ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش خبرنگار مهر، حسین اسدی بعدازظهر چهارشنبه در نشست شورای هماهنگی مدیران عامل صنعت آب و برق استان مرکزی اظهار کرد: اکنون سدهای کمالصالح و الغدیر که نقش محوری در تأمین آب شرب و کشاورزی استان دارند، با کاهش شدید حجم ذخیره آب روبهرو هستند و به مرز هشدار رسیدهاند.
وی با اشاره به ادامه روند خشکسالی در منطقه گفت: اکنون پنجمین سال متوالی خشکسالی را پشت سر میگذاریم و بررسیها نشان میدهد میزان بارشها در استان مرکزی حدود ۴۰ درصد نسبت به میانگین بلندمدت کاهش داشته است.
اسدی افزود: کاهش بارندگی نقش مستقیمی در افت منابع آبی سطحی و زیرزمینی استان داشته است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی تصریح کرد: علاوه بر شرایط اقلیمی، افزایش زودهنگام دمای هوا در فصل بهار و تابستان موجب تبخیر بیشتر و کاهش ذخایر آبی سدها شده است.
وی ادامه داد: فعالیتهای فرهنگی و مذهبی در ایام محرم نیز باعث افزایش محسوس مصرف آب در مناطق شهری شده است.
۹۱ درصد آب استان مرکزی در بخش کشاورزی مصرف میشود
اسدی تاکید کرد: حدود ۹۱ درصد از آب استان در بخش کشاورزی مصرف میشود، به همین دلیل اصلاح روشهای آبیاری، تغییر الگوی کشت و آگاهیبخشی به بهرهبرداران کشاورزی از اولویتهای جدی مدیریت منابع آب استان به شمار میرود.
وی افزود: در سال گذشته، برق پنج هزار و ۸۰۰ حلقه چاه کشاورزی در ایام غیرزراعی قطع شد و حدود ۸۰ کیلومتر از رودخانههای بالادست سدهای کمالصالح و الغدیر لایروبی شدند تا کارایی ذخیرهسازی آب افزایش یابد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان مرکزی یادآور شد: بازطراحی بارج شناور برای بهرهبرداری از حجم مرده سد کمالصالح، اخذ مجوز حفر ۳۰ حلقه چاه جدید در اطراف اراک و بررسی طرح انتقال آب از منابع بیروناستان به عنوان بخش دیگری از برنامههای مقابله با تنش آبی در اراک و ساوه بوده است.
اسدی تصریح کرد: مقابله با بحران آب نیازمند همدلی و مشارکت همهجانبه شهروندان است و هر فرد باید نسبت به حفاظت از این سرمایه حیاتی، تعهد اخلاقی، اجتماعی و قانونی داشته باشد.