تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : خودرو
لینک : econews.ir/5x4052876
شناسه : 4052876
تاریخ :
آیا « اپتیما TF » سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون‌ تومان ارزش دارد؟ اقتصاد ایران: اپتیما نام خوش‌آوازه و مطرح سدان محبوب کره‌ای است که در بازار جهانی و بازار ایران جایگاه خاصی دارد. نسل‌های سوم و چهارم این خودرو که تا به امروز پنج نسل از آن روی خط تولید کیاموتورز قرار گرفته، در کشورمان بسیار محبوب است.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

بر این اساس مدل ۲۰۱۵ این خودرو یا نسل سوم آن، موسوم به TF در این مطلب بررسی می‌شود. این خودرو در بازه قیمتی ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون‌تومان قرار دارد. با ما همراه باشید تا این سدان جسور کره‌ای را مورد بررسی قرار دهیم .

امضای زیبای پیتر شرایر

طراحی محصولات کمپانی کیا تا سال ۲۰۱۰ میلادی چندان جذاب و اسپرت نبود؛ اما با ورود پیتر شرایر (طراح اسبق گروه فولکس‌واگن) به تیم طراحی کیا، طراحی محصولات این کمپانی صاحب‌نام، ناگهان متحول شد. بر این اساس اپتیما نسل سوم موسوم به TF سال ۲۰۱۰ میلادی به‌جهان معرفی شد.

این نسل از اپتیما به‌لطف خلاقیت پیتر شرایر در طراحی خارجی، به‌حدی موفق ظاهر شد که در ماه مارس سال ۲۰۱۲ میلادی نسخه فیس‌لیفت این سدان محبوب سایز متوسط خانوادگی به‌بازار آمد.

با نگاهی به پروفیل اپتیما TF شاهد کاپوت کشیده، پشت کوتاه، ستون C کشیده و استفاده از خط تیز افقی شخصیتی روی بدنه هستیم. همچنین رینگ‌های ۱۸ اینچی کاراکتر اسپرت و جذابی به‌این خودرو می‌بخشد. در نمای جلو، شاهد طراحی بسیار جوان‌پسند و اسپرتی هستیم که نظر بسیاری‌ را به‌خود جلب می‌کند.

طراحی چراغ‌های کشیده با گرافیک LED، خطوط تیز روی کاپوت و جلوپنجره باریک معروف کیا (موسوم به ‌پوزه‌ببری) چهره بسیار جسورانه‌ای را از این خودرو به‌نمایش می‌گذارد. در نمای عقب شاهد یک طراحی بسیار زیبا از این سدان کره‌ای هستیم. به‌لطف طراحی چراغ‌های کشیده مزین به LED و هانچ (حجم برآمده از خط تیز طراحی‌شده روی درِ صندوق) شاهد نمای بسیار زیبایی از اپتیما هستیم.

از طرفی اگزوزهای دوبل بیضی‌شکل در طرفین سپر، هیجان را در این نما دوچندان می‌کند. ناگفته نماند که اپتیماهای نسل سوم، موسوم به TF در نسخه‌های متعددی به‌بازار جهانی عرضه شده که تمامی نسخه‌های واردشده به‌کشورمان، لیمیتد هستند.

این نسخه مجهز به‌بالاترین سطح امکانات رفاهی و ایمنی است. از این نکته نباید صرف‌نظر کرد که کیا اپتیماهای TF حاضر در کشور بیش از یک دهه در بازار خودرو حضور دارند؛ اما کیفیت رنگ‌ آن‌ها به‌مراتب از سدان‌های چینی بالاتر است.

فضای داخلی اسپرت و نسبتا لوکس

با نشستن پشت فرمان اپتیما ۲۰۱۵ شاهد سبک طراحی بسیار ساده، مینیمال و البته مدرن و پیشرفته‌ هستیم. طراحی دریچه‌های عمودی سیستم تهویه‌مطبوع در طرفین و بخش میانی داشبورد، جالب توجه است. یک نمایشگر ۸ اینچی لمسی نیز در بین دو دریچه تهویه هوای میانی قرار گرفته است. کلاستر آنالوگ-دیجیتال مزین به‌نمایشگر ۴.۳ اینچی و سیستم تهویه‌مطبوع اتوماتیک با دو دکمه روتاری، فضای داخلی این خودرو را مدرن جلوه می‌دهد.

طراحی صندلی‌های راحت و ارگونومی، غربیلک‌فرمان دی-کات (در نسخه‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵) با دو پدال شیفتر آلومینیومی نسبتا بزرگ در پشت آن و دسته‌دنده اسپرت، رانندگی هیجان‌انگیزی را ارائه می‌دهد.

ناگفته نماند که طراحی سقف پانورامیک دو تکه، فضای داخلی این خودرو را بسیار دلنشین جلوه می‌دهد. این مهم را نباید فراموش کرد که بهره گرفتن از پلاستیک نرم Soft Touch روی قسمت بالای داشبورد، رودری‌ها و مونتاژ دقیق و کیفیت بالای قطعات، سبب شده است کابین اپتیما TF بسیار آرام و نسبتا لوکس به‌حساب آید. عایق‌بندی صدا و حرارت نیز فوق‌العاده بوده که نشان از کیفیت ساخت بالای این سدان محبوب خانوادگی دارد.

سطح امکانات رفاهی و ایمنی اپتیما TF

مدل‌های TF از اپتیما واردشده به کشورمان از سیستم‌های ایمنی و رفاهی سطح بالایی برخوردارند. از آپشن‌های مهم این سدان محبوب کره‌ای می‌توان به ۸ ایربگ، سیستم ترمز چهارچرخ‌دیسکی مجهز به ABS،EBD، کنترل پایداری الکترونیکی، سیستم کنترل کشش، سیستم کمکی حرکت در سربالایی، سیستم کنترل حرکت در سرپایینی، سیستم کروزکنترل، کروزکنترل تطبیقی، سیستم هشدار انحراف از مسیر، سامانه پایش نقاط کور، دوربین دید عقب، سیستم کنترل فواصل، سیستم درایو مد (حالت‌های مختلف رانندگی مانند اسپرت، نرمال و اکو)، سنسور پارک، سنسور نور، سیستم تهویه‌مطبوع اتوماتیک دو منطقه‌ای با کانال‌های مجزا برای سرنشینان عقب، سردکن و گرم‌کن صندلی‌ها، بلوتوث، AUX و USB، سقف پانورامیک، سیستم ورود بدون کلید (کی‌لس) و استارت دکمه‌ای اشاره کرد.

موتور آشنا و پرتوان

اپتیما TF نسل سوم از نظر فنی اشتراک زیادی با پسرعمویش یعنی هیوندای سوناتا دارد. بر این اساس زیر چهره اسپرت و جسورانه این سدان، یک موتور ۴ سیلندر ۲.۴ لیتری اتمسفریک جا خوش کرده است. موتور نصب‌شده در زیر کاپوت اپتیما TF موسوم به تتا ۲ است که خوشبختانه مدل MPI آن (سیستم پاشش سوخت چند نقطه‌ای) وارد کشورمان شده است.

موتور ۴ سیلندر خطی ۲.۴ لیتری اتمسفریک تتا ۲ با ۱۶ سوپاپ در سرسیلندر و سیستم تایمینگ متغیر پیوسته CVVT و سیستم جرقه‌زنی هوشمند کویل مستقیم pencil (کویل مدادی) مبتنی بر سیکل اتکینسون، راندمان بسیار بالایی را فراهم می‌کند. با در نظر گرفتن ساختار ۱۶ سوپاپ، سیستم CVVT دوبل و بهینه‌سازی اتاق احتراق و نسبت تراکم ۱۰.۵ به‌یک، این پیشرانه می‌تواند با استفاده از بنزین دارای اکتان ۹۲ حداکثر ۱۸۰ اسب‌بخار قدرت را در ۶ هزار آرپی‌ام (دور در دقیقه) و حداکثر ۲۳۵ نیوتون‌متر گشتاور را در ۴۵۰۰ آرپی‌ام فراهم آورد.

موتور تتا ۲ اپتیما با شرایط ایران نیز به‌خوبی کالیبره است و با استفاده از سوخت بنزین دارای اکتان حداقل ۸۸ می‌تواند حداکثر ۱۷۵ اسب‌بخار قدرت را در دور ۵۷۰۰ آرپی‌ام (دور در دقیقه) و حداکثر ۲۲۸ نیوتون‌متر گشتاور را در دور ۴ هزار آرپی‌ام به‌ارمغان آورد. همچنین به‌لطف استفاده از متریال آلومینیومی برای بلوک سیلندر و سرسیلندر، تبادل دمایی به‌خوبی صورت می‌گیرد. همین مساله سبب برتری این موتور می‌شود.

این پیشرانه با کارکرد سالانه ۲۰ هزار کیلومتر، تعویض به‌موقع روغن‌موتور و استفاده از روغن‌موتور مناسب می‌تواند حداکثر تا ۲۰۰ هزار کیلومتر کم‌استهلاک باشد. کمپانی کیا برای موتور تتا ۲ اپتیما ۲.۴ لیتری MPI روغن‌موتور ۵W۳۰ با درجه API SN را توصیه می‌کند. استفاده از این روغن‌موتور و تعویض آن در هر ۱۰ هزار کیلومتر، می‌تواند میزان استهلاک و خرابی پیشرانه را کاهش دهد.

با در نظر گرفتن نصب بالانسر و ضعف در طراحی اویل‌پمپ (پمپ روغن) در چنین پیشرانه‌ای، نیاز است که مالکان به تعویض روغن‌موتور در زمان مناسب و توصیه‌شده، توجه خاصی داشته باشند. یک گیربکس ۶ سرعته اتوماتیک تیپ-ترونیک وظیفه انتقال قدرت و گشتاور را به‌چرخ‌های جلو برعهده دارد.

تعویض دنده‌ها در این گیربکس به‌لطف ساختار جدید هیدرولیکی و به‌روزرسانی در قطعات مکانیکی، به‌موقع و بدون کوبش و ضربه انجام می‌شود تا لذت رانندگی را دوچندان کند. این گیربکس درصورت تعویض صافی روغن‌موتور در ۱۰۰ هزار کیلومتر و نگهداری صحیح، حداکثر تا ۱۵۰ هزار کیلومتر کم‌استهلاک خواهد بود.

کیفیت سواری و عملکرد هندلینگ

کیا اپتیما نسل سوم TF از نظر ساختار سیستم تعلیق یک خودرو کارآمد به‌حساب می‌آید. این خودرو در محور جلو از سیستم مک‌فرسون استرات با طبق‌های دوگانه و در محور عقب از سیستم مولتی‌لینک (چند اتصالی) بهره می‌گیرد. همچنین تایرهای ۴۵/۲۲۵ در کیفیت سواری این خودرو بسیار اثرگذار است. نصب رینگ‌های ۱۸ اینچی آلومینیومی نیز در ارتقای کیفیت سواری این خودرو بی‌تاثیر نیست. به‌لطف توزیع وزن مناسب و مرکز ثقل نسبتا پایین، این خودرو در میان سایر هم‌کلاس‌های خود هندلینگ و فرمان‌پذیری بهتری داشته که منجر به‌برتری اپتیما TF می‌شود.

اپتیما بخریم؟

این روزها کیا اپتیما TF مدل ۲۰۱۵ با کارکرد ۱۰۵ هزار کیلومتر با شاسی و بدنه سالم در بازه قیمتی ۳ میلیارد و ۲۰۰ میلیون‌تومان قرار دارد. در این بازه قیمتی خرید اپتیما با توجه به‌عملکرد مناسب آن در تست‌های تصادف سال ۲۰۱۴ موسسه بیمه ایمنی بزرگراه ایالات‌متحده IIHS و رسیدن به‌رتبه TOP SAFETY PICK توصیه می‌شود. کم‌استهلاک بودن این خودرو، کیفیت سواری بالا و دردسترس بودن قطعات یدکی، این خودرو را به‌یکی از بهترین گزینه‌ها در بازه قیمتی ذکر شده تبدیل می‌کند.