان راهنمای اخلاقی و معنوی مطرح است.