ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان
به گزارش پایگاه خبری «عصر خودرو»، در این مطلب به تفاوتهای این دو خودرو اشاره کردیم تا در نهایت میان این دو کراساوور بتوانید انتخاب خوبی بر اساس نیاز خود داشته باشید.
مشخصات فنی؛ دو خودو با باطن یکسان
هر دو خودرو به پیشرانه 4 سیلندر با حجم 1498 سیسی مجهز شدهاند. این موتور به کمک توربوشارژ و فناوری پاشش سوخت مستقیم حداکثر توان 185 اسببخار و حداکثر گشتاور 305 نیوتنمتر را به کمک گیربکس 7 سرعته دوکلاچه به چرخهای جلو منتقل میکند. همچنین این موتور به سیستم VGT (توربوشارژ هندسه متغیر) مجهز شده که به طور خلاصه میتوان گفت هدف استفاده این سیستم بهینهسازی جریان اگزوز و بهبود عملکرد موتور با کنترل موقعیت پرههای متغیر توربوشارژر است.
نکته مهم بازه حداکثر گشتاور این دور خودرو است که در X7 از دور 1500 الی 4500 دوربردقیقه در اختیار راننده قرار میگیرد اما در X55 این بازه بین 1500 الی 4500 دور بر دقیقه انتخاب شده که این را میتوان دلیلی برای کشش بیشتر موتور با توجه ذات خودرو دانست.
هر دو خودروها به سیستم تعلیق مستقل در محور جلو و عقب مجهز شدهاند. در محور جلو از سیستم مک فرسون و در بخش عقب از سیستم تعلیق مولتیلینک استفاده شده که میتواند پایداری و هندلینگ مناسبی را برای خودرو رقم بزند.
طبق اعلام شرکت تولیدکننده شتاب X7 در شرایط نرمال 9.87 ثانیه است در حالی که X55 برای ثبت شتاب 0-100 به 7.84 ثانیه زمان نیاز دارد.
طراحی داخلی و امکانات؛ خانوادگی در برابر اسپرت
به محض نشستن داخل کابین هر دو خودرو کیفیت متریال و دقت بالا مونتاژ به شما این مسئله را یادآوری میکند که با خودرویی با کیفیت طرف هستید. داخل کابین X7 سعی شده از ترندهای روز همانند: مالتی مدیا و کلاستر یکپارچه استفاده شود که اتفاقا از کیفیت بالایی هم برخوردار است. مالتی مدیا 12.3 اینچی لمسی این خودرو اطلاعات خوبی نظیر : دوربین 540 درجه، قابلیت اتصال به تلفن همراه از طریق کارلینک و تنظیمات خودرو را در اختیار سرنشینان قرار میدهد. X7 برخلاف اکثر خودروهای بازار به یک صفحه لمسی مجزا مجهز شده که اطلاعاتی نظیر : تنظیمات اتوپارک، تنظیم سیستم تهویه مطبوع دوکاناله اتوماتیک و کنترل عملگرها و امکانات صندلیها را میتوان توسط آن کنترل کرد. صندلیهای این کراساوور علاوه بر اینکه تنظیمات تمام برقی دارند، به گرمکن، سردکن و ماساژور مجهز شدهاند. علاوه بر این صندلی سرنشین جلو دارای زیرپایی الکتریکی است که در X55 چنین آپشنی را نمیبینیم.
بیجینگ X7 در زمینه ایمنی به تجهیزات متعددی مجهز شده که از جمله آنها میتوان به : سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل کشش، سیستم ضد واژگونی، سیستم کمکی حرکت در سربالایی و سرپایینی اشاره کرد. 6 کیسه هوا (راننده، سرنشین، جانبی جلو و پردهای) هم میتوانند در مواقع لزوم از جان سرنشینان محافظت کنند.
کراساوور مونتاژی دیارخودرو به رانندگی نیمه خودکار مجهز است که میتواند با 8 سیستم ADAS تجربه رانندگی ایمنتری را برای راننده به ارمغان بیاورد. از جمله این سیستمها میتوان به : رادار نقطه کور، هشدار حرکت بین خطوط، سیستم حفظ خودرو بین خطوط، کروزکنترل تطبیقی، رادار کمکی در ترافیک و نور بالا اتوماتیک اشاره کرد.
از دیگر امکانات این خودرو میتوان به : در صندوق برقی، سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمهای، سف پانورامیک، نورپردازی داخل کابین، 8 عدد بلندگو Hifi، دستگیره در هوشمند، ترمز پارک برقی با اتوهلد، سنسور نور، سنسور پارک جلو و عقب اشاره کرد.
در طرف مقابل کابین X55 به شیوه فشن و در عین حال با کمترین پیچیدگی ممکن طراحی شده که همین را میتوان به عنوان نکته مثبت قلمداد کرد. استفاده از نوار رنگی در داخل کابین (بسته به نوع تریم داخل ممکن است سبز فسفری یا قرمز باشد) که با دوخت صندلیها هماهنگ شده، طراحی جدا از هم مالتی مدیا و کلاستر همگی نشان از ذات اسپرت خودرو دارد. همچنین صندلیهای این کراساوور تازه وارد از طراحی یکپارچه بهره میبرند که به تنظیمات برقی مجهز شدهاند اما در این خودرو تنها صندلی راننده مجهز به گرمکن، سردکن و گودی کمر شده و صندلی سرنشین تنها قابلیت تنظیم برقی دارد. یکی از نکات جالب این خودرو محل قرارگیری دکمه فلاشر است که در کنار دکمههای کنترل سقف پانورامیک قرار دارد.
در بحث ایمنی این خودرو همانند برادر بزرگتر خود به 6 کیسه هوا (راننده، سرنشین، جانبی جلو و پردهای)، سیستم کنترل پایداری، سیستم کنترل کشش، سیستم ضد واژگونی، سیستم کمکی حرکت در سربالایی و سرپایینی مجهز شده که میتواند ایمنی سرنشینان را تصادفات تضمین کند.
کراساوور وارداتی دیارخودرو همانند اکثر خودروهای جدید بازار به دستیارهای کمکی رانندگی (ADAS) مجهز شده است. رادار نقطه کور که میتواند خودرو، اشیا و یا هر چیزی که به قسمت انتهایی خودرو نزدیک شود را شناسایی کرده و با آلارم صوتی و تصویری به راننده هشدار دهد. سیستم حفظ خودرو بین خطوط (LKA) که با تشخیص خطوط مسیر، سعی میکند خودرو را بین خطوط حفظ کند. ترمز اضطراری اتوماتیک که وظیفه آن ترمز اتوماتیک در هنگام مواجه با اشیا یا خودرو در جلو خودرو است.این سیستمها تنهای بخشی از سیستم خودران X55 است که میتواند رانندگی نیمه خودکار را در اختیار راننده قرار دهد.
با نگاهی به فهرست امکانات رفاهی این خودرو تجهیزات مدرنی همانند : سیستم ورود بدون کلید و استارت دکمهای، سقف پانورامیک، اتوپارک، شارژر وایرلس، دوربین 360 درجه، در صندوق برقی، سیستم تهویه مطبوع اتوماتیک دوکاناله، کلاستر 10.25 اینچی دیجیتالی، سنسور نور، نورپردازی داخل کابین، تریم داخلی چرم، ترمز پارک برقی با اتوهلد، سنسور پارک جلو و عقب دیده میشود که میتواند انتظارات خریداران را برآورده کند.
ابعاد و اندازه؛ اندکی بزرگ اندکی کوچک
بیجینگ X7 یک کراساوور خانوادگی است پس طبیعتا از آن انتظار فضای بیشتری دارید. طول، عرض و ارتفاع این خودرو به ترتیب : 4745، 1892 و 1715 میلیمتر است. در طرف مقابل X55 یک کراساوور با طعم اسپرت است که پارامترهای ابعادی آن به ترتیب : 4620، 1886 و 1680 میلیمتر است. فاصله بین دو محور در X7، 2800 و در X55 2735 میلیمتر است که خود نشاندهنده اندکی فضای بهتر داخل کابین X7 است.
یکی از پارامترهای مهم برای خریداران فضای صندق عقب خودرو است. بیجینگ X55 دارای فضای صندوق 350 لیتری است در حالی که این عدد در X7 به 410 لیتر میرسد که خود گویای فضای صندوق کاربردیتر برادر بزرگتر است.