تنظیمات
تصویر
مشخصات خبر
اندازه فونت :
چاپ خبر
شاخه : بازار سرمایه
لینک : econews.ir/5x4052239
شناسه : 4052239
تاریخ :
اعتماد مردم به دولت و بانک مرکزی عامل مدیریت ارز اقتصاد ایران: یک کارشناس اقتصادی به محدود شدن دامنه نوسانات نرخ ارز اشاره کرد و این موضوع را نتیجه ترکیبی از فضای روانی، اعتماد عمومی و عملکرد سیاستگذار پولی دانست.

ﺑﻪ ﮔﺰارش ﺧﺒﺮﮔﺰاری اﻗﺘﺼﺎداﯾﺮان

مهدی ثابتی؛ کارشناس اقتصادی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به تحولات اخیر ارزی و نوسانات نرخ دلار در روزهای ابتدایی جنگ ایران و رژیم صهیونیستی گفت: در شرایطی که التهابات ناشی از فضای جنگی می‌توانست نرخ ارز را به‌مراتب بالاتر ببرد، شاهد بودیم که دلار تنها حدود ۸ هزار تومان افزایش یافت و از ۸۴ هزار تومان به ۹۲ هزار تومان رسید. حالا هم با پیش‌بینی بازار از تمام نشدن جنگ، نوساناتی در همین محدوده قیمتی مشاهده می‌شود. در مجموع با درنظر گرفتن شرایط، این نوسانات نسبتاً معقول و قابل قبول به نظر می‌رسد.

به گفته ثابتی، سیاست‌های تثبیتی بانک مرکزی که مشابه تجربه‌های موفق گذشته طراحی شده بود، بار دیگر توانست در کنترل بازار ایفای نقش کند.

او به ویژه بر اهمیت اقدامات حمایتی از بانک‌ها و فضای روانی ایجادشده از سوی بانک مرکزی تأکید کرد و گفت: هم سیاست تثبیت و هم پشتیبانی از نظام بانکی، پیام مثبتی به جامعه مخابره کرد و در کاهش التهاب روانی بازار بسیار مؤثر بود.

ثابتی همچنین به کاهش دوباره نرخ ارز تا حوالی ۸۴ هزار تومان پس از توقف جنگ و نوسانات آن در همان کریدور قیمتی اشاره کرد و این موضوع را نتیجه ترکیبی از فضای روانی و عملکرد سیاستگذار پولی دانست.

وی معتقد است: تثبیت نرخ، حمایت روانی و اعتماد عمومی، مجموعه‌ای از عوامل بود که روند بازار را منطقی و دامنه نوسانات را محدود کرد.

ثابتی در ادامه نقش مردم را در این شرایط، حیاتی توصیف کرد و از همراهی آگاهانه آن‌ها با سیاستگذار پولی گفت: ما در این دوره، نشانه‌ای از هجوم مردم را به فروشگاه‌ها یا بانک‌ها برای برداشت نقدی ندیدیم. حتی در صندوق‌های قرض‌الحسنه هم که معمولاً مردم در بحران‌ها به آن‌ها مراجعه می‌کنند، رفتارها بسیار آرام و منطقی بود.

او تأکید کرد: اعتماد عمومی، خود سرمایه‌ای است که در شرایط بحرانی می‌تواند از بروز شوک‌های اقتصادی شدید جلوگیری کند. همین که مردم عجله‌ای برای خروج منابع مالی از بانک‌ها نداشتند، یعنی به سیستم اقتصادی کشور، از جمله بانک مرکزی و وزارت اقتصاد اعتماد داشتند. این سرمایه اجتماعی است که در بزنگاه‌ها اثر خود را نشان می‌دهد.

این کارشناس در پایان خاطرنشان کرد: مجموعه این عوامل نشان می‌دهد که مدیریت بحران ارزی در هفته‌های اخیر نه‌تنها از مسیر سیاست‌های رسمی بلکه با همراهی و عقلانیت جامعه شکل گرفت. این تجربه، یک بار دیگر اهمیت اعتمادسازی، شفافیت و هماهنگی میان مردم و سیاستگذاران را به ما یادآوری کرد.