ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
خبرگزاری مهر _ گروه جامعه؛ در این هفته همچنان موزههای کشور و اماکن تاریخی تعطیل بودند. صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی هم گفته بود تا زمانی که شرایط عادی نشود و دولت اعلام نکند موزهها هم بسته خواهند بود.
نصب سپر آبی در پشت بام
این هفته نشست موزهها و منازعات توسط ایکوم ایران در محل سالن اجتماعات خانه تاریخی پروین برگزار شد در این نشست، جبرئیل نوکنده رئیس موزه ملی ایران گفت: ۱۲ روز سختی را در موزه طی کردیم شاید دیگران صدای مهیب حمله را شنیدند ولی ما ۱۲ روز امکان نفس کشیدن به خاطر تعداد گلولههایی که شلیک میشد نداشتیم. بدانید در موزه ملی چه گذشت. همان موقع به همکارانم در خارج از کشور ایمیل زدم و خواستم که تجریباتشان را در اختیارم بگذارند. صبح آن روز کمیته بحران تشکیل داده و ارزیابی اولیه انجام دادیم و بحث شد که شرح وظایف هر کدام از افراد و کمیتهها چیست.
وی افزود: ما باید بحرانها را هم اولویت بندی میکردیم. دیدیم اول سرقت بعد آتش سوزی بعد حملههای مسلحانه و انفجار ممکن است رخ دهد پس ما الان در چه موقعیتی قرار داریم کدام شیء بیشتر در معرض سرقت است و باید برای حفاظت از آنچه کار کرد. من به همکاران گفتم این شاید آخرین مستندنگاری زندگی ما باشد و ما هیچکدام دیگر نباشیم! پس باید با هر ابزاری که میتوانیم مستندنگاری انجام شود.
وی ادامه داد: ما جمع آوری اشیایی که در اولویت یک بحران قرار داشتند را جمع آوری کردیم یک بار تمام کپسولهای آتش نشانی را بازبینی کردیم و به یگان گفتیم که یک بار تست کند هر کپسول دقیقاً کجاست. بلافاصله تا ظهر یک نفر آتش نشان دعوت کرده و به افراد آموزش اطفا دادیم. آموزش بسته بندی و حفاظت را یک بار دیگر مرور کردیم. جنگ است باید نماد سپر آبی را در بالای ساختمانها نصب کنیم. اگر جنگ زمینی باشد شما باید سپر آبی را در ورودی موزهها هم نصب کنید ولی این جنگ هوایی بود. ما باید بتوانیم سپر آبی داشته باشیم تا حتی اگر دشمن اینجا را زد بگوییم از قبل این سپر را داشتهایم و نباید میزدی.
نوکنده از نصب سپر آبی در ۸ نقطه پشت بام موزه ملی خبر داد و گفت: فراخوان دادیم نیروهایی که در دو سال اخیر با ما کار کرده بودند به کمک مان بیایند. نیروهای داوطلب در این شرایط بسیار بیشتر از نیروهای رسمی کار میکنند چون علاقه بیشتری دارند. این افراد امین ما بودند و با ما قبلاً کار کرده بودند این افراد را هم طبقه بندی کردیم که هر کدام کجا چه کاری انجام دهند. ما نمیتوانستیم در شهر دو کیلو شن پیدا کنیم. همه جا بسته بود. ما انبار موقت برای اضطرار داشتیم ولی برای صد شیء نه ۳۵۰۰ شیء.
۱۸ هزار مرکز اقامتی آماده خدمت به آسیبدیدگان جنگ
همچنین این هفته سیدرضا صالحی امیری وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در حاشیه جلسه هیئت دولت اعلام کرد: مجموعه هتلداران در خدمترسانی به آسیبدیدگان جنگ اعلام کردهاند که در سراسر کشور ۱۸ هزار و ۴۳ هتل، اقامتگاه، بوم گردی و مراکز اقامتی در کشور داریم که هر کجا نیاز باشد و از سوی دولت اعلام شود در خدمت خواهیم بود.
تهران آماده میزبانی رویداد بزرگ گردشگری شهری
برنامهریزی برای برگزاری اجلاس بینالمللی گردشگری شهری در تهران با جدیت ادامه دارد و بهزودی برگزار خواهد شد.
بر پایه ماهها تلاش مستمر در سطوح ملی و بینالمللی، تهران بهویژه منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد، برای میزبانی یک رویداد معتبر جهانی در حوزه گردشگری شهری آماده شده بود.
این رویداد که قرار بود در سوم و چهارم تیرماه ۱۴۰۴ (برابر با ۲۴ و ۲۵ ژوئن ۲۰۲۵) برگزار شود، حاصل فرآیندی پیچیده و دقیق از رایزنیهای دیپلماتیک، برنامهریزیهای اجرایی، بررسیهای کارشناسی و تعامل مستمر با سازمان جهانی گردشگری بود.
هدف اصلی از میزبانی این رویداد، نمایش چهرهای نوین، پرنشاط و تمدنساز از پایتخت جمهوری اسلامی ایران بود؛ چهرهای که بتواند فراتر از کلیشههای رسانهای، تصویری واقعی و الهامبخش از توانمندیهای گردشگری شهری تهران و ظرفیتهای فرهنگی و انسانی ملت ایران ارائه دهد.
نزدیک به ۱۳ هتل ۱۱۰۰ نفر را در ایام جنگ اسکان دادند
این هفته هتلداران در نشستی با وزیر میراث فرهنگی اعلام کردند که تنها در استان تهران نزدیک به ۱۳ هتل ۱۱۰۰ نفر را در ایام جنگ اسکان دادند.
در این نشست جمشید حمزه زاده رئیس جامعه هتلداران کشور گفت: کلیه هتلهای کشور اولاً به محض شروع جنگ تحمیل تمامی کنسلیها را پرداخت کردند بدون پرداخت هیچگونه جریمهای. یعنی ما هیچ مسافری نداریم که کنسل کند و هتلها جریمه بگیرند. کنسلیم بلکه متناسب با وضعیت هر هتل و هر منطقه، تخفیفات ویژه از ۵۰ تا ۹۰ درصد اعلام کردند برخی هم اقامت ن و خدمات رایگان برای برخی از مسافران و آسیب دیدگان از این جنگ تحمیلی داشتند.
همچنین وزیر میراث فرهنگی گفت: کمیتهای از نمایندگان هتلداران و جوامع گردشگری تشکیل و گزارش دقیقی از وضعیت حال حاضر ارائه و راهکارها برای جبران خسارتها جهت ارائه به دولت اتخاذ شود.
صالحی امیری بیان کرد: ما در روزهای قبل از جنگ به نقطه مثبتی رسیده بودیم. مصریها آماده ورود به تهران بودند و میخواستند تفاهمنامه امضا کنند. این گامها از تاجیکستان و ازبکستان و خلیج فارس شروع شد. برای استان قم هم ظرفیت جدیدی ایجاد شد تا گردشگران را به شما فعالان گردشگری و هتلداران برسانیم این سال میتوانست سال خوبی برای زنجیره گردشگری باشد.
راهکارهایی برای نقل و انتقال اضطراری آثار تاریخی در زمان جنگ
این هفته اعلام شد که توصیههای لازم برای نقل و انتقال اضطراری آثار در موزههای مورد تهدید بمب، موشک و جنگ توسط پژوهشکده حفاظت و مرمت آثار تاریخی- فرهنگی با همکاری ایکوم و موزه سبز تهیه و تدوین شد.
این پروتکل حفاظتی شامل مواردی همچون توصیههای عمومی، آمادهسازی مکان مخازن، محافظت از اشیای غیر قابل انتقال به مخزن، نگهداری و انتقال اشیای آسیبپذیر و قابل انتقال به مخزن است.